KAREKOD KULLANIMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Enformasyon Teknolojileri Birimi 2014 Projeleri
Advertisements

HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Uzaktan Eğitimin Temelleri 2
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilişim Teknolojilerine Giriş
Teknolojinin Peşinde Kütüphaneler Tuba Akbaytürk Çanak Ericsson Mobility World 1 Nisan 2005.
E-Öğrenme Nedir?
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
UZAKTAN EĞİTİMDE YAZILI-BASILI ORTAMLAR
ÖĞRETİM TASARIMININ TARİHSEL GELİŞİMİ
EĞİTİMDE MATERYALİN YERİ VE ÖNEMİ
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
Arş. Gör. Tolga Çakmak Hacettepe Üniversitesi – Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Ünite : BİLİŞİM OKUR-YAZARLIĞI Konu : Bilişim Teknolojilerinin Günlük Yaşamdaki Önemi Bilgiyi dönüştürme kavramını tanımlar.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
UZAKTAN EĞİTİM.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
Eğitimde FATİH Projesi,
Connecting People Through News. © PressReader. All rights reserved. 2 Connecting People Through News 2011, 2012 & 2013 Yıllarının En İyi Aplikasyon Ödülü.
Hazırlayan : İ hsan ÇET İ N Erzincan Bilişim Teknolojilerin Önemi, Kullanıldığı Alanlar, Dikkat Edilecekler.
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Gelecekte Kütüphaneleri Nasıl Tasarlamalı: Farklı Senaryolar
Okul MüdürüARAS ŞAHİN Telefonu Adresi Ketençayır Mahallesi Yatılı Bölge Ortaokulu Ek bina no:15 Web adresigurunimamhatiportaokulu.meb.k12.tr.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
ÜNİTE:VERİ KONU: MERKEZİ EĞİLİM VE YAYILIM ÖLÇÜLERİ
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
ERZİNCAN DİJİTAL DÜNYA VE DİJİTAL VATANDAŞLIK internetin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar dijital bir birey olmaya başladılar. Dijital dünyada.
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI.
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Eğitim Bilimine Giriş Turgay Baş 1.
HTML Notapad++ Kurlumu. Editör Nedir? Bu editörlerden en basiti bilgisayarlarınızda hazır olarak gelen ‘’Not Defteri’’ yazılımıdır. Web sayfaları oluşturmak.
ThinkQuest nedir? ThinkQuest, öğretmenlerin eğitim projelerini kendi sınıf müfredatlarıyla birleştirerek, öğrencilerinin 21. yüzyıla yönelik yetenekler.
WEB ARAÇLARI KONYA 2017.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
UZAKTAN EĞİTİM.
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
F.Ç DERS: İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ : İKİNCİL KAYNAKLAR.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Gurbet Gunturk Evsel, MLIS
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BLOCKCHAİN NEDİR ? Blok zinciri, ilk defa Bitcoin ile ortaya konulmuş olan, içerisinde kayıtların birbirine kriptografik elementlerle bağlı olduğu sürekli.
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
Öğretmenlerin Bit Tutumları
Sunum transkripti:

KAREKOD KULLANIMI

Karekod Nedir? En basit anlamıyla orjinal adı Datamatrix olan 2 boyutlu barkod tipli barkodlara verilen Türkçe isimdir. "Kare kod" (Datamatrix) tipi barkodlar klasik tek boyutlu (çizgilerden oluşan) barkodlardan farklı olarak beyaz ve siyah kare veya dikdörtgenlerden oluşan matris yapıdaki bir barkod türüdür.

Karekod tipi barkodların avantajı nedir ? Avantajı klasik 1 boyutlu barkodlara nazaran daha çok veriyi içerebilmesidir. Örneğin karekod(Datamatrix) olarak adlandırılan barkod tipi 2.335 karakter içerebilir.

Karekod Teknolojilerinin Kullanım Alanları İlaç reçeteleri, Kimlik ve kartvizitler, Etkinlik biletleri, Televizyon programları, Ürün broşürlerinde, Kütüphane uygulamaları..(ODTÜ Kütüphanesi, 2011 yılında METU Library Mobile adlı servis altında web sayfalarına erişimi kolaylaştıracak bir karekod uygulamasını kullanıma sunmuştur).

Karekod Teknolojilerinin Eğitimde Kullanımı Karekod teknolojilerinin eğitimdeki uygulama alanları daha genel anlamda mobil öğrenme olarak bilinen yöntemler kapsamında değerlendirilmektedir.

Yapılan araştırmalara göre.. Mobil öğrenme alanında yürütülen araştırma çalışmaları çevrimiçi öğrenme kaynaklarının (örn. web sayfalarındaki bilgilerin) basılı öğrenme kaynakları (örn.kitaplar, yazılı ders notları) ile birlikte kullanıldığında öğrencinin konuya olan ilgi ve motivasyonunun ve öğrenme başarısının arttığını göstermektedir.

Mobil cihazların kolay taşınabilir olması yanında kişisel ve dizüstü bilgisayarlara kıyasla düşük maliyetleri de mobil öğrenmeyi eğitimciler için değerli kılan etkenlerden birisidir. Bir başka önemli etken mobil cihazların genellikle sınırlı boyuttaki çalışma masası üzerinde geleneksel öğrenim yöntemleri olan kitap ve defterler ile birlikte kullanılabilmesidir.

Mobil cihazlar öğrencilere basılı öğrenme materyalindeki bilgi ile mobil cihaz üzerindeki bilgiyi birlikte kullanarak daha iyi öğrenme çıktısı elde etme olanağı sunar. Bu doğrultuda karekod teknolojileri öğrencilere basılı öğrenme materyali ile mobil cihaz ile erişilen eğitim materyali arasındaki geçişi kolaylaştıran teknolojilerdir.

Karekod teknolojileri kütüphane uygulamalarının dışında eğitim alanında kullanımı son beş altı yıl İçinde gelişme göstermeye başlamıştır. Bu teknolojilerin eğitim alanındaki ilk kullanımları temel olarak dersliklerde öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedeflemiştir.

ZEYNEP ÇETİN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 4-B 20090901058 HAZIRLAYAN ZEYNEP ÇETİN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 4-B 20090901058