Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNETTEN YARARLANMALARINA İLİŞKİN ANNE-BABA TUTUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

Nefize Gökmen, Ömer Deniz, Ayşe Yıldız
7-19 YAŞ ETKİLİ ANNE BABA EĞİTİMİ
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Halil İbrahim KABADAYI
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
İNTERNET EVLERİ VE YAŞAMDAKİ YERİ Veli ÇINAR Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü Dr. Mehmet AKSÜT Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ayşegül ERİM ÇELİKKANAT.
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
Çocukların İnternet Kullanımları ve Onları Bekleyen Çevrim-İçi Riskler
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI

MONTESSORİ.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
Gözde Ocak, Yasemin Koçak Usluel, Günnur Uzunbeycan, Galip Kaya
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
Bilişim Teknolojilerine Pedagojik Bir Yaklaşım
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
ZORBALIK.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
«Özel Gereksinimli Bireylerin Yetersizlik Tür ve Düzeylerine Göre Tanılama ve Destek Eğitim Hizmetlerine Katılma Durumları» Mustafa AYRAL, Şenol DEMİRHAN,
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
ÇEVRECİ YAKLAŞIM VE TÜKETİCİLERİN YEŞİL REKLAMLARA KARŞI TUTUMLARI
TRİATLON SPORCULARININ DOPİNGİN KULLANIM NEDENLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Cemal GÜNDOĞDU* Evrim ÇELEBİ**
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
Çocuğu doyuran, büyüten, eğiten ve ilk terbiyeyi veren anne, verdiği eserin sorumlusudur. (anonim)
Patolojik Teknoloji Kullanımı
TELEVİZYONUN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
Sistem Kullanılabilirlik Ölçeği (SKÖ)
ÇOCUK ve TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
GELİŞİMİN KRİTİK DÖNEMLERİ ve
TEKNOLOJİNİN TANIMI VE ÖNEMİ
MEDYA NEDİR?. MEDYA NEDİR? ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ.
İNTERNET ORTAMINDA ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASININ ÖNLENMESİ
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARISINDA AİLE VE PEKİŞTİREÇ
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
Yard.Doç.Dr. Mehmet AKSÜT
Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.
Sunum transkripti:

Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNETTEN YARARLANMALARINA İLİŞKİN ANNE-BABA TUTUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNETTEN YARARLANMALARINA İLİŞKİN ANNE-BABA TUTUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Mehmet AKSÜT Uşak Üniversitesi Eğt.Fak. gmail.com İbrahim ÖZER Uşak Üniversitesi Eğt.Fak. Aysun GÜNDÜZ Uşak Üniversitesi Eğt.Fak. Pınar KAŞIKCI Uşak Üniversitesi Eğt.Fak.

Akademik Bilişim '08 internet kullanımının yaygınlaşması internete girme yaşını okul öncesi dönemlere kadar düşürmektedir. Internet, çocukların dünyayı keşfetmeleri, öğrenmeleri ve eğlenmeleri için mükemmel bir ortamdır.

Akademik Bilişim '08 Günümüzde 25 milyondan fazla çocuk Internet'te saatlerce sörf yapmakta ve her dört çocuktan biri seks sitelerine girmektedir. Internet, çocukları taciz etmeye çalışan erişkinler için çocukların yaşamlarına önemli bir giriş kapısı oluşturmuştur.

Akademik Bilişim '08 10 yaşın altındaki çocuklar Internet'i kullanırken tamamen ebeveynin gözetiminde olmalıdır.

Akademik Bilişim '08 Araştırma bulgularına göre; anketi dolduran anneler daha fazladır. (% 53,57) Katılımcıların yarısından fazlası ilköğretim okulu mezunudur. (% 55.36) Katılımcılar f% İlköğretim Lise6529,02 Yüksekokul2812,50 Üniveriste73,13 Toplam Tablo 1. Ana Babaların Öğrenim Durumu

İki çocuğu internet kullanacak yaşta olanlar (% 48.66) en yüksek sayıya sahip grubu oluşturmaktadır. Çocuk Sayısı f% Bir Çocuk 7131,70 İki Çocuk 10948,66 Üç Çocuk 3917,41 Dört ve daha fazla 52,23 Toplam Tablo 2. İnternet Kullanabilecek Yaştaki Çocukları Akademik Bilişim '08

Çocuğunun günde bir saat internet kullanmasında sakınca görmeyen ebeveynler (% 54.91) katılımcıların önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Nitekim yapılan bir araştırmada bir hafta içinde internet kullanma süresinin 3 saat olmasının yerinde olacağı belirtilmektedir. Süre f% Bir saat 12354,91 İki saat 9241,07 Üç saat 83,57 Dört ve daha fazla 10,45 Toplam Tablo 3. Çocukların İnternet Kullanma Süresi Akademik Bilişim '08

Tablo 4. Ana Babaların Mesleklerine Göre Dağılımı Faktörler f% İşçi 5424,11 Memur 3716,52 Çiftçi 20,89 Esnaf 3917,41 Ev Kadını 9241,07 Toplam

Akademik Bilişim '08 Ana ve babalar; (13.soru) çocuklar internete girdiğinde uygun olmayan sitelere karşı önlem alınmalıdır (4,56). (20.soru) İnternet evleri okullardaki bilgi teknolojileri sınıfları sık sık denetlenmelidir (4,54) (15.soru) Okul yönetimi çocuğumun devamsızlığını hemen bildirmelidir (4,46), (11.soru) çocuklar internet evlerine büyükleri ile birlikte gitmelidir (4,20) (14.soru) çocuğum internet evine habersiz gittiğinde kesin ceza veririm (3,91) diye açık bir tutum sergilemektedirler. (9.soru) Çocuğumun interneti kullanması bana keyif verir (2,51), (19.soru) internet çocukların yaratıcılığını engellemektedir (2,85), (18.soru) ailede yabancılaşmaya neden olmaktadır (3,18), (16.soru) internet çocukların sağlıklı gelişimine olumsuz etkileri olabileceği (3,59) Hiç Katılmıyorum SORU Az Katılıyorum KatılıyorumÇok Katılıyorum Tamamen Katılıyorum

Akademik Bilişim '08 Sonuç olarak; ilköğretim çağındaki çocukların internetten yararlanmaları konusunda ana ve babaların engelleyici bir tutum ortaya koymadıkları, bilişim teknolojisinin çocuklarının eğitiminde kullanılmasını destekledikleri, okul yönetimlerinin ders saatlerinde çocukların internet evlerine gitmelerini önlemek için tedbirler almalarını istedikleri tespit edilmiştir. Bilinçli internet kullanımının yaygınlaştırılması bağlamında, ana babalara bilişim eğitimi verilmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir.