Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yurdumuzun Tanımış Müzikçileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yurdumuzun Tanımış Müzikçileri"— Sunum transkripti:

1 Yurdumuzun Tanımış Müzikçileri

2 Orhan Gencebay 4 Ağustos 1944 yılında Samsun'da doğdu. Müziğe 6 yaşında Klasik Batı Müzikçi Emin Tarakçı Hoca’dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında Türk Müziği’ni ve bağlamayı kucakladı. 10 yaşında beste çalışmalarına başladı. 13 yaşında babasının teşvikiyle Türk Sanat Müziği ve tamburla tanıştı.  Orhan GENCEBAY, bu düşünce ile müzikte kendine göre araştırmalar ve serbest çalışmalar yaptı. Bu yaptığı çalışmalara başkaları “Arabesk” ismini verdiyse de Orhan GENCEBAY, bu değerlendirmeyi yanlış diyerek kabul etmedi.  Gence bay bestekârlığının yanında, aranjör, yönetmen, prodüktör, şaiir, söz yazarı, yazar, okur, düşünür, araştırmacı, enstrümanist, notist, virtüöz, aktör ve orkestra yönetmenidir. 

3 Barış Manço Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde, Moda’da dünyaya geldi Müzik hayatına Galatasaray Lisesi’nde adım atan Barış Manço’nun arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ilk grubun adı “Kafadarlar”, ikincisi ise “Harmoniler”di.  1988 yılının Ekim ayında TRT 1’de çocuk ve aileye yönelik bir eğitim kültür ve eğlence programı olarak başlayan “7’den 77’ye” , 1998 Haziran ayında 370. kez ekrana gelerek Türk televizyonculuğunda ulaşılması zor bir rekora imza attı. Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm/ kaset ödülü kazandırdı. Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde Moda’da vefat etti. 

4 Aşık Veysel Veysel Şatıroğlu,1894’te Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi.  Veysel, 7 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı sonucunda iki gözünü kaybetti  Babasının, Âşık Veysel'e oyalanması için aldığı sazla önce başka ozanların türkülerini çalmaya başladı.1933 yılında tanıştığı Ahmet Kutsi Tecer'in teşvikleriyle kendi sözlerini yazıp söylemeye başladı Âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel, bir dönem yurdu dolaşarak Köy Enstitüleri'nde saz hocalığı yaptı.  Yaşama sevinciyle hüzün, iyimserlikle umutsuzluk şiirlerinde iç içeydi. Doğa, toplumsal olaylar, din ve siyasete ince eleştiriler yönelttiği şiirleri de vardır. Şiirleri, Deyişler (1944) , Sazımdan Sesler (1950) , Dostlar Beni Hatırlasın (1970) isimli kitaplarında toplandı. Ölümünden sonra Bütün Şiirleri (1984) adıyla eserleri tekrar yayınlandı.

5 Muazzez Ersoy 1958 Yilinda Istanbul'da dünyaya geldi. Çocuklugu ve gençlik yillari Kasimpasa' da geçti. Müzikle ilgilenmesinde en büyük etken sevgili annesinin müzige olan ilgisi ve sevgisi oldu. Ilk olarak 1982 yilinda Istanbul Pembe Kösk Gazinosu' nda assolist olarak sahneye çikti. Nostalji' lerin ve Muazzez ERSOY' un önlenemez yükselisi, sanatçinin her firsatta dile getirdigi müzikte kalici olabilmek ve genç nesle Türk Sanat Müzigi' ni sevdirmek konularinda Basarili oldugunun bir kanitidir.

6 Emel Sayın 20 kasım 1945 yılında Sivas`ta dünyaya geldi.
13 yaşında Arif Sami Toker’den müzik dersleri almaya başladı. Toker’in yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli sanatçı olarak kabul edilmektedir. Üç yıl Münir Nurettin Selçuk’tan ders alarak müzik eğitimine devam etti. Bu arada Hürriyet Haber Ajansı`nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk’a ait ağır bir klasik okuyarak ‘Ses Kraliçesi’ seçildi. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı`nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve Lalezâr Gazinosu’nda assolist olarak sahne almaya başladı. Bu arada İstanbul Radyosu`na geçti ve İstanbul`a yerleşti. Emel Sayın pek çok müzik albümünün yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı..

7 Tarkan Tevetoğlu Tarkan, 17 Ekim 1972 yılında Almanya'nın Frankfurt yakınlarındaki Alzey kasabasında doğdu. Aslen Rize'li İkizdere'li bir aileden gelen Tarkan, 6 çocuklu ailenin 5. çocuğu. 1991 yılından bu yana yaptığı müzikle yurtiçi ve yurtdışında birçok başarı elde etmiş Türk pop müziksanatçısı, besteci, söz yazarı, dansçı, müzisyendir. Başarıları nedeniyle Türk basını tarafından Megastar,[1] yurtdışında ise Popun prensi[2] ve Boğaz'ın Prensi olarak nitelendirilmektedir

8 Demet Akalın Demet Akalın (d. 23 Nisan 1972, Kocaeli), Türk pop müzik şarkıcısı, eski manken ve oyuncu. Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başladı yılları sevilen albümler ve hitler çıkardı yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü aldı.[1] 2006 yılına Kusursuz 19 albümü ile damgasını vurdu. Albüm kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül aldı.[2] Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerine de damgasını vuran Akalın, "Afedersin" ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin sahibi oldu.[3] Resmi Türkiye listesinde "Afedersin" ile 7 hafta ve albümün ikinci teklisi "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" ile de 1 hafta olmak üzere, yılının en uzun süre zirvede yer alan sanatçısı oldu.

9 Gökçe Gökçe Dinçer (d. 9 Eylül 1979), bilinen adıyla Gökçe, şarkıcı.
Müzisyen bir babanın kızı olan Gökçe, müzik hayatına ilkokul yıllarında aldığı piyano dersleriyle başladı  2 yıl bir reklam şirketinde sanat yönetmeni olarak çalıştı. Hayatının geri kalanını şarkı söyleyerek ve davul çalarak geçirmeye karar veren Gökçe, işi bırakarak 3 bayandan oluşan bir grupta davul çalmaya başladı 20 yaşından beri yaptığı besteleri ve birikimlerini bir albümde toplamaya karar veren Gökçe prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü üstlenen Alen Konakoğluile stüdyo çalışmalarına başladı.

10 Adı:Fatih Soyadı:Caruş No:284 Sınıf:5/B Konu:yurdumuzun tanınmış müzikçileri Kaynak:internet Öğretmen:Mehmet Aktaran


"Yurdumuzun Tanımış Müzikçileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları