Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BETİMLEYİCİ ANLATIM Bu tekniği uygulayan yazarın amacı, okuyucunun görmediği bir görüntüyü, olayı, yeri, okuyucunun kafasında canlandırmaktır. Yazar.
Advertisements

Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
J.K. ROWLİNG.
TÜRKÇE / Olay Yazıları (Öykü-Roman)
TÜRKÇE / Anlatım Teknikleri
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
MAVİSEL YENER.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
MASAL.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
STORYTELLING Game Design Denizer Yıldırım.
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKULUMUZUN BÖLÜMLERİNİ GEZEREK TANIDIK.
DONANIM YAZILIM KAVRAMI
ASLI DER.
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
CÜMLEDE ANLAM İLİŞKİLERİ - 1
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Zerdali Dalı Mısın?.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Doğal unsur Niagara Şelalesi.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
Her geçen yıl başarısı devam etmektedir
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARI DURUMU Sınava Giren Öğrenci Sayısı Barajı Geçen Öğrenci Sayısı Tercih yapan Öğrenci Sayısı Tercihine Yerleşen.
Frank Owen Gehry Beyza DUYGU Güzel Sanatlar Fakültesi.
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
EŞ ANLAM ( ANLAMDAŞ) NE DEMEKTİR? AYNI OLAN kelimelerdir
.   Her geçen yıl başarısı artarak devam etmektedir. Özellikle Van’da yaşanılan depremden sonra diğer okulların şehir dışındaki alanlara inşa edilmesiyle.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,

EDEBİYATIN BİLİMLERLE İLİŞKİSİ-9.sınıf
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Servet-İ fünun edebİyatI
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
Konu : DÜZYAZI TÜRLERİNDEN MASAL – ANI – HİKAYE - ROMAN
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
Müzik Nedir?.
William Wyler Hayatı ve Filmleri
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Hoş Geldiniz Çocuklar! Öğretmenin Adı.
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon öğretmenliği yaptı. İrlanda 'daki gerçek yaşamı anlattığı, müzikal oyun büyük başarı kazandı. Kardeşiyle birlikte oynadığı bu oyunu, bir çok eser izledi. Çocukluk yıllarını anlattığı eseri '' Angela'nın Külleri '' dünyanın her yerinden büyük bir okuyucu kütlesine ulaştı.Bir çok dile çevrildi. Çok büyük bir başarı kazanan bu eser, pek çok ödül aldı. Büyük bir yoksulluğun anlatıldığı bu roman, yazarın kalemini kullanmasındaki ustalık, yazılarına aktardığı sevecenlik, ince mizah, umut sayesinde, eserindeki kahramanlarına yaşadıkları bütün sıkıntılara rağmen, kurtuluş ümidi getirmiştir. Bu güzel anlatım, beraberinde başarıyıda getirdi. Halen eşiyle birlikte Newyork'ta yaşamakta olan Mccourt, bir çok ödül sahibidir.

Tüm Eserleri; Bir Çift Blaugard - ( Müzikal Oyun) Angela'nın Külleri - (Pulitzer Ödülü, Ulusal Kitap Kriterleri Çevresi Ödülü, Los Angeles Time Kitap Ödülü) Umuda Doğru - ( Angela'nın Külleri II)

Frank McCourt uzun yıllar Stuyvesant Lisesi'nde kompozisyon hocalığı yaptı. İrlanda'da geçen geçliklerini anlatan "A Couple of Blaguards" isimli müzikal oyunda kardeşi Malachy ile birlikte oynadı. Kendisi New York'da yaşamaktadır.

Angela'nın Külleri Frank Mccourt, "Geriye bakıp anımsadığımda çocukluğumu, nasıl hayatta kalabildiğime hâlâ şaşarım."Angela'nın Külleri Frank Mccourt

Umuda Doğru Frank Mccourt, Frank McCourt'un çocukluğunu anlatan Angela'nın Külleri dünyanın her yerinde büyük bir okuyucu kitlesi tarafından okundu ve çok sevildi. Frank Mccourt

Öğretmen Frank Mccourt Öğretmen'e övgüler: "McCourt çocukluğunu geçirdiği İrlanda'nın fakir ortamından çıkıp New York kendi devlet okullarında lise öğretmenliğine yükselişini komik bir bakışla, büyük bir açık kalplilikle vermiş.