SINIF RESMİ EKLENECEK.. SINIF RESMİ EKLENECEK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI
2/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
BÜLENT ALTOP İLKÖĞRETİM OKULU
VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
Cin Ali İnternette Ne Yapıyor?
Tatilde Yapılacaklar.
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
8/B SINIFI VELİ TOPLANTISI
 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız.
Avcılar Mehmetçik İlkokulu
3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI
Hazırlayan: Çağlar KÜPELİ
HOŞ GELDİNİZ!.
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
ÖZEL TERCÜMAN LİSESİ ANAOKULUNDAN İLKÖĞRETİME SEMİNER PROGRAMI
EĞİTİMDE OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ
FİİL (EYLEM).
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
Değerli Velilerim HOŞ GELDİNİZ….
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
__________Mehlika –Emir Altay Anaokulu Okul Kuralları
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
HOŞ GELDİNİZ 3 – C SINIFI 2013.
ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?.
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
DİSLEKSİ(ÖZEL ÖĞRENME VE ALGILAMA BOZUKLUĞU)
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
OKUL BAŞARISINI ARTIRMADA VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİYLE OKUMA-YAZMA ÖĞRETİMİ
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
1,2,3,4-A SINIFI VELİ Toplantısına HOŞGELDİNİZ..
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
Aile Atölyeleri Projesi
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
GÜNDEM: 1. Toplantının açılışı, oklama kağıdının imzalanması. 2. Birinci dönem çalışmalarının değerlendirilmesi. 3. Okuma – yazma öğreniminde sınıfın.
Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın.
İnternet Okur Yazarlığı
TRAFİK İŞARETLERİNİN ANLAMI
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI. Yarın gittim ama dün de seni arayacağım. Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı? Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı?
ZARFLAR(BELİRTEÇLER) ► Pikniğe birlikte gidelim. fiil fiil Düğüne akşam gideceğiz. fiil fiil Deniz masmavi gözüküyor. Çocuklar dışarı çıktı. Bugünlerde.
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
ZAMİR (ADIL).
ARALIK 2016 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
RAKAM NEDİR? Rakamlar sayı sembolleridir. Her rakam bir miktarı, yani verilmek istenilen nesnenin ne kadar olduğunu belirtir.
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
HAZIRLAYAN: CANAN MAÇAN BALİBEY İLKÖĞRETİM OKULU
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Sunum transkripti:

SINIF RESMİ EKLENECEK.

Gündem maddeleri AÇILIŞ, YAZMAN SEÇİMİ, ÖĞRENCİLERİN DERS BAŞARI DURUMLARI BAŞARI NASIL ARTIRILIR, AİLE NASIL DESTEKLER? DEVAM DEVAMSIZLIK DURUMLARI, ÖĞRENCİ DAVRANIŞLARI, VELİ,ÖĞRETMEN İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ, İLETİŞİM, ÖĞRENCİLERİN KULLANDIKLARI EŞYALAR VE MALZEMELERİN DURUMLARI DİLEK VE TEMENNİLER, KAPANIŞ.

BENİM ÇOCUĞUMUN DERS BAŞARISI NASIL?

YUNUS EMİR ÇEKER + MUSTAFA KIRMACI * + YAZISI GÜZEL * YAZISI KÖTÜ OKUYAN YAZAN KİŞİLER YUNUS EMİR ÇEKER + MUSTAFA KIRMACI * İŞARETLERİN ANLAMI + YAZISI GÜZEL * YAZISI KÖTÜ

OKUMA-YAZMA İŞİNİ KAVRAMIŞ OLANLAR 1-MURAT* 8-EYLÜL* 15-ECEM+ 2-NAZ* 9-İREM NUR+ 16-İKRANUR+ 3-UHDE* 10-TUNAHAN+ 17-MEHMET ALİ* 4-AYŞENUR+ 11-GÜRKAN* 18-MEHMET FATİH+ 5-ŞEYMA+ 12-CUMHUR+ 19-DOĞAN ARDA* 6-NEHİR+ 13-EGEMEN+ 20-HİCRAN+ 7-YİĞİT G. + 14-ARDA A.+ 21-SEBAHATTİN EREN+

SINIRDA OLANLAR-DESTEK KESİLİRSE GERİ KALACAK OLANLAR.

DİĞER 4 ÖĞRENCİ İSE GERİDEN GELEN- SÜREKLİ DESTEK İSTEYENDİR.

BAŞARIYI NEYE GÖRE ÖLÇELİM? Okumak yetmez. Söyleneni yazabilmek, yazdığını da okuyabilmek gerçek anlamda öğrenmedir. Ama benim çocuğum evde her şeyi okuyor.

Neyi Nasıl Öğreteceğiz? ÖĞERENME SÜRECİ SESİ DUYMA-AYIRT ETME SESİ YAZMA SESLERİ BİRLEŞTRİME

Sesler nasıl birleşir, nasıl hece ve kelime oluşur?

an a

a na

na

4-Hecelerden kelime, 5-Kelimelerden anlamlı cümleler oluşturulur. Her ses için aynı işlem tekrar edilirken eski öğrenilenin çabuk unutulduğu görülmüştür. TEKRAR MUTLAKA YAPILMALI.

Matematik konuları Okuma yazma süreci Tam anlamıyla oturduktan sonra devam edecek.

Her ses grubu bitiminde hikaye kitabı vereceğim. Bu kitaplar hergün çantada bulunacak. Sayfa sayfa ilerleyerek sesi öğrendikçe okuyacak.

Çantalar hafiflesin diye Ders kitapları dolapta kalacak. Gerekli olduğu zaman Ben buradan vereceğim.

Devamsızlığın Zararı nedir? Ses öğrenme sürecinde 1 günlük devamsızlık bile öğrenmeyi yavaşlatabilir. Çünkü sesin sezdirilmesi, yazılması ve yeni kelimelerin anlamlandırılması sınıf ortamında daha iyi olur.

Bu tarihten sonra mesaj ile devamsızlık bildirimi tarafımdan Devamsızlığı hergün ‘E-Okul’ a işlerim Bu tarihten sonra mesaj ile devamsızlık bildirimi tarafımdan yapılmayacaktır.(MEB yasaklamış) Okul idaresi 7.gün, 14. gün ve 21.gün bildirimleri şeklinde yazılı olarak yapıyor-yapar. Siz yine İzin almaya devam edeceksiniz.

Ev çalışmaları nasıl yapılacak? Verilen ödevleri siz okuyun öğrencimiz yazsın. Gerekli yönerge çoğunlukla sayfada yazılı oluyor. Evde yapılan çalışmanın doğruluğunu siz kontrol edin. Ben sadece yapıldığını denetlemek İçin imza atarım.

ÇÖZÜMLER NE OLABİLİR? YAZI NEDEN ÇİRKİN OLUR? Biran önce dersi bitirme çabasından dolayı özensiz yazmak, Elini havaya kaldırıp kesik kesik yazmak. Harflerin başlangıç ve bitiş yerini, birleşme yerini doğru yapamamak, Çok fazla yazı yazmak, Kalem kullanmadan önce hazırlık yapmaması. (ucunu açma gibi.) El kaslarının zayıf olması, Kalemi yanlış tutmak. ÇÖZÜMLER NE OLABİLİR?

DOĞRU KALEM TUTMA TEKNİKLERİ

KALEM BAŞ PARMAK VE İŞARET PARMAĞININ ARASINA YASLANACAK KALEM BAŞ PARMAK VE İŞARET PARMAĞININ ARASINA YASLANACAK.BÖYLECE EL YORULMAZ.EĞİK YAZI DAHA GÜZEL OLUR.

KALEM ÜÇ PARMAK ARASINA ALINACAK. DİĞER PARMAKLAR PEÇETE İLE TUTULACAK.

YA DA ÜÇGEN KALEM KULLANILACAK.

Sene başından beri toplantıya katılan ve evde çalıştıran kişi ile ÖĞRETMEN İLE İLETİŞİM. Sene başından beri toplantıya katılan ve evde çalıştıran kişi ile görüşmeleri gerçekleştirmek daha verimli olur. Benimle de görüş Alışverişini o kişi gerçekleştirsin. Amca-dayı-hala- teyze-dede-nine-komşu vs…..

Telefonla ve akşam okul çıkışı bilgilendirme yapmıyorum. Daha öncede söylemiştim, isteyene bilgilendirmeyi birgün sonra ya da size Uygun bir gün okula erken gelirim saatlerce çocuğunuzun durumunu anlatırım. Şimdiye kadar 8-10 kişi talepte bulundu.Okul çıkışı sadece durumu acil-kötü olanların velisine bilgi veriyorum.

Duyurularım yazılıdır. Sözlü iletişimi ben tercih etmiyorum ve kullanmıyorum. Aşı günü yaşadığımız durum? EN AZ 15 KİŞİ AŞI SAAT KAÇTA DİYE SORDU.

sağlık durumu-maddi durum gibi Sizinle ve çocuğunuzla ilgili bilmem gereken birşey varsa Lütfen aracı koymadan siz söyleyin. Beni göremezseniz sınıf annemize bilgi verirseniz bana ulaşır. Komşu-arkadaş başka bir velimiz aracı olmasın. Kulaktan kulağa bilgi Eksik gelir –fazla gelir sağlıklı olmaz.

Davranışlar: Terbiye ve medeniyet, evde öğrenilecek Okulda ve toplumda uygulanacak bir olgudur. Doğru ve yanlış davranışları kendine model seçerek öğrenir. Bu model Genelde anne/ baba olmakla beraber yakın akrabalar/ tv kahramanları da epeyce etkili olmaktadır. Takip edelim.

Bu yaş grubu çocuklarının en çok Şikayetçi oldukları kişi; sıra arkadaşı, oyun arkadaşı ve KANKASIDIR. Oyun ile gerçek yaşamı ayırt etmedikleri için kol kola gezdiği biri bir anda en zararlı adam durumuna düşer.Bu küskünlük ve kızgınlık en fazla bir ders sürer. Sonra eski hayata devam…..

Özellikle ayaklarda morluklar görebilirsiniz. Çünkü oyunlar genellikle kovalamaca, her türlü araç ile futbol vb..

Sizleri telefonla aradığımızda ‘Acaba kötü bir şey mi oldu?’ diye telaş yapmayın.

Pazartesi (yarın) Yerli malı haftası kutlayacağız. Lütfen mısır patlatması olmasın. Herkesin plastik tabağı ve çatalı olsun. Gönderilen malzemenin altına isminizi yapıştırın ki kaybolmasın.

Çocuklara bağcıklı ayakkabı almayın.

DİLEK -TEMENNİ

Toplantıya katılan herkese teşekkür ederim.