Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Advertisements

II. ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE FUARI
İZMİR GÜNEY KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Müşterilerinizi Altyapı Sektöründeki Dönüşümünüzün Merkezine Alma Mike Ballard Sektör Stratejisi Kıdemli Direktörü (EMEA) Birleşik Krallık.
Akıllı İzleme ve Verimlilik Artışı
Ürün Geliştirme Konsept ve Stil Geliştirme Araç Tasarımı
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
CBS/GIS Destekli Akıllı Altyapı Çözümleri
Elektrik Piyasası Kanunu
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK ŞEBEKE DÜZENLEMELERİ VE DENGELEME PİYASALARI
YAMAN ENERJİ TÜRKİYE ULUSAL ENERJİ FORUMU 2005 Elektrik Sektörü Altyapı Yatırımları Yaman AKAR Ekim 2005 İstanbul
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
«Akıllı Şebeke: Tercih Değil; Zorunluluk»
AKILLI ŞEBEKELERDE GÜVENLİK.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Akıllı Şebekeler Cengiz Bozbey | Enerji Otomasyon Satış Yöneticisi
Kamu Yararına Sunulan Hizmetlerin Özelleştirilmesi ve Serbestleştirilmesi Michael Schmidt ICCR Viyana 5 Eylül 2007 Türkiye’ye Köprü Projesi 4. Atölye Çalışması.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
OSBÜK ENERJİ ZİRVESİ VAN 30 EKİM 2010  BÖYLE OLMASINA RAĞMEN, DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAYAN ABONELERİYLE, AYNI DAĞITIM BEDELİNİ ÖDEMEK.
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
Teknolojik Hizmetler ve Belgelendirme Müdürü
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
ELEKTRİK MOTORLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
Doç. Dr. Bülent VURAL Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Müh. Bölümü
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
ELDER AR-GE ÇALIŞTAYI Nisan-2015 Hasan ÇELİK
Enerji Piyasalarını Anlamak
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
Hızlandırma Programı ‘Fikirden Girişime En Hızlı Yol’
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Türkiye Elektrik Piyasaları CIGRE 2015
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Template Theme Colours Secondary + Chart Colours Başlık Text WordArt.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLERİNİN GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDEKİ YERİ Yrd.Doç.Dr. F.Görkem Üçtuğ Bahçeşehir Üni. Enerji Sis. Müh. Öğr. Üyesi Enerji Sis. Müh.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
TÜRKİYE’DE ENERJİ TİCARETİNİN
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Depolama Tesİslerİnİn mevzuat açIsIndan durumu
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Sunum transkripti:

Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri

Serbest Elektrik Piyasası ve ELDER 20 yılı aşan özelleştirme ve serbestleşme süreçlerinin sonucunda, bugün elektrik piyasasında üretim ve tedarik faaliyetlerinde rekabetçi bir piyasa yapısı , dağıtım ve iletim faaliyetlerinde düzenlenen bir piyasa yapısı mevcuttur. Dağıtım faaliyetleri Türkiye genelinde 21 farklı bölgede özel sektör dağıtım şirketleri tarafından sürdürülmektedir. ELDER 21 dağıtım şirketinin oluşturduğu elektrik dağıtım sektörünün çatı kuruluşudur. ELDER kurulduğu günden beri rekabetçi bir serbest piyasanın oluşumuna katkı sağlamayı hedeflemiştir. Bu nedenle vizyonumuz elektrik sektöründe rekabet öncelikli serbest bir piyasanın oluşumuna etkin katılım ve katkı sağlamak ve misyonumuz elektrik dağıtım hizmetlerinin tüm kullanıcılara kaliteli, sürekli, doğru maliyetli, eşit taraflar arasında ayrım yapmaksızın sunulmasını temin etmek olarak tanımlanmıştır.

EPDK ARGE Süreçleri Değerlendirmeleri Madde 1- (2) Ar-Ge projeleri yeni bir ürün, sistem veya tasarım geliştirme odaklı olabileceği gibi dağıtım şebekesine yönelik en iyi dünya uygulama örnekleri araştırılarak bu uygulamaların ülkemizde gerçekleştirilmesini sağlamak amaçlı da olabilir. Madde2- (5) Aynı mahiyette daha önce kabul edilmiş bir proje bulunması halinde yeni proje başvurusu reddedilir. Aynı başvuru döneminde aynı mahiyette birden fazla proje başvurusu olması durumunda söz konusu şirketlerden ortak proje geliştirmeleri istenir, şirketlerin ortak proje geliştirmemesi halinde Komisyon tarafından belirlenen başvuru onaylanır, diğerleri reddedilir. Madde2-(6) Yatırım niteliği taşıyan projeler Ar-Ge projesi olarak kabul edilmez.

AB Akıllı Şebeke ARGE Öncelikleri European Technology Platform SmartGrids SRA 2035 Summary of Priorities for SmartGrids Research Topics June 2013 5 Farklı Alanda 19 Öncelik Entegre Sistemler İletim Sistemi Dağıtım Sistemi Sosyo-ekonomik Öncelikler Tedarik ve Tüketici

AB Akıllı Şebeke ARGE Öncelikleri European Technology Platform SmartGrids SRA 2035 Summary of Priorities for SmartGrids Research Topics June 2013 Dağıtım Sistemi ARGE Öncelikleri Güç sistemleri ve BİT ortak modellemesi Dağıtım seviyesinde izleme ve kontrol Güç elektroniği teknolojileri Elektrikli araçlar entegrasyonu Siber güvenlik Mikro şebeke DC dağıtım şebekesi ve AC şebekeye entegrasyonu Risk odaklı işletme

ABD Akıllı Şebeke ARGE Öncelikleri Enerji Bakanlığı (DOE) 2010-2014 ARGE Programı Enerji güvenliği ve enerji verimliliği Mikro şebeke Dağıtık ve yenilenebilir üretim tesislerinin entegrasyonu (iş güvenliği, emre-amadelik, talep tarafı yönetim) Gelişmiş sensör, ölçme komponentleri ve teknolojileri İzleme, Otomasyon ve BİT Şebeke-araç-şebeke teknolojileri

Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri

İşbirliği Beklentileri Etkin iletişim ortamı yaratılması Ortak projelerin Ufuk 2020, TEYDEB ve EPDK ARGE destekleri kapsamında hazırlanması SANTEZ işbirlikleri ARGE süreçlerine yönelik deneyim paylaşılması ve ARGE personeli eğitimleri

Düşünülmesi Gereken Hususlar ARGE mi yenilikçilik mi? Sonuç odaklılık ve ticari fayda Fikri mülkiyet hakları Takvim İletişim platformu ugur.yuksel@elder.org.tr