AMAÇLARIM VE KAYNAKLARIM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Advertisements

A TEMASI OKUL HEYECANIM
Akbank B Tipi %100 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Yatırım Fonu
MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
Öğrenci davranışlarını etkileyen etmenler
KAZANIMLAR 6. Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercihlerine yönelik planlama yapar.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Okul Başarısında Ailenin Rolü
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SORULARI
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
EĞİTİM –ÖĞRETİMDE ÇEVRE OLANAKLARIN KULLANILMASI
8/B SINIFI VELİ TOPLANTISI
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
ÖFKENİN ETKİLERİ Kazanım: *Öfkenin yarattığı fiziksel, duygusal ve düşünsel etkileri açıklar. 9. Sınıf 31 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
ÇÖZÜM MERDİVENİ Kazanım: *Etkili sorun çözme basamaklarını kullanır.
SINAVA İLİŞKİN DUYGULAR
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
Kazanım: Akran baskısıyla baş eder. 9. Sınıf 36 nolu kazanım etkinliği
ÇEVREMİZDE NELER VAR? Kazanım: Okul ve çevresindeki eğitsel ve sosyal imkânlardan yararlanır. 9. Sınıf 2 nolu kazanım etkinliği.
ALAN SEÇİMİMİMİZİ NELER ETKİLER?
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin,yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim-öğretimlerini resmi okullarda sürdürmesi esasına.
İŞLEM ÖNCELİĞİ.
KÜLTÜREL BİRİKİM Kazanım: Kültürel birikimin kişiliğine ve kariyerine katkılarını belirtir. 12. Sınıf 27 nolu kazanım etkinliği.
YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA
GÜNÜMÜZDE ÇIKAN SORULAR
DEĞİŞEN AİLE Kazanım: Aile yaşamında değişen kadın erkek rollerini fark eder. 12. Sınıf 61 nolu kazanım etkinliği.
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
KURT AİLESİ.
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
DOSYAMA BAKIYORUM Kazanım: “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosyası” ndan yararlanarak yükseköğretim programı seçer. 12. Sınıf 119 nolu kazanım etkinliği.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA OKUL İÇİ ŞİDDETİN İRDELENMESİ: BİR ANKET ÇALIŞMASI Sözen S 1, Baysal SU 2, Ekizoğlu O 1, Tüzün B 1, Tüzün Ü 3 1 İstanbul Üniversitesi.
ALIŞVERİŞLERİMİZDE NELERE
MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE
ADASOKAĞI İLOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
Emek Arzı; reel ücretin yanı sıra, gelecekteki kazançlar, alternatif işin fırsat ücreti, sosyal yardımlar ile zevk ve tercihlerin bir fonksiyonudur. Diğer.
SAĞLIK HİZMET SEKTÖRLERİ Sağlık hizmetleri dediğimiz sağlık bakım sistemleri incelendiğinde, dünyanın hemen her ülkesinde başlıca üç sektörün sağlık hizmeti.
Rehberlik Nedir? Kendinizi anlamanız, problemlerinizi daha rahat bir şekilde çözebilmeniz, gerçekçi kararlar alabilmeniz, kapasitelerinizi kendinize.
Ben Bilinçli Bir Tüketiciyim.
Probleme Dayalı Öğrenme
Onurlu, güçlü ve görünür. KA (Kişisel Asistanlık) nedir? ve kendi ülkenizde gerçek olmasını nasıl sağlarsınız?
DEĞERLER EĞİTİMİ Okulumuzda Öğrencilerimize ve Velilerimize 2015 Yılı Kasım ve Aralık Aylarında, Değerler Eğitiminin Önemli ve Vazgeçilmez Bir Parçası.
ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBER ÖĞRETMEN SEDA SEZER
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
RASATHANE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
 Meslek seçimi konusunda gerçekçi ve doğru karara ulaşabilmek için öncelikle kendinizi tanımalısınız.
ATA İLKOKULU 1/A SINIFI BİRİNCİ DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 1: Değerlendirme Basamakları Gönderme Öncesi Süreç Prof. Dr. Tevhide Kargın.
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Emek Arzı; reel ücretin yanı sıra, gelecekteki kazançlar, alternatif işin fırsat ücreti, sosyal yardımlar ile zevk ve tercihlerin bir fonksiyonudur. Diğer.
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF OKULA UYUM PROGRAMI
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SİBER ZORBALIK. SİBER ZORBALIK NEDİR? SİBER ZORBALIK BİR ÇOCUK YADA GENCİN;
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

AMAÇLARIM VE KAYNAKLARIM Kazanım: Geleceğe ilişkin amaçlarını toplumun sosyal ve ekonomik kaynaklarını da dikkate alarak belirler. 11 sınıf 15 nolu kazanım etkinliği

Sahip olduğumuz sosyal ve ekonomik kaynaklar Sahip olduğunuz sosyal Kaynaklar: Eğitim (aldığınız eğitimin niteliği, eğitimden beklentileriniz, öğretmenlerinizin rehberliği) Sağlığınızla ilgili sosyal güvenceniz, Aile (ailenizin eğitim durumu, kültürel ve sosyal yapısı), Yaşadığınız sosyal ve fiziksel çevre (arkadaşlar, rol modeller, sosyal gruplar) Sahip olduğunuz Ekonomik kaynaklar: Kazanacağınız veya ailenizin kazandığı para/kazanç, Doğal ve çevresel kaynaklarınız, Sahip olduğunuz teknolojik kaynaklar, İş piyasası.

Sahip olduğunuz kaynaklarınızı dikkate alarak geleceğe yönelik hem eğitsel amaçlarınızı hem de gelecekte sürdüreceğiniz hayat ile ilgili amaçlarınızı belirlemelisiniz… Örnek: “Sahip olduğu sosyal ve ekonomik kaynakları açısından hayata bir an önce atılması gereken bir öğrencinin yükseköğrenimde dört yıllık bir programa devam etmeyerek amacını “Mesleğe yönelten bir alana, iki yıllık bir programa devam etmek veya işe ve mesleğe hazırlayan bir kursa gitmek istiyorum” şeklinde belirtmesi. Sizin belirlediğiniz amaçlarınız var mı? Sınıfla paylaşmak isteyen var mı?

Sahip olduğumuz sosyal ve ekonomik kaynaklar Geleceğe ilişkin sosyal ve ekonomik kaynaklara göre amaç belirlemeye bu etkinlikten sonra da devam etmelisiniz. Amaç belirlemede pek çok etkeni göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Katılımlarınız için teşekkürler…