HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
Advertisements

PERFORMANS KRİTERLERİ
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Collaboration with Universities Ms. İffet İyigün Meydanlı,
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
AB Şubat 2002 Selçuk Üniversitesi1 IEEE/ACM Bilişim Ders Programı Önerisi ve Haliç Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Atilla ELÇİ Bilgisayar Müh. Bölümü.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
SANAYİ İÇİN DAHA ETKİN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ Borusan Holding Agah Uğur 20 Mayıs 2004.
Üniversite-Sanayi Ar-Ge Sözleşmeleri – Türkiye Perspektifi Hande HANÇAR Partner Gün Avukatlık Bürosu.
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Mart 2013 S anayi İşbirliği Üniversite Yrd.Doç.Dr. Kurtuluş KAYMAZ Doç.Dr.Kadir Y. ERYİĞİT ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
Bologna Süreci ve Anorganik Kimyada Alternatif Araştırma Alanları
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM

Propreitary of Vestel Group Of Companies 2 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Ortak Çalışma Amaçları l Kaliteli Dünya Ölçeğinde Araştırma l Araştırmanın Hızlı ve Pratik Şekilde Uygulanması l Yeni Teknolojilerin Uygulanabilirliğinin İspatı l Etkili BS, MS ve PhD Eğitimi l Bölgesel ve Ulusal Ekonomik Kalkınmaya Katkı

Propreitary of Vestel Group Of Companies 3 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Sanayi Açısından Avantajları l Araştırma Hedeflerinin Belirlenmesindeki Etkisi l Açık ve Daha İyi Araştırma l Süregelen Araştırma İle Sürekli İlişki l Her Zaman Kapalı Geliştirmeye Geçiş İmkanı l MS, PhD Öğrencilerini İşe Almada Şanslı Olma l Tüm Araştırma Yerine Bir Kısmının Finansmana Katılma

Propreitary of Vestel Group Of Companies 4 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Üniversite/Akademisyen Açısından Avantajları l Araştırmanın Direk Olarak Gerçek Dünyayı Etkilemesi l Akademisyenler Sanayinin Karşılaştığı Zor Teknik Problemleri Anlamak ve Çözmek İsterler l Akademisyenler Araştırmaları İçin Fon Bulmak İsterler l Akademisyenler Yeni Kurulacak Olan Şirketlere Ortak Olabilirler veya Şirketlere Danışmanlık Yapabilirler (Teknopark Yasası)

Propreitary of Vestel Group Of Companies 5 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği ÜSİ nin Başarı Faktörleri l Karşılıklı Olarak Belirlenen Gerçekçi Hedefler l Patent ve IP Hakları Konusunda Anlaşma l Uzun Süreli (3-5 yıl) Karşılıklı Beklentiler

Propreitary of Vestel Group Of Companies 6 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Karşılıklı Olarak Belirlenen Gerçekçi Hedefler l Araştırmanın İhtiyaç Duyulan Alanda Yapılmasından Sağlanan Motivasyon l Temelden Uygulamaya Giden İş l MS, PhD Öğrencilerinin Bu Alanlarda İyi Eğitimi l Patent ve IP Hakları Konusunda Yardımlaşma

Propreitary of Vestel Group Of Companies 7 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Patent Hedefleri l Sanayi l Patentli Ürünleri İmal Ederek Satmak l Diğer Şirketlerle Karşılıklı Lisanslama İle Kullanmak l Patent İhlalerine Karşı Korunma l Yurt dışına ödenen lisans ücretlerinin azaltılabilmesi ve Türkiye’ye kazandırılabilmesi l Üniversite l Patentlerin Lisanslayarak Telif Hakkı Ücreti Elde Etmesi l Üniversiteye bağlı Fikri Haklar gruplarının oluşturulması l Mühendis patent vekilliğinin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması

Propreitary of Vestel Group Of Companies 8 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Günümüzden Örnekler l Philips ve ASML nin Tilburg Üniversitesi ve Eindhoven Teknik Üniversitesi İşbirlikleri l Nokia nın Üniversitelerle İşbirliği Projeleri l Paderborn Üniversitesi (Cantata SW Coverage and Metrics Tool) ; Bosch, Siemens’e uyarlanmasının sağlanması l Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezleri (İsrail örneği) l Üniversite katılımlı Ortak Araştırma Konsorsiyumları (Avrupa 6. Çerçeve Programı) l Teknoparklar / Bilim Parkları l İzmir Teknopark

Propreitary of Vestel Group Of Companies 9 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Türkiye’de Üniversite-Sanayi İşbirliği: l Bugünkü Durum (NATO) l Araştırma-Geliştirme Alanına İlişkin Yaklaşım l Temel Araştırma doğası gereği devlet desteğinde Üniversitede ve Enstitülerde yapılmalı l Uygulamalı Araştırma (yeni proses ve ürünler bazında) sanayiden gelecek talep ile ÜSİ içinde l Geliştirme (proses ve ürün iyileştirilmesi) sanayinin sorumluluğuna bırakılarak desteklenmelidir. Ancak Üniversite ve Enstitülerin katkıları da olabilir.

Propreitary of Vestel Group Of Companies 10 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Potansiyel Ortak Çalışma Alanları l Ortak AR-GE konuları l VESTEL Laboratuvar sağlayabilir l Örnek kitler, malzemeler sağlayabilir l Yeni teknolojiler konusunda ortak projeler yapılabilir l Ortak AB 6. Çerçeve Programında proje konsorsiyumunu oluşturma l Ortak IP Hakları / Patent Başvuruları / Teknolojinin bilinen durumunun analizi ve aşılması l Yüksek Lisans / Doktora Programları l VESTEL’den ögrenci alınması l Lisansüstü ve Doktora tez konularının Vestel ile ortaklaşa belirlenmesi

Propreitary of Vestel Group Of Companies 11 ÜSİ- Üniversite Sanayi İşbirliği Potansiyel Ortak Çalışma Alanları l Öğretim Görevlilerinin Danışman Olarak Çalışması l Seçmeli / Zorunlu Ders Verme l Ders içeriğinin ortaklaşa belirlenmesi l Örneğin Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Embedded Systems Programming dersinin konulması l VESTEL’den eğitmen desteği l VESTEL den IP eğitim desteği l Part-time eleman çalıştırma l Örneğin 9 Eylül Elektronik ve Ege Bilgisayar son sınıf öğrencilerinin alınması l Staj Olanağı l VESTEL’de staj yerleri sağlanabilir