ŞEHİT FERHAN HASOVALI ORTAOKULU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) SİSTEMİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Zehra AKÇA.
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Hazırlayan:Burak DOLGUN.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
İLÇELER NET VE ORTALAMA KARŞILAŞTIRMALARI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

ŞEHİT FERHAN HASOVALI ORTAOKULU

YENİ SINAV SİSTEMİ AÇIKLAMA TARİHİ: 04 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA

1.DÖNEM 2.DÖNEM 5 4 2 1 27 MERKEZİ SINAV DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ   1.DÖNEM 2.DÖNEM DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1.SINAV PUANI 2.SINAV PUANI 3.SINAV PUANI PERFORMANS PROJE TÜRKÇE 5 OKUL YAZILI SINAVI MERKEZİ SINAV MATEMATİK 4 FEN VE TEKNOLOJİ T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2 YABANCI DİL DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR TEKNOLOJİ VE TASARIM TOPLAM 27

YENİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNDE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR !

Yeni sistem 2013-2014 eğitim-öğretim 8. sınıf Yeni sistem 2013-2014 eğitim-öğretim 8. sınıf öğrencilerine uygulanacak. Sonraki yıllarda ise kademeli olarak 6 ve 7. sınıflar için de uygulanacak.

BU SENE 6. VE 7. SINIFLARIN OKUL YAZILI NOTLARININ BU SENE 6. VE 7.SINIFLARIN OKUL YAZILI NOTLARININ YÜKSEK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ, ÇÜNKÜ 8.SINIFTA YERLEŞTİRME PUANINA ETKİSİ % 30 YUKARIDA TABLODA GÖZÜKTÜĞÜ GİBİ 1.VE 2.DÖNEM 6 TEMEL DERSTEN MERKEZİ TEST USULU SINAVLAR YAPILACAK.

BU TEMEL DERSLER YUKARIDA TABLODA BELİRTİLMİŞ OLUP BU. SINAVLARIN 1 BU TEMEL DERSLER YUKARIDA TABLODA BELİRTİLMİŞ OLUP BU SINAVLARIN 1.DÖNEM KASIM SONU GİBİ(28/29 KASIM), 2.DÖNEM İSE NİSAN SONU GİBİ, HAFTA İÇİ 2 ŞER GÜN AYRILARAK UYGULANACAĞI ÖNGÖRÜLMEKTEDİR. HAFTA İÇİ SINAVLARIN OLDUĞU BU İKİ GÜNDE DERSLER YAPILMAYACAKTIR, SADECE MERKEZİ SINAVLAR UYGULANA- CAKTIR

SORULAR ÇOKTAN SEÇMELİ (TEST USULÜ) OLACAKTIR, SORULAR ÇOKTAN SEÇMELİ (TEST USULÜ) OLACAKTIR, YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRMEYECEKTİR. HER ÖĞRENCİ SINAVA KENDİ OKULUNDA GİRECEKTİR.ÖĞRETMENLER İSE BAŞKA OKULLARDA SINAV GÖZETMENLİĞİ YAPACAKTIR.

GEÇERLİ BİR MAZERETİNİ RAPORLAŞTIRAN ÖĞRENCİLER GEÇERLİ BİR MAZERETİNİ RAPORLAŞTIRAN ÖĞRENCİLER TELAFİ SINAVINA GİRECEKTİR BU TELAFİ SINAVINA ÖNCEDEN BELİRLENEN BİR HAFTA SONUNDA BAKANLIKÇA BELİRLENEN BAŞKA BİR SINAV MERKEZİNDE GİRECEKLERDİR.

ÖĞRENCİLERİN 6. ,7. VE 8. SINIFTAKİ YILSONU BAŞARI ÖĞRENCİLERİN 6.,7. VE 8.SINIFTAKİ YILSONU BAŞARI PUANLARININ ARİTMETİK ORTALAMASININ YERLEŞTİRME PUANINA ETKİSİ % 30 8.SINIFTAKİ MERKEZİ SINAVLARIN YERLEŞTİRME PUANINA ETKİSİ % 70.

ÖĞRENCİLER TÜM OKULLARA YERLEŞTİRME PUANIYLA. YERLEŞTİRİLECEK ÖĞRENCİLER TÜM OKULLARA YERLEŞTİRME PUANIYLA YERLEŞTİRİLECEK.(HESAPLAMALAR AŞAĞIDA ÖRNEK TABLODA GÖSTERİLECEKTİR.) PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA ÖNCE TERCİH ÖNCELİĞİNE, SONRA SIRASIYLA 8,7 VE 6.SINIF YIL SONU BAŞARI PUANLARINA, SONRA DEVAMSIZLIK DURUMUNA BAKILACAK.

Sınav her dönem; iki yazılısı olan derslerden birincisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olarak ortak yapılacak. Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Yabancı Dil Sınav soruları işlenen müfredatı kapsayacak şekilde seçilecektir. .

HANGİ DERSLERDEN ORTAK SINAV YAPILACAK? Türkçe Matematik Temel Dersler Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Yabancı Dil T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler için “Sosyal Bilgiler” soruları sorulacak.

ÖRNEK YIL SONU AĞIRLAŞTIRLMIŞ BAŞARI PUANI HESAPLAMA 8.SINIF 1.DÖNEM YBP DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1.SINAV PUANI 2.SINAV PUANI ( MERKEZİ SINAV ) 3.SINAV PUANI PERFORMANS PROJE 1.DÖNEM NOT ORTALAMASI 2.DÖNEM NOT ORTALAMASI YIL SONU NOT ORTALAMASI YIL SONU NOT ORTALAMASI * HAFTALIK DERS SAATİ TÜRKÇE 5 75 95 85 90   86,25 67,81 77,03 77,03 * 5 = 385,16 MATEMATİK 4 70 80 80,00 82,50 81,25 81,25 * 4 = 325,00 FEN VE TEKNOLOJİ 76,25 60,31 68,28 68,28 * 4 = 273,13 T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2 100 96,67 93,30 94,98 94,98 * 2 = 189,97 YABANCI DİL 62,50 71,25 71,25 * 4 = 285,00 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 93,33 92,35 92,84 92,84 * 2 = 185,68 GÖRSEL SANATLAR 1 100,00 90,00 90,00 * 1 = MÜZİK 85,00 85,00 * 1 = BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 95,00 95,00 * 2 = 190,00 TEKNOLOJİ VE TASARIM 90,00 * 2 = 180,00 TOPLAM 27 2188,93 YUKARIDAKİ TABLODAN HAREKETLE 8.SINIF YIL SONU AĞIRLIKLI BAŞARI PUANI = 2188,93 / 27 = 81,07

AĞIRLIKLI YIL SONU BAŞARI PUAN ORTALAMASI (AYBP) HESAPLAMA 8.SINIF YIL SONU AĞIRLIKLI BAŞARI PUANI NI YUKARIDA HESAPLAMIŞTIK. AĞIRLIKLI BAŞARI PUANI 81,07 AYNI ŞEKİLDE 7.SINIF YIL SONU AĞIRLIKLI BAŞARI PUANI HESAPLANIR.ÖRNEĞİN SONUÇ YANDAKİ GİBİ OLSUN 92,35 AYNI ŞEKİLDE 6.SINIF YIL SONU AĞIRLIKLI BAŞARI PUANI HESAPLANIR.ÖRNEĞİN SONUÇ YANDAKİ GİBİ OLSUN 88,75 BU ÜÇ YILIN YIL SONU AĞIRLIKLI BAŞARI PUANLARININ ARİTMETİK ORTALAMASI ALINIR. AĞIRLIKLI BAŞARI PUANI (81,07 + 92,35 + 88,75 ) / 3 87,41

MERKEZİ SINAV AĞIRLAŞTIRILMIŞ PUAN SONUCU ÖRNEK AĞIRLAŞTIRLMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI HESAPLAMA DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1.DÖNEM MERKEZİ SINAV PUANI 2.DÖNEM MERKEZİ SINAV PUANI MERKEZİ SINAV 2 DÖNEMİN PUAN ORTALAMASI MERKEZİ SINAV AĞIRLAŞTIRILMIŞ PUAN HESAPLAMASI MERKEZİ SINAV AĞIRLAŞTIRILMIŞ PUAN SONUCU TÜRKÇE 5 75 95 ( 75 + 95 ) / 2 85,00 85,00 * 5 = 425 1735 / 21 = 82,62 MATEMATİK 4 70 80 ( 70 + 80 ) / 2 75,00 75,00 * 4 = 300 FEN VE TEKNOLOJİ 85 ( 70 + 85 ) / 2 77,50 77,50 * 4 = 310 T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2 90 100 ( 90 + 100 ) / 2 95,00 95,00 * 2 = 190 YABANCI DİL ( 80 + 80 ) / 2 80,00 80,00 * 4 = 320 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TOPLAM 21   1735

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI ÖRNEK YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA KATKI ORANI KATKI PUANI YERLEŞTİRME PUANI ÜÇ YILIN YIL SONU AĞIRLIKLI BAŞARI PUANLARININ ARİTMETİK ORTALAMASI ALINIR. 87,41 30% 26,223 26,223 + 57,833 84,06 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI 82,62 70% 57,833

ÖĞRENCİNİN 6 ve 7. SINIF YBP’Sİ NEREDEN ÖĞRENİLEBİLİR?

TEŞEKKÜRLER