ATATÜRK (1881-1938).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
M.KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Özboyacı İlköğretim Okulu
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ün HAYATI
Mustafa Kemal ATATÜRK.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
ANILARLA ATATÜRK.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
1.ÜNİTE 1881’DEN 1919’A MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR KONU KAZANIP TESTİ
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
TC İNKİLAP TARİH.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK’ÜN HAYATI *Atatürk’ün Okul Yılları
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Atatürk’ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK ALBÜMÜ.
ATATÜRK’ÜN HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK’ÜN HAYATI İçindekiler ; İçindekiler ; *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Kurtuluş.
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
10 KASIM 1938.
HAZIRLAYAN:ARİF MEMİŞ
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İçindekiler ; *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Kurtuluş Savaşı Ve Cumhuriyet Yılları *Özel Yaşamı *Son Yılları *Ölümü
Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında o yıllarda Osmanlı Devleti’ne ba ğ lı olan, ş uanda Yunanistan’a ba ğ lı Selanik kentinde bu evde do ğ du.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
ATATÜRK’ÜN HAYATI İçindekiler ; İçindekiler ; *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Kurtuluş.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ataturkun hayatı slayt
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
ATATÜRK’ÜN HAYATI Atatürk, 1881( bin sekiz yüz seksen bir ) yılında Selanik’te, üç katlı, pembe boyalı bir evde dünyaya geldi.
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

ATATÜRK (1881-1938)

BENDEN BİLGİLER ! Atatürk 1881 yılında Selanik'te doğdu babası Ali Rıza Efendi annesi Zübeyde Hanımdır.Annesinin istediği ile ilk mahalle okuluna gitti. Sonra babasının gönderdiği Şemsi Efendi okuluna devam etti. Bu okulda okurken babası vefat etti. Yetim kalan Mustafa annesi ile köye dayısının yanına gittiler. Annesi Mustafa'nın okula devam etmesini istiyordu bu yüzden Selaniğe döndüler. Selanik Mülkiye Rüştiyesine (orta okula) yazdırıldı. Askerlik mesleğine ilgi duyuyordu. Askeri okul sınavına girdi ve kazandı.

Selanik Askeri Rüştiyesini bitiren Mustafa Kemal kaydını Manastır Askeri idadisine (lise) yaptırdı. Bu okuluda bitiren Mustafa Kemal Harp okuluna girdi. Sonra Harp Akademisine devam etti.Harp Akademisini bitirdi. Kurmay yüzbaşı olarak göreve başladı. İlk askerlik başarısını orda gösterdi Trablus'ta İtalyanlara karşı kazandı.Binbaşılığa yükseldi. Balkan savaşlarının başlaması üzerine İstanbul'a döndü sonra

Sofya Askeri Ataşeliğine atandı. Yarbay oldu Sofya Askeri Ataşeliğine atandı. Yarbay oldu. Birinci dünya savaşı başlaması üzerine Çanakkale cephesinde görev aldı. Grup komutanlığında başarılar kazandı. Milli Mücadele bizzat komuta ettiği ve kazandı sizinde gördüğü gibi Atatürk savaşları kazanarak Türk milletinin bağımsızlığa kavuşmasında büyük rol oynadı 1938 yılında Atatürk vefat etti.

Selanik

Ali Rıza Efendi

Zübeyde Hanım

Makbule Hanım

Atatürk

Latife Hanım

Anıtkabir

HAZIRLAYAN FATMA NUR YILMAZ