GÖKÇEN DOĞAR HAZIRLIK B 179

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( )
Advertisements

İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( SONSUZA KADAR)
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcük soyut addır?
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
NEŞET GÜNAL.
SELİM İLERİ.
O Mahur beste çalar…..!!.
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
5. SINIF TÜRKÇE KONU ANLATIMI
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
YAŞ OTUZBEŞ.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
B) Bir defasında beli incindi, nasıl olduysa oldu ayağı takılmış.
Gerçek Anlam Mecaz Anlam
TÜRKÇE / Şiir Türleri ve Söz Sanatları
sesli sunu.
GARİP AKIMI (I. YENİ).
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
Anılar aşklar Soluyor dünya gözümde Hiç umut kalmadı içimde
Cahit Sıtkı Tarancı.
1. Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş
Haldun Taner’İn hayatI
Bir bedende atan kalp gibiydik!
EDİP CANSEVER.
CUMLEDE ANLAM.
Şiir.
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) Macar Rapsodisi, No: 2 / Frantz Liszt.
Hayatı,Eserleri,Çalışma Yöntemi
OTUZ BEŞ YAŞ ŞAİRİ ( ).
“ Ş imdi o dünyadan hiçbir haber yok Yok bizi arayan, soran kimsemiz Öylesine karanlık ki gecemiz Ha olmu ş, ha olmamı ş penceremiz.” Cahit Sıtkı TARANCI’yı.
CAHİT SITKI TARANCI DESEM Kİ ... Desem ki... İnan bana sevgilim inan,
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
ORHAN VELİ KANIK MEHMET ALİ SEL.
11 Mart 1891'de İstanbul'da doğdu, 18 Ekim 1949'da Ankara'da yaşamını yitirdi. Hecenin Beş Şairi'nden biri. Selanik, Üsküp ve İstanbul idadilerinde öğrenim.
OTUZ BEŞ YAŞ.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
Hazırlayan Leyla DENİZ. Dilde biri nazım diğeri nesir olmak üzere iki anlatım biçimi vardır. Nazım, ölçülü ve uyaklı anlatım biçimidir. Manzume: Ölçü.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
1980 Sonrası Şiir - Bu dönem de şiir ideoloji ve düşünceyi yayma aracı olmaktan çıkmıştır. - Şiir araç değil amaç olmuş ve esas konusunun birey olduğuna.
Şiir: Duygu, hayal ve düşüncelerin bir düzene bağlı olarak, çekici/etkileyici bir dil ve ahenkli mısralar içinde aktarılmasıdır. EdebiyatEdebiyat türlerinin.
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
Servet-İ fünun edebİyatI
NÂZIM HİKMET RAN ( ) Selanik'te doğmuştur.
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Ahmet Kutsi Tecer.
17. yüzyılın önemli yeniçeri şairlerindendir. Şiirlerinde çağının önemli tarihsel olaylarını yansıtmıştır. Kahramanca şiirleriyle tanınmıştır. “Genç Osman”
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
EDİP CANSEVER.
GÖKÇEN DOĞAR HAZIRLIK B 179
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
GENÇLERDE UYUM.
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
EDEBİ KİŞİLİĞİ ve ESERLERİ

Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
HÜSEYİN SUAT YALÇIN. ■Hüseyin Cahit Yalçın'ın ağabeyi. Tıbbiye'yi bitirdikten sonra (1886), bir süre Midilli ve İstanbul'da hekimlik yaptı. Uzmanlık.
ZIYA GÖKALP (23 MART EKIM 1924). Ziya Gökalp, özellikle Milliyetçilik ve Türkçülük üzerine kaleme aldı ğ ı eserleri ile ünlenmiştir. 18 yaşında.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Sunum transkripti:

GÖKÇEN DOĞAR HAZIRLIK B 179 CAHİT SITKI TARANCI GÖKÇEN DOĞAR HAZIRLIK B 179

CAHİT SITKI TARANCININ HAYATI Cahit Sıtkı Tarancı,4 Ekim 1910, Diyarbakır ‘da doğdu. 13 Ekim 1956, Viyana’da öldü. Şair. Melankoli yüklü dizeleri ile tanınmış, "Otuz Beş Yaş" şiiri ile özdeşleşmiştir. 1953 yılında, genç yaşta ağır bir hastalığa yakalandı. 1956 yılında tedavi için Avrupa'ya götürüldü; fakat iyileşemedi. Aynı yıl Viyana'da öldü.

CAHİT SITKI TARANCININ EĞİTİM HAYATI İlkokulu Diyarbakır'da bitirdikten sonra, Galatasaray Lisesi'nde okudu. Asıl adı Hüseyin Cahit'tir. Fransızcayı çok iyi öğrenerek Baudelaire, Rimbaud, Mallarmê'yi özümsedi. Mülkiye öğrenimini Türkiye ve Paris'te yaptı. İkinci Dünya Savaşının çıkması üzerine okulunu tamamlayamadan yurda döndü. 1946'da CHP Şiir Ödülü'nde birincilik aldı. Anadolu Ajansı ve Çevirme Bakanlığı'nda tercüman olarak çalıştı.

CAHİT SITKI TARANCI’NIN KARİYER HAYATI Şair. Melankoli yüklü dizeleri ile tanınmış, "Otuz Beş Yaş" şiiri ile özdeşleşmiştir. 'Sanat için sanat' ilkesine bağlı kaldı. Ona göre şiir, kelimelerle güzel şekiller kurma sanatıdır. Vezin ve kafiyeden kopmamış; ama ölçülü veya serbest, her türlü şiirin güzel olabileceği inancını taşımıştır. Açık ve sade bir üslubu vardır. Çoğu gerçeğe bağlı olan mecazları, derin, karışık ve şaşırtıcı değildir. Uzak çağrışımlara ve hayal oyunlarına pek itibar etmemiştir. Zaman zaman bazı imaj ve sembollere başvurmuştur. Şiirlerinde en çok yaşama sevinci ve ölüm temalarına yer vermiş, nedense hep ölümün üstüne gitmiştir. Ayrıca yitik aşklar, mutlu sevdalar, yalnızlık, yaşadığı bohem hayatın buruklukları, çocukluk özlemi de şiirlerine konu olmuştur. Çeşitli gazetelerde tefrika edilen hikâyeleri 1976 yılında yayınlandı. Ayrıca mektupları da "Ziya'ya Mektuplar" (1957) başlığı altında kitaplaştırıldı.

CAHİT SITKI TARACI’NIN ŞİİRLERİ Ömrümde Sükût (1933) Otuzbeş Yaş (1946) Düşten Güzel (1952) Sonrası (1957)

KAYNAK http://tr. wikipedia KAYNAK http://tr.wikipedia.org/wiki/Cahit_S%C4%B1tk%C 4%B1_Taranc%C4%B1 http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair= 56&goster=hayat (Kaynak olarak kullanılmıştır.) http://siir.gen.tr/siir/c/cahit_sitki_taranci Cahit Sıtkı Tarancı Şiirleri Translations Cahit Sıtkı Tarancı in English. http://images.google.com.tr/images?hl=tr&sour ce=hp&q=cahit%20s%C4%B1tk%C4%B1%20taranc %C4%B1&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi