KE Ş KE... Can Dündar Teypte eski bir Cohen ş arkısı: "Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim / kar ş ıla ş tık bir süre sonra / 'Gözlerinin feri sönmü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
9. Sınıf Dil ve Anlatım NİSAN
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Benim biricik Canım Babacığım
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
NOKTALAMA İMLERİ.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
AZ İ M DERS İ Música: Songbird – Barbra Streisand.
Bu Gün Tatil Terinos bu gün tatil Nereye gideceksin tatilde Kos adasına oğluna git Özlemedim deme Her sabah sahilden adayı seyrettin Kimi zamanda cebinden.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
BİR SARI LİRA GİBİ SAKLANAN ÖMÜR….
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
CÜMLE TÜRLERİ VE CÜMLENİN ÖĞELERİ
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÖYLEYİŞ VE TELAFFUZ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Özlü Sözler Dr.Sibel OK Slayt:AP.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
YAPI(PLAN).
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar.
YAZIM KURALLARI.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
8 DAKİKA (Yazarı bilinmiyor)
NERDESİN İSHAK SAKA.
SAYILARIN ŞARKISI. SAYILARIN ŞARKISI Benim adım bir, Yaşım küçüktür ama Birinciyim her yarışta. Çok sevsem de birdir biri Oynayamam tek başıma.
SORULAR.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar. Lâkin.
HAYAT CAN DÜNDAR SESLİ İZLEYİNİZ.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
=>CÜMLEDE ANLAM<=
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
MORFOLOJİK ANALİZ.
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
Mitat Zorlu 1 - = + 8 = = 12 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 2 Haziran 2009 Salı Matematik Aşağıdaki işlemlerin sonucunu bulman gerekiyor. - =
Hayat Bir Tangodur.. Başlamak için tıklayın Saat 12:01.
Dün henüz, yirmi ya ş ındaydım Ve ya ş am ile oynuyordum Sanıyordum ki çok fazla zamanım var Bilmiyordum ki ya ş am, Parmaklarımın arasından bir tutam.
HAYAT CAN DÜNDAR.
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
BANA SOR ESER ÜM İ T ZEK İ SOYUDURU Ankara –
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
2. İnanca Bağlılığı.
BİLGELERİN GÖZÜYLE YAŞAMA BAKIŞ Waltz of the butterfly.
8 DAKİKA Hikayede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kuca ğ ındaki çocu ğ u ile birlikte bir ma ğ aranın önünden geçerken içeriden gelen bir.
BAĞLAŞIKLIK-BAĞDAŞIKLIK-BAĞDAŞTIRMA
ANLATIMDA ANLATICININ TAVRI. Anlatımda Anlatıcının Tavrı : Bir olay, bir durum kar ş ısında ki ş inin takındı ğ ı davranı ş a tavır denir. Anlatıcı, konuyu.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.

Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
EK FİİL (EK EYLEM). İsim soylu sözcüklere eklenerek onları cümle içinde yüklem yapan; basit zamanlı fiillere gelerek de onları birleşik zamanlı olmasını.
Hazırlayan: Filiz BİLİCİ Hatice Seyit Çeker İlkokulu Nizip/Gaziantep
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
Hızlı Okuma Egzersizleri
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
ŞİİRDE AHENK UNSURLARI ÖLÇÜ HECE ÖLÇÜSÜ
HAYAT CAN DÜNDAR.
Sunum transkripti:

KE Ş KE... Can Dündar

Teypte eski bir Cohen ş arkısı: "Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim / kar ş ıla ş tık bir süre sonra / 'Gözlerinin feri sönmü ş ' dedi bana: / 'A ş k ı m, ne oldu sana?'/ Böyle gerçe ğ i söyleyince / ben de do ğ ru söylemeye çalı ş tım ona / 'Senin güzelli ğ ine ne olduysa' dedim, / 'benim gözlerime de o oldu'

dizeye sıkı ş mı ş hazin bir a ş k hikayesi... Buruk; kırılmı ş oyuncaklar kadar... Ve yenik; "ke ş ke"li cümleler gibi...

Bu sözcü ğ ü kaç konu ş manızın ba ş ına eklemi ş seniz onca ıskalamı ş sınızdır hayatı... Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, "ke ş ke", onun güzüne denkgelir. Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç... Ma ğ lubiyetin takısıdır "ke ş ke"...

Kaçırılmı ş fırsatların, bastırılmı ş duyguların, harcanmı ş hayatların, bo ş a ya ş anmı ş ya da hakkıyla ya ş anamamı ş yılların, gecikmi ş itirafların a ğ ıtıdır.

Çarpılıp çıkılmı ş bir kapıda, yazılıp yollanmamı ş bir mektupta, göz yumulmu ş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemi ş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmi ş bir sözdedir. Feri sönmü ş bir çift gözde ya da yitip gitmi ş bir güzelli ğ in ardından iç çeki ş te...

"Yolunu gözlemeseydim", "öyle demeseydim", "terk edip gitmeseydim", "en güzel yıllarımı vermeseydim" diye diye sızlanır gider.

"Ke ş ke"nin panzehiri "iyi ki"dir. İ lki ne kadar pısırıksa, ikinci o denli yi ğ ittir. "Ke ş ke", ço ğ unlukla bir "ahh" la kopup gelir ci ğ erden...esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler pe ş inden...

" İ yi ki" ise, muzaffer bir "ohh"la büyür; cüretiyle övünür."Ke ş ke"li cümlelerde nasıl ya ş anmamı ş lı ğ ın, yarım kalmı ş lı ğ ın o ezik tuzu kurulu ğ u varsa, "iyi ki"lilerde de göze alabilmi ş li ğ in, riske girebilmi ş li ğ in, tadına varabilmi ş li ğ in ma ğ rur yaraları kanar. Okulu hiç kırmamı ş sınızdır, dokundurtmamı ş sınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamı ş sınızdır.

Konu ş manız gerekti ğ inde susmu ş, ko ş aca ğ ınız zaman durmu ş,sarılaca ğ ınız yerde kopmu ş sunuzdur.

Bir insana, bir i ş e, bir davaya ömrünüzü adamı ş sınızdır. O insanın, o i ş in, o davanın, bunu hak etmedi ğ ini sezmenin hayal kırıklı ğ ındadır "ke ş ke"...

" Ş imdiki aklım olsaydı" dövünmesindedir. Geriye dönüp baktı ğ ınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda edilmi ş, "Ne derler"e kurban verilmi ş, son kullanma tarihi geçmi ş bir yı ğ ın haz, bilinçaltından el sallar.

"Ke ş ke"cilerin hayatı, kasvetli bir pi ş manlıklar mezarlı ğ ıdır. " İ yi ki" öyle mi ya!... Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya ya ş amı ş olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.

" İ yi ki"lerinizi toplayın bugün ve "ke ş ke"lerinizden çıkartın.Fazlaysa kardasınız demektir. Aldırmayın yüre ğ inizdeki kramplara, mahzun hatıralara... Rüzgarlarla ko ş tunuz ya...

"Ke ş ke"leriniz, "iyi ki"lerden çoksa... Telafi için elinizi çabuk tutun.

Tutun ki, yolunuzu gözlerken terk etti ğ inizle bir gün yeniden kar ş ıla ş tı ğ ınızda siz susarken, feri sönen gözleriniz "ke ş ke" diye nemlenmesin...