BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Benim biricik Canım Babacığım
Ilk göz ağrım.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Yavrum ve ben.
 Edebî metinlerde metnin yazarıyla metin arasında sıkı bir ilişki olduğunu belirtmiştik. Bu ilişki öğretici metinlerin bir kısmı için de geçerlidir.
ANıLaRıM.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Yıktın Mavi Hayallerimi
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Içimdeki sevda çiçeklerimi soldurdular anne soldurdular gülen yüzünü kızının ayırmazdın bir şey gelmesin kızına diye yanından dizinin şimdi küçük yüreği.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
KANARIM… ERKAN İNAY 2010 İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
Tlg
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
AŞKLaRıM.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
İşte bu TUTKU... Bir papatya tarlası düşün... İlkbahar ayı...
BAKIŞIN BİTTİĞİ YER Mahir Başpınar.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
SORGUDUR HAYATIM Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz MARVAN OĞUZ.
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
Sabahlar yarınlara yalnızlığım
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
HASRETİM SANA ....
Umudun mahzenindeyim SESİ AÇIN.. ...
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
SENİ SEVİYORUM.
Yalnızlığa Çağrı Namusum üzerine yemin ederim,bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum. Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan,yalnızlığı özlüyorum. Yalnızlıkta.
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
GiTTiĞiN YeR.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ZORUMA GİDİYOR.
SeNDeN SoNRa.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
NEFSİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR
Her okuyuştan sonra “spacebar(boşluk)”tuşuna basınız
BiLMeZSiN.
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.
Sunum transkripti:

BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM Marvan OĞUZ SESLİDİR

…‘ Sen' dediğiniz …‘ Benim' dedim… …..Bildiğiniz ‘ Ben ‘ hiç değilim...

‘ Ben ‘ Bir rüzgardır esiyor yüreğimde ‘ Ben ‘ Bir rüzgardır esiyor yüreğimde.. İlmik ilmik Her köşesinde Ve her atışında hasretini vurur beynime Öyle dağınık olur yatağım seni yazdığım masam Ve dayanmaz kırılır kalemim ‘ Benim ‘…

Bana bakan gözler gözlerin değildi bağladım, Konuşan diller dilin değildi susturdum. Bir gün bakışlarımda gözlerini, dilimde dilini yaşamak istiyorum... Kime ne ; Ben seni yüreğimde eskittim… Yeter ki yüreğim tükenmesin !

Yetmiyor zaman seni anlatmaya, beni anlayan insanlar da… Geçmiyor yıllar sana kavuşmaya, bana seni getirmeye…

Seni anlatsalar her an her adımda… Ve bağrıma taş bassalar, güleceğim parça parça…

Geniş değil ezildiğim daralmışlık. Karanlığa çıkıyor düşlediklerim Geniş değil ezildiğim daralmışlık. Karanlığa çıkıyor düşlediklerim. Oysa ben hala senin aydınlığındayım

Hangi bedduadır okunmuş tutmuş seni benden ayırmaya Hangi bedduadır okunmuş tutmuş seni benden ayırmaya.. Hangi rüzgardır okşuyor seni yüreğimde… Ya lanettir okşuyor bedenimi ya yağmurda seni ıslanan yüreğim kaldı. Ve şimdi iteleyemediğim aralıklar uzuyor sana geldiğim yolda...

Ve ‘ Ben ‘ dediğiniz Yokluğunun eşiğinde, sekerek her gün büyüyen ‘ Benim ‘… Ölenim yok. Ama ağlayanım çok belki de…

Siz ‘ Ben ‘ ve ‘ Benim ‘ leri anlayamadınız Siz ‘ Ben ‘ ve ‘ Benim ‘ leri anlayamadınız ! Sen dediğinizde aslında yüreğimde ‘ O ‘ vardı… Anlaşılmayı beklerken, hayalden de öte olduğunuzu anladım. Kime ne ; Ben seni yüreğimde eskittim yeter ki yüreğim eskimesin…

Ben kendimi değil sizi görmüyorum Sizi duymuyorum değil size seslenmiyorum Ve bilmiyorum ki ben size körüm sağırım ve adını söyleyemeyen dilsizim…

Seni anlatsalar her bakışta her oturuşta… Ve gözlerime derinden baksalar, seni göreceğim parça parça…