Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SU HALDEN HALE GİRER. SUYUN SERÜVENİ SUYUN SERÜVENİ İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar azalmaya başlar.Eriyen karlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SU HALDEN HALE GİRER. SUYUN SERÜVENİ SUYUN SERÜVENİ İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar azalmaya başlar.Eriyen karlar."— Sunum transkripti:

1 SU HALDEN HALE GİRER

2 SUYUN SERÜVENİ SUYUN SERÜVENİ İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar azalmaya başlar.Eriyen karlar dağların eteklerinden süzülerek akarsulara karışır.Böylece akarsulardaki su miktarı artmış olur.

3 SUYUN SERÜVENİ Yaz günleri geldiğinde hava sıcaklıklarının artması ile akarsu,göl ve deniz su kaynaklarındaki sular azalmaya başlar.

4 SUYUN SERÜVENİ Sonbaharda hava sıcaklığının düşmesi ile havadaki bulutlanma ve yağmur yağma sıklığı artar. Sonbaharın bitimi ile birlikte havalar iyice soğur. Havada bulunan su buharında soğuması ile dağlardaki kar miktarı artar.

5 SUYUN SERÜVENİ Denizle başladı benim hikayem Isıyı alınca buhar olup çıktım yükseklere Soğuyup bulut oldum en yücede Mevsim kışa dönünce Bir kar tanesi halinde İndim yeryüzüne Gözeneklerden süzüle süzüle

6 SU DÖNGÜSÜ Suyun kaynaklar arasında(canlı-cansız) dönüşümlü olarak kullanılması olayına su döngüsü adı verilir.

7  Güneş enerjisinin ısıtılmasıyla yeryüzünden atmosfere çıkan su buharı yağmur,kar,dolu gibi yağış biçimleri seklinde tekrar yeryüzüne döner.bu suyun bir kısmı süzülerek yer altı sularına karışırken büyük bir kısmı da göl akarsu deniz gibi kaynaklarda birikir.Canlılar su döngüsüne terleme boşaltım solunum gibi canlılık olayları ile katılır

8 GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR  Dünyamızın temel kaynağı güneştir.Bunun yanında enerji ihtiyacımızı çeşitli fosil yakıtlardan petrol ürünleri ve kömür gibi akarsulardaki hidroelektrik santrallerinden jeotermal enerji kaynaklarından da karşılayabiliyoruz.  Enerji kaynaklarından elde edilen enerji çeşitleri bir birine dönüştürülebilir.Örneğin hidroelektrik santrallerinde ısı enerjisi hareket enerjisine dönüşebilir.

9 GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR  Güneş alan odaların diğer odalara göre daha çok sıcak olduğu görülür.Bunun nedeni ise o odaları güneşin ısıtmasıdır


"SU HALDEN HALE GİRER. SUYUN SERÜVENİ SUYUN SERÜVENİ İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar azalmaya başlar.Eriyen karlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları