Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1. 02.01.2005.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği
Advertisements

DİĞER YABANCI KAYNAKLAR Dr. Ergün Kaya
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
MALİ BORÇLAR Dr. Ergün Kaya

GENEL MUHASEBE I HAZIR DEĞERLER
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Menkul Sermaye İradı.
2 10-HAZIR DEĞERLER
TİCARİ KAR VEYA ZARARIN HESAPLANMASINDA TEK DÜZEN HESAP PLANINDA YAPILAN DÖNEM SONU KAYITLARI Bilanço Hesaplarında Maliyet Hesaplarında Gelir Tablosu.
Bu hesap, banka kredi kartlarıyla yapılan tahsilat ve bunlara ilişkin olarak yapılan mahsup ve iade işlemlerinin izlenmesi için kullanılır. Bu hesap, banka.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
BANKACILIK HİZMET VE ÜRÜNLERİ
MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.
3 – KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
Getiri A.Ş.’nin Aralık 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
MAL HAREKETLERİ ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
MUHASEBE 2 15-STOKLAR ERKAN TOKATLI
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
MuhaseBENİN TEMEL DENKLİĞİ VARLIK – KAYNAK DENGESİ
HESAP KAVRAMI İşleyİŞ ve kurallar A. Vecdi CAN.
Finansal Tablolar Analizi (muhasebe sistemi tekrarı)
BİLGİSAYARLI MUHASEBE
12.DERS SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
MALİ VE TİCARİ BORÇLARA İLİŞKİN DÖNEMSONU İŞLEMLERİ
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
HAZIR DEĞERLER ile MENKUL KIYMETLER ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Bu hesap grubunda, kredi kurumlarına olan kısa vadeli borçlar ile kısa vadeli para ve sermaye piyasası araçları ile sağlanan krediler ve vadesine bir.
TİCARİ MAL HAREKETLERİ ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Örnek Uygulama.
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
ŞİRKET KAPANIŞ İŞLEMLERİ
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2005 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
VARLIKLARIN İZLENMESİ Hazır Değerler
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
DÖNEN VARLIK HESAPLARININ İŞLEYİŞİ
= + TEMEL MUHASEBE EŞİTLİĞİ VARLIKLAR SERMAYE BORÇLAR
STOKLAR İLGİLİ HESAPLAR
SENETSİZ VE SENETLİ TİCARİ ALACAKLAR
Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
II. Duran Varlıklar ( ) Duran varlıklar: işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılmak amacıyla edinilmiş, ilke olarak bir yıl ve.
Aktif Nitelikli Dönem Ayırıcı Hesaplar
Ticari Alacaklar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bu bölümde bulunan hesap grupları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HESAPLAR.
KDV Katma değer vergisi, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. İşletmeler de müşterileri.
MUHASEBE SÜRECİ.
Özellikli İşlemler.
MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
MONOGRAFİ 3 Getiri Ltd. Şir. Mart 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak.
Sunum transkripti:

Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde “Y” ve “K “ortağı noterde imzaladıkları ana sözleşmeyle Getiri Ltd. Şir ‘ni kurmuşlardır. Şirketin sermayesi YTL olup her iki ortağın sermaye payları birbirine eşittir. 2. Y ortağı sermaye taahhüdünü 250 YTL nakit, 450 YTL değerinde bir bilgisayar getirerek karşlılamıştır. 3. K ortağı ise sermaye taahhüdüne karşılık 500 YTL ticari mal ve 200 YTL para getirmiştir tarihinde şirketin ortaklarından Y şirket kuruluşu sırasında ödemiş olduğu 10 YTL KDV toplam 100 YTL masrafa ait belgeleri şirkete teslim etmiştir. Bu masraf aktifleştirilen bir gider hesabında muhasebeleştirilecektir tarihinde şirket “A Bankası” nda 100 YTL vadesiz ve 150 YTL vadeli mevduat hesabı açtırmıştır tarihinde şirket %18 KDV hariç 200 YTL tutarında “B” ticari malı satın almıştır. KDV ve 70 YTL için günlük çek, 50 YTL için 1 ay vadeli çek, 40 YTL için 18 gün vadeli bono, 40 YTL için 60 gün vade almıştır.

Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde şirket satın aldığı ticari mallar için %18 KDV hariç 10 YTL nakliye ve sigorta giderini peşin ödemiştir tarihinde şirket vadeli mevduat hesabını vadesiz mevduata çevirmiştir tarihinde “A Bankası”ndan gelen ekstrede ödeme emrinin ödendiği öğrenilmiştir tarihinde şirket satın aldığı ticari mallardan %18 KDV hariç 20 YTL değerindeki ticari mallar istediği nitelikte olmadığı için iade etmiştir. İade bedeli senetsiz borcundan mahsup edilmiştir tarihinde şirket 20 YTL posta pulunu postahaneden peşin satın almıştır tarihinde şirket satın aldığı ticari mallara aracılık eden komisyoncuya %18 KDV dahil 23,60 YTL komisyon bedelini için 7 gün vadeli çek vermiştir tarihinde şirketin keşide ettiği çekin“A Bankası”ndan gelen ekstrede ödeme emrinin ödendiği öğrenilmiştir.

Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde şirket 60 gün vade aldığı borcunu ödemek istediğini satıcı firmaya bildirmiştir. Satıcı firma bunu kabul etmiştir. %2 iskonto yapmıştır. İskontolu bedel firmanın banka hesabına nakten ödenmiştir tarihinde şirket 18 gün vadeli bonosunu nakten ödenmiştir tarihinde Ocak ayına ait KDV tahakkukunu yapınız.