18 Adımda Test Çözme Becerisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
SINAV KONUŞMALARI: “SINAVDA NEDEN YAPAMIYORUM?”
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
AKDENİZ-REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
REHBERLİK SERVİSİ GÜLGÜN SÜYÜR
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır.
HAZIRLAYAN: MURAT CİVELEK
HOŞ GELDİNİZ.
Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü www. canakkaleram
LYS-YGS SINAVINDA TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
ÇÖZDÜĞÜNÜZ HER SORUNUN DOĞRU ÇIKMASI İÇİN;
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız??
 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 15 ADIMDA TEST ÇÖZME: 1.Çözeceğiniz testin konusunu önceden mutlaka okuyun… 2.Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
GÖLCÜK RAM RPDH BÖLÜMÜ SBS çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Bu sorular, bilginin yanında sunulan metni ya da grafiği yorumlayabilme, uygun.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe.
DERSLERE NASIL ÇALIŞMALIYIZ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Özcan SULU Rehber ve Psikolojık Danışman
Test Çözme Teknikleri.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınavlara müracaat.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Sınav yaklaştıkça kaygınız iyice artar. Fakat unutulmamalıdır ki bu kaygıyı tek başınıza yaşamıyorsunuz. Herkes sizin yaşadığınız.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 1 Hazırlayanlar: Okul Rehber Öğretmenleri: Hüseyin UZUN Emin ARIKAN.
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST TEKNİĞİ. Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni bilgi eksikliğinin yanında sorulara yaklaşım tarzından veya soru stiline aşina olmamaktan.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ AHMET ATİLLA KONURALP REHBERLİK SERVİSİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
EĞİTMEN KOLEJİ VERİMLİ ÇALIŞMA VE TEST TEKNİKLERİ.
BİLGİ :Öğrenme ile kazanılır.Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. YORUM: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen.
PSİKOLOJİK DANIŞMA & REHBERLİK SERVİSİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 2006
Test Çözme Teknikleri.
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
Sunum Akışı Neden test ve deneme sınavı çözüyoruz?
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 2017.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.
Sunum transkripti:

18 Adımda Test Çözme Becerisi

HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından veya soru sitiline aşina olmamaktan kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir.Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır.

HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir.

HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL Öğrencilerin test çözerken “bir sorudan ne çıkar canım” diyerek o soruyu yok sayması en büyük hatadır. Çözülen her bir soru tipi aday için bir avantajdır.   Sınava hazırlanan adayın çözemediği her sorunun doğru cevabını öğrenmesi gerekir.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek öğrenip-öğrenmediğinizi de kontrol etmiş olursunuz. 2. Amaç SBS’de başarılı olmak ise SBS niteliğine uygun sorular çözmelisiniz. Eğer YGS’de başarılı olmak istiyorsanız ÖSS niteliğine uygun sorular çözmeliniz.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 3. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil, bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. Bu yüzden 100 soru için 120 dakika süre tanınmaktadır. (SBS-8)

18 Adımda Test Çözme Becerisi 4. Her sorunun size ‘’sınavda sorulabileceğini’’ düşünerek cevaplamaya çalışın. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin. 5. Soruyu çok fazla okuyarak-zihninizi karıştırmayın.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 6. Soruyu çözmenizi sağlayacak, soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çizin. 7. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık olsun.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 8. Soru kökünü ve soru paragrafını anlamadan, şıkları okumaya başlamayın. Önce size verilenleri ve sizden istenenleri iyi belirleyin. Bu, sizin cevabı daha kısa sürede ve daha doğru bir şekilde bulmanızı sağlayacaktır.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 9. Bütün şıkları okumadan ‘’doğru olduğuna inandığınız’’ şıkkı işaretlemeyin. Çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister. 10. İki cevap da birbirine benziyorsa; cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir. İki şık birbirinin zıttaysa, bunlardan biri doğrudur.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 11. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. 12. Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru veya sorular varsa o soruya hemen değil de, birkaç tane soru çözdükten sonra bakın.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 13. Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin. Çünkü her yanlış çözdüğünüz soru, şayet doğru çözümünü öğrenirseniz sizin için bir kazançtır. 14. Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkar.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 15. Uzun paragraftan oluşan soruları “uzun soru zordur” yargısında bulunarak okumadan geçmeyin. Paragraf sorularının en önemli özelliği; cevabının, paragrafın içinde gizli olmasıdır.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 16. Paragraf sorularında önce soru kökünü okursanız, paragrafı daha kolay ve kısa sürede anlarsınız. Bu ise soruyu daha çabuk çözeceğiniz anlamına gelir.

18 Adımda Test Çözme Becerisi 17. Doğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız, ‘’yanlış olduğuna inandığınız’’ şıkları hemen eleyin. Kalan şıklar üzerine düşünün. 18. Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapın.

ÇOK MU ZOR?? ZORLAŞTIRAN DUYGU, İSTEKSİZLİĞİNİZDİR… BİZDEN SÖYLEMESİ!