Hazırlayanın: Adı:Tuğçe Soyadı:KRANDA Sınıfı:6/A Numarası:31

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet Muhip DIRANAS ( Haziran 1980)
Advertisements

DOSTLAR BENİ HATIRLASIN
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
HAYATI ESERLERİNDEN SEÇMELER FOTOĞRAFLARI
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Kazanım 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.
Yurdumuzun Tanımış Müzikçileri
 “Türklerin son uyanma çağının tarihini yazacak tarihçi bu ad üzerinde mutlaka duracaktır: Mehmed Emin!”
YURDUMUZUN TANINMIŞ MÜZİKÇİLERİ
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
GÖZLER GÖRMEZSE GÖNÜL NASIL GÖRÜR ?
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
GÖZLER GÖRMEZSE GÖNÜL NASIL GÖRÜR ?
Hazırlayan:Ozan Doruk YAVUZ
BİLMEZLER İÇİNE ATILARAK BÜYÜTÜLEN KAYIP AŞKLARIN ADRESLERİNİ
AŞIK TARZI HALK EDEBİYATI
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
HALK ŞAİRLERİ.
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
Grafik/Animasyon : E.Nurhan KÖROĞLU Grafik/Animasyon : E.Nurhan KÖROĞLU EGE ORMAN VAKFI.
Türkçe Sözlü Anlatım Sunumu
ÖĞRETMEN.
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
Aşık Erzurumlu Emrah (Erzurum)?-(Nİksar) yy Aşık Edebiyatı.
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU.
Yine karlar yağmış üstüne Giyinmişsin beyaz gelinliğini üzerine Benziyorsun ela gözlü dilber geline Kadehi kar kucağı yar Erciyes.
Cumhuriyet Döneminde Halk Şiiri
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
, ÖĞRETMEN.
SESTEŞ ( EŞSESLİ ) KELİMELER
HAZIRLAYAN:KÜBRA MEDİK 10\C 416
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU
HALK EDEBİYATI.
Garip Akımı Birinci Yeniciler
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
SILA ŞULE TAŞDEMİR NAZİK HAZAL KILIÇ SEVGİ AKBAŞ 7-B.
Aşık Veysel Şatıroğlu. Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca,
Ahmet Kutsi Tecer.
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
YALIN YÖNETİM YALIN SAĞLIK.
VEYSEL ŞATIROĞLU (AŞIK VEYSEL)
10.SINIF KONU:AŞIK VEYSEL HAZIRLAYAN:Enes İnal
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
ÂŞIK TARZI HALK ŞİİRİ.
Müzik Nedir?.
ANADOLU ROCK MÜZİK.
Hazırlayan: Fatih Kandemir
   Halk edebiyatı -Halk edebiyatı adı üzerinde halkın yaşayışı,hayata bakışı,edebi zevkini yansıtan bir edebiyattır.
Evlenir misin? ( Hadi Koş Gel… )
KARACAOĞLAN.
KARACOĞLAN.  17'nci yüzyılda yaşadığı sanılıyor. Göçebe Türkmen obalarında yetişti. Asıl adının İsmail, Halil ya da Hasan olduğu yolunda görüşler var.
ÖMER BEDRETTİN UŞAKLI (d. 1904, Uşak - ö. 23 Şubat 1946, İstanbul)
NEŞET ERTAŞ Kırşehir'de 1938'de doğan Neşet Ertaş, Çiçekdağı'ndan Türkiye 'ye açılan bir halk ozanıdır. Babası kendisi gibi bir saz üstadı olan Muharrem.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Aşık Veysel ( ).
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
AŞIK MAHSUNİ ŞERİF.  Asıl ismiyle Şerif Cırık, mahlasıyla Âşık Mahzunî Şerif, 1940'ın başlarında Kahramanmaraş iline bağlı Afşin'in Berçenek Köyünde.
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Türk Halk Müziği. TÜRKÜ NE ANLAMA GELİR? Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun.
Aşık Veysel Şatıroğlu.
HAZIRLAYAN: LEYLA ARICI
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Sarı Gelin türküsü hikayesi Sarı Gelin türküsü, Kuzeydoğu Anadolu Erzurum coğrafyasında ortaya çıkmıştır. Türklerin büyük bir kolunu teşkil eden Kıpçakların.
AŞIK VEYSEL İ N HAYATI. Aşık Veysel, hayatini anlattı ğ ı bir şiirinde "Ücyüz-onda gelmiş idim cihana" diyor. Yıl 1894 oluyor hesapça. Sivas'a ba ğ lı.
SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ. Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde.
Sunum transkripti:

Hazırlayanın: Adı:Tuğçe Soyadı:KRANDA Sınıfı:6/A Numarası:31 AŞIK VEYSEL Hazırlayanın: Adı:Tuğçe Soyadı:KRANDA Sınıfı:6/A Numarası:31 Öğretmenin: Adı:Yusuf Ziya Soyadı:KINACI Ders:Bilişim Teknoloji

İÇİNDEKİLER Aşık Veysel’in Hayatı Aşık Veysel’in Fotoğrafı Aşık Veysel’in Türküsü Aşık Veysel’in Türkülerinden Bazılarının Adları Kapanış

AŞIK VEYSEL’İN HAYATI Veysel Şatıroğlu veya bilinen adıyla Âşık Veysel (d. 25 Ekim 1894, Şarkışla, Sivas - ö. 21 Mart 1973), Türk halk ozanı. Sivas ili Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğan Âşık Veysel, 7 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı sonucunda birgözünü kaybetti. Geri İleri

Babasının, Âşık Veysel'e oyalanması için aldığı sazla önce başka ozanların türkülerini çalmaya başladı.1933  yılında tanıştığı Ahmet Kutsi Tecer 'in teşvikleriyle kendi sözlerini yazıp söylemeye başladı. Âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel, bir dönem yurdu dolaşarak Köy Enstitüleri’nde saz  hocalığı yaptı. 1965 yılında özel kanunla maaş bağlandı. 1970'li yıllarda Hümeyra, Fikret Kızılok, Esin Afşar gibi bazı müzisyenler Âşık Veysel'in deyişlerini düzenleyerek yaygınlaşmasını sağladı. Şarkışla'da her yıl adına şenlikler yapılır. Eserlerinde Türkçe'si yalındır. Dili ustalıkla kullanır. Yaşama sevinciyle hüzün, iyimserlikle umutsuzluk şiirlerinde iç içeydi.  Geri İleri

AŞIK VEYSEL Geri İleri

AŞIK VEYSEL’İN ŞARKISI   Geri İleri

Aşık Veysel’in Türkülerinden Bazıları Ağgül Seni Camekanda Görmüşler  Ağlayalım Atatürk'e  Ala Gözlü Benli Dilber (doğru)  Anlatamam Derdimi  Aşkın Beni Elden Ele Gezdirin  Aslıma Karışıp Toprak Olunca  Az Giderim Uz Giderim  Bahar Gelir Gudurursun  Belli Değil  Ben Meylimi Üç Güzele Düşürdüm  Beni Hor Görme Kardaşım Geri İleri

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…