KÜRESEL ISINMA Ziya BEKİROĞLU 6/A-12.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
KÜRESEL ISINMA
KÜRESEL ISINMA.
Küresel Isınma Etkileri….
İKLİM VE ATMOSFER.
KÜRESEL ISINMA Dünya atmosferi çeşitli gazlardan oluşur. Ayrıca küçük miktarlarda bazı asal gazlar bulunmaktadır. Güneşten gelen ışınlar (ısı ışınları/kısa.
SU HALDEN HALE GİRER.
CO2 ve CO Ölçme Yöntemleri
Ekosistemde Madde Döngüsü
Kuresel Isinma Temel Bilgiler 1.
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
YARINDAN SONRA.
MADDE VE ISI.
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
MADDE DÖNGÜLERİ.
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
Küresel Isınma Ve Nedenleri
MADDE DÖNGÜLERİ.
ADI:TUĞBA SOYADI:KÖKTEN SINIF:6/B NUMARA:1101
TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
DÜNYANIN BA Ş I BELADA. KÜRESEL ISINMA DddddddSera Sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında tabakalarında.
SU HALDEN HALE GİRER.
YAKITLAR VE YANMA OKTAN benzin içinde bulunur. Tutuşma sıcaklığı heptandan yüksek setandan düşüktür. (BENZİNLİ MOTORLAR) SETAN motorin içinde bulunur.
MADDE VE ISI.
KÜRESEL ISINMA.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
E-Posta Grubu Oluşturma
HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A
KÜRESEL ISINMA.
2) Isının Yayılımı.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Yeryüzeyinin birim alanı tarafından absorblanan ortalama güneş radyasyonu 239 W/m2 dir. (S(1-  ))/4 = 1367(1-0.30)/4 = 239 W/m2 Gelen radyasyon.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
ISI NEDİR? Sıcaklık farkından dolayı maddenin tanecikleri arasında enerji aktarımı gerçekleşir. Aktarılan bu enerjiye ısı enerjisi denir. Bulunduğu ortama.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
Küresel Isınmanın Tarihi Kaynak: CNBC - live Kaynak: CNBC - live.
SU HALDEN HALE GİRER. SUYUN SERÜVENİ SUYUN SERÜVENİ İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar azalmaya başlar.Eriyen karlar.
ASİT YAĞMURLARI.
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ETKİLERİ
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
ÇEVRE VE R İ SK. SOSYOLOJ İ K B İ R KONU OLARAK ÇEVRE Çevre fiziksel bir olgu, fakat sosyolojik ara ş tırmaya do ğ rudan bir ilgi barındırır. Çevresel.
Atmosfer ve özellikleri
1 ÇEVRE KORUMA Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN HAVA KİRLİLİĞİ.
KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ DÜNYA SU GÜNÜ 22 MART.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
CANLILARIN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN PALEOCOĞRAFYA ÖZELLİKLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
Küresel ısınma.
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
Önemli Doğal Alanların Korunması
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
MADDE DÖNGÜLERİ.
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
ve Küresel İklim Değişimi
ATMOSFER VE KATMANLARI - HAVA OLAYLARI
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ SUNUM.  Doğal Afet Nedir  Doğal afet kendiliğinden oluşan ve yeryüzünde aniden meydana gelen olayların tamamına denir. Doğal.
Sunum transkripti:

KÜRESEL ISINMA Ziya BEKİROĞLU 6/A-12

Küresel IsInma Küresel ısınma, başlıcası atmosfere salına gazların neden olduğunu düşünülen sera etkisinin sonucunda, dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda gör ülen artışa verilen isimdir. İklim sistemi içsel ve insani etkiler, Güneş'in periyodik aktiviteleri ve sera gazları, vb. nedenlerden etkilenmektedir. 

NEDENLERİ Isınmanın nedeni %90 insan.Birleşmiş Milletler iklim konferansı bugün, iklim değişikliği konusundaki dördüncü değerlendirme raporunu açıkladı.Raporda, dünya ısısının 2100 yılına dek 1,8 ile 4 derece arasında yükseleceği kaydedildi. Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın başkanı Achim Steiner'in, uzun zamandır beklenen raporunda, küreselısınmanın, yüzde doksandan da yüksek bir olasılıkla, insan faaliyetleri yüzünden meydana geldiği sonucuna varıldı. Steiner, bu bulguların, artık, son 50 yılda artan sıcaklıklara neyin yol açtığı konusundaki tartışmalara bir nokta koyması gerektiğini söyledi.2001 yılında hazırlanan son BM raporunda insan sorumluluğu yüzde 70'ler civarında saptanmıştı.

Sera etkisi nedir ? Normalde karbon döngüsünün bir parçası olan bu olay, fosil yakıtların kullanımının artması ile atmosferdeki CO2 miktarının normalden yüksek seviyelere çıkmasına neden olur.  Havanın başlıca iki bileşeni olan oksijen ve azot gazları, güneşin gözle görülebilen dalga boylu ışınlarını yansıtır ve morötesi ışımaların bir kısmını da absorblar (soğurur). Dünya yüzeyine ulaşabilen güneş ışınları, yeryüzü tarafından soğurularak ısıya dönüştürülür. Bu ısı, yeryüzündeki atomların titreşimine ve kızılötesi ışıma yapmalarına neden olur. Bu kızılötesi ışımalar, oksijen veya azot gazı tarafından soğurulmaz. Ancak havada bulunan CO2 ve CFC (kloroflorokarbon) gazları, kızılötesi ışımaların bir kısmını soğurarak, atmosferden dışarı çıkmalarını engeller. Bu soğurma olayı, atmosferin ısınmasına yol açar. Bunun sonucunda dünya, güneşin altına park edilmiş bir arabanın içi gibi ısınır. İşte bu etkiye, "sera etkisi" adı verilir. Sera etkisi dünya yüzeyinin ortalama sıcaklığını değiştireceği için, uzun vadede iklimlerde değişiklikler, buzulların erimesi, mevsimlerin kayması ve tarım alanlarının verimsizleşmesi gibi çok ciddi sorunlara neden olabilir. Uzun dönemde, yeryüzünün, güneşten aldığı enerji kadar enerjiyi uzaya vermesi gerekir.