ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta15 : Etik Değerler Açısından Yenilik ve Teknoloji Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Advertisements

TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
DAÜ Do ğ u Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KKTC Dekan Prof. Dr. Hasan AMCA Aralık
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta6 : Ar-Ge Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta10 : Faaliyet Stratejileri ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z.
YNT/Z 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta12 : Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta14: Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta11ve12 : Kamu Politikaları ve Yenilik, Küresel Değişim, Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ.
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta7 : Yeniliğin İktisadi Boyutu Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Lojistik Yönetimi Ders – I
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta11ve12 : Kamu Politikaları ve Yenilik, Küresel Değişim, Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ.
NANOTEKNOLOJİ Nanoteknolojinin Etkilediği Alanlar Nanoteknoloji
PUSULA Güçlü Etik Değerler Geliştirmek Semra Baysan Merck Sharp & Dohme Dış İlişkiler Direktörü 18 Ekim 2001.
Bilgi ve Yenilik İktisadı
E-TİCARET.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLD514-Hafta5 : Strateji ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
AB Şubat 2002 Selçuk Üniversitesi1 IEEE/ACM Bilişim Ders Programı Önerisi ve Haliç Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Atilla ELÇİ Bilgisayar Müh. Bölümü.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta9 : Ürün ve Süreç Yenilikçiliği, Yeni Ürünler Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü,
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta4 : Yenilik Planlaması Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta6 : Ar-Ge Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta5 : Strateji ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta14 : Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta10 : Faaliyet Stratejileri ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
III- Dış Çevre Analizi: Fırsat ve Tehditler
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta9 : Ürün ve Süreç Yenilikçiliği, Yeni Ürünler Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü,
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
İ şletmelerin Özellikleri ve Amaçları Etik, Sosyal Sorumluluk İ şletmelerin işlevleri Yrd. Doç. Dr. Şule AYDIN TURAN.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
AB H2020 GENEL BILGILENDIRME ONUR YOLAY. TEŞEKKÜR EDERIZ.
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN519T STRATEJİK YÖNETİM 6. Hafta Temel Stratejiler ve Alt Grupları Yrd. Doç. Dr. Pınar FALCIOĞLU.
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
AKADEMİK DERS BİYOREMEDİASYONDA GELİŞMELER
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta15 : Etik Değerler Açısından Yenilik ve Teknoloji Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141

Konular Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5142 HaftaKonular: Yenilikçilik Kaynaklar Konular: De ğ işim Yönetimi Kaynaklar Hafta 1 Derse giriş. Yenilik, Teknolojik Yenilik 1:1, 2: s9-40 Teknikler: de ğ işim yönetimi Hafta 2 Yenilik Süreci 1:2, 2:s Teknikler: de ğ işim yönetimi Hafta 3 Yenilik Kuramları 1:5, 2:s44-64 Tartışma: De ğ işim yönetimi teknikleri Tunçer I Hafta 4 Yenilik Planlaması 1:3, 1:8, 2:s Örgütsel De ğ işim Hafta 5 Strateji ve Yenilik 1:4, 2:s173-8, Örgütsel De ğ işim (süre ğ i) Tunçer II Hafta 6 Ar-Ge Yönetimi 1:6, 2:s De ğ işim Yönetimi ve Direnç Hafta 7 Yenili ğ in İ ktisadi Boyutu 1:11, 2:s , 2:s De ğ işim Yönetimi ve Direnç (süre ğ i) Tunçer III Hafta 8 Ara Sınav Hafta 9 Ürün ve Süreç Yenilikçili ğ i Yeni Ürünler 1:2, 2:s40-41, 4:4.5 1:9, 2:s , 2:s31-43 Toplam Kalite Yönetimi Tokat I Hafta 10 Faaliyet Stratejileri ve Yenilik 1:7, 2:s Toplam Kalite Yönetimi Tokat II Hafta 11 Kamu Politikaları ve Yenilik Küresel De ğ işim 1, 2:s , 2:s , 3 Yönetimde Kalite: Altı Sigma Kıngır, Gürsakal Hafta 12 Teknoloji Yönetimi 5:3 Ö ğ ütler: De ğ işimi Yönetmek Hill Hafta 13 Bilişim ve İ letişim Teknolojilerindeki Gelişmeler 5:4 De ğ işimi Yönetmek Hill Hafta 14 Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları 5:5 Tartışma: De ğ işimi Yönetmek Hill Hafta 15 Etik De ğ erler Açısından Yenilik ve Teknoloji 3:XI Etik De ğ erler Açısından Yenilik ve Teknoloji 3:XI Hafta 16 Dönem Sonu Sınavı

Özet İçerik: Etik Değerler Açısından Yenilik ve Teknoloji Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5143 Yenilik ve teknolojinin etik açısından de ğ erleri, Meslek eti ğ i, İ şletme, yönetim eti ğ i

Betz’den XI. Bölüm: Teknoloji ve Yenilik Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5144  Etik anlamda teknoloji: 1. Kabul edilebilir: bir araç olarak verimli / verimsiz, 2. Kabul edilemez: bir araç olarak asla elverişli olmayan, öz de ğ erleri sonucu kötü.  Örnek olarak: teknoloji – çevre ve teknoloji – insan klonlama ilişkisini ele alalım.

Teknoloji – Çevre İlişkisi Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5145  Yeşil strateji:  Yeşil üretim: çevresel kaygılar barındıran iş/üretim stratejisi   Yeşil iş stratejisi   Yeşil teknoloji stratejisi  Do ğ al ekonomi ve toplumsal gereksinmeler:  «Yeşil teknolojiler, endüstriler ve ekonomiler temel toplumsal ihtiyaçları, çevreyi kirleten teknolojiler, endüstriler ve ekonomilere göre çevreyi daha az de ğ iştiren yollarla sa ğ lıyor.»  Teknolojinin insanlık için mümkün kıldı ğ ı önemli zenginlikler vardır: 1. İ şlevsel sı ğ a: örne ğ in geçmişte – şimdilerde seyahat karşılaştırması 2. Kaynakların kullanılabilirli ğ i: Teknoloji, kaynakların maliyetini düşürerek toplumsal zenginli ğ i artırır. 3. Görevleri başarmak için gerekli zaman: dokuma / kumaş örne ğ i 4. Bilgi artışı: 5. Çevreyi iyileştirmek: çevreye duyarlı üretim mümkün  Yeşil teknolojik yenilik için çok boyutlu strateji ancak işletmelerin yönetimi, devlet ve araştırma birlikte u ğ raş vermelidir.

Teknoloji – Çevre İlişkisi (süreği) Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5146  Endüstriyel üretkenlik ve çevresel düzenleyicilik:  Teknolojik yenilik bir yandan üretim ve ürünlerin çevre üzerindeki etkilerini azaltırken di ğ er yandan üretkenlik ve ürün kalitesini artırabilir.  Çevresel analiz, endüstriyel teknoloji stratejisinin hazırlanmasında sıradan bir parça olmalıdır. Yararları çoktur!

İnsan Genom Projesi- Etik ilişkisi Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5147  İ nsan Genom Projesi: «Bu proje sayesinde ilaç ve kimya sanayii uzmanlarına,Alzheimer’den vereme, kalp hastalıklarından astıma kadar her türlü hastalı ğ ı tedavi olana ğ ı sa ğ layacak. Proje sayesinde tıp biliminin ciddi biçimde de ğ işikli ğ e u ğ rayaca ğ ı, ayrıca uluslararası iş dünyasının bundan önemli kazanç sa ğ layaca ğ ı belirtiliyor. Proje, kanserden depresyona ve hatta yaşlılı ğ a kadar tüm hastalıkların teşhis ve tedavisinde devrim yaratacak.» İ nsan Genom ProjesiAlzheimerveremekalp hastalıklarındanastımatıpkanserdendepresyonayaşlılı ğ a  «Klonlama» terimini duymayan var mı?Klonlama

İGP – Etik (süreği): İnsanlığın İnsanlığı Tasarlaması Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5148

Düşünmek için: Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD Bir endüstri seçin ve üretimdeki çekirdek teknolojileri listeleyin. 2. Bir devlet ya da sanayi birli ğ i kayna ğ ından üretilen sanayi atık türlerini ve miktarlarını bulun. 3. Atı ğ ı azaltmak için ne türden teknolojik yenilikler gerekli olacaktır? 4. Azaltılan atıkla ne kadar tasarruf sa ğ lanabilir?

Etik sunuşlarım: Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD  Elçi, Atilla: Ethics and Morality of Online Content: Considering the Diversity of Regulation and Ethics when Joining Strategic Partnerships, Global & Regional Alliances In Telecommunications, The Hyatt Regency, Singapore, November,  CmpE 598 Dersi: ProEthics_ICT_Elci CmpE 598 Dersi: ProEthics_ICT_Elci  COMPSAC’07 Conference: ProEthics_COMPSAC_Elci.ppt COMPSAC’07 Conference: ProEthics_COMPSAC_Elci.ppt

Meslek Etiği Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD  ACM Code of Ethics and Professional ConductCode of Ethics and Professional Conduct  IEEE Code of EthicsCode of Ethics  ASÜ İ nsan Araştırmaları Etik Kurul Yönergesi İ nsan Araştırmaları Etik Kurul Yönergesi  Yüksekö ğ retim Kurumları Ö ğ renci Disiplin Yönetmeli ğ i Yüksekö ğ retim Kurumları Ö ğ renci Disiplin Yönetmeli ğ i

Kurumsal etik düzenlemeleri Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD  Aksaray Üni:  Internet kullanımı Internet kullanımı  ULAKNet Kullanım PolitikasıKullanım Politikası  5651 Sayılı İ nternet Erişim Kanunu 5651 Sayılı İ nternet Erişim Kanunu

Bağlantılar Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD  Yüksekö ğ retim Kurulu Bilimsel Araştırma ve Yayın Eti ğ i Yönergesi Yüksekö ğ retim Kurulu Bilimsel Araştırma ve Yayın Eti ğ i Yönergesi

Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 51414

Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 51415

Değişim Yönetimi: Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD  Ümmügül Baş sunuşu:  Said Kıngır: Toplam Kalite Yönetimi  Ömer Faruk Rençber tanıtımı:  Necmi Gürsakal: Altı Sigma – Müşteri Odaklı Yönetim