Hayat Bir Tangodur.. Başlamak için tıklayın Saat 12:01.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EK FİİLLER.
Advertisements

MUSTAFA YEŞİLADA
kısa dönem askerlik gibi kısa sürmesinin nedeni herhalde bu.
A ş ka Ayıp Müzik : Bert Keampfert ( Tenderly ) Günümüz insanı aşka aşık, aşığa değil...
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
AZ İ M DERS İ Música: Songbird – Barbra Streisand.
OTOMATA TEORİSİ SELÇUK KILINÇ
HAYAT DİYE BİR ŞEY VAR "Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
Psikoloji.
YAPI(PLAN).
"Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
TANGO.
SORULAR.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
DRAMA.
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
HAYATA DAİR.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
OKUYORUZ. OKULUMUZDA OKUMA SAATİ PROJESİ OKUYORUZ.
İNOVASYON.
Dün henüz, yirmi ya ş ındaydım Ve ya ş am ile oynuyordum Sanıyordum ki çok fazla zamanım var Bilmiyordum ki ya ş am, Parmaklarımın arasından bir tutam.
ÇOCUKLARIMIZ VE SINAV. SINAV KAYGISI Daha önce öğrenilen bilgi Başarısızlık korkusu Sınav anı SINAV KAYGISI.
GENÇ RESSAM.
DEDEMAN İ LKOKULU Dyned kurulumu. 1.ADIM CD bilgisayara takılınca otomatik kur seçene ğ i gelmelidir.E ğ er gelmezse kurulum CD sinin içinde ki dosyalardan.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
ŞUBAT AYI DEĞERLERİMİZ. ÇALIŞKANLIK
Maddeyi Oluşturan Tanecikler
8 DAKİKA Hikayede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kuca ğ ındaki çocu ğ u ile birlikte bir ma ğ aranın önünden geçerken içeriden gelen bir.
FAYDALARI VE ZARARLARI
SEVG İ HER BOYUTTA OLAB İ L İ R. Dostlarımız bizi destekler…
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
Floyd Algoritması Floyd Algoritması Dijkstra algoritmasının daha genel halidir. Çünkü şebekedeki herhangi iki düğüm arasındaki en kısa yolu belirler. Algoritma,
SANAT ESERLERİNİN ÖZELLİKLERİ
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 4 CEYLAN KİY 1.
Bir telefon daha nasıl olabilir ? Samsung,Apple ile rekabetini devam ettirebilmek için yeni amiral gemisinin çalı ş malarına devam ediyor.Yeni ş ık tasarım.
 Oyun amacı ekranında görülen sol, sa ğ, ş ut sa ğ, ş ut sol ve zıpla butonlarıyla kar ş ı kalenin çizgi.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan YÖNETİMİN FONKSİYONLARI: YÖNELTME- LİDERLİK.
Learning to learn network for low skilled senior learners Her yerde ve her şekilde öğrenme Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi Developed with the support of the.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
YEDİEYLÜL İLKOKULU Kişisel Sınırlarımız Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Nisan 2014.
Bir erkeğin düşünsel yeteneği, estetik birikimleri ne olursa olsun, hayatta durduğu kat, içine doğduğu kattır, tanıdığı ilk kadının, annesinin onu bıraktığı.
Grup SEROTONİN tODUP F1 BİR GÜLÜMSE BİN YAŞA .
Büyüklük kader değil terdir!
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
Niçin Yaratıldık?
Yoktan var olmaz bir duygu.
BÖLÜM 1 BAŞARIYA GİDEN YOL.
“AİLE EĞİTİMİ” HOŞGELDİNİZ.
Çocuklarımız İçin Düşünün
Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder.
Madde Aynı Madde, Görünümü Değişti
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
Çok yorgunsunuz ve canınız da
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
REHBERLİK SERVİSİ.
1234 Birinci Sokak | İstanbul, 98052
TÜRKÇE DERSİ BİLGİ YARIŞMASI 5/C SINIFI
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
Sunum transkripti:

Hayat Bir Tangodur.. Başlamak için tıklayın Saat 12:01

Ölüler hariç, her insan kıpırdar. Fakat her kıpırtı, dans de ğ ildir. Çünkü dans, yetenek, emek ve ruhla yo ğ rulmu ş kıpırtıların esteti ğ idir. Tango da dansın özel bir halidir. Çok özel bir hali...

Güney Amerika kökenli olan bu dansta çiftleri seyrederken acıyı, nefreti, hüznü ve ne ş eyi aynı anda hissedebilirsiniz. Seyrederken büyülendi ğ imiz çiftlerin her tango adımında, bu harika uyumu yaratan uzun çalı ş malar gizlidir.

Önce kendinizin, sonra kar ş ınızdakinin adımlarını ö ğ renirsiniz. E ş inizi gere ğ inden fazla kontrol ederseniz dansın esnekli ğ i kaybolur. Serbest bırakırsanız, ona yüklenir, dengeyi bozarsınız... En zoru da müzik bitti ğ i halde e ş inizle dans etmeye devam etmenizdir. İ ki ki ş i de müzi ğ in bitti ğ inin farkında de ğ ilse bu onları de ğ il sadece izleyenleri etkiler. Fakat müzik bitti ğ i halde taraflardan yalnızca biri ısrarla dansı sürdürmek istiyorsa, bu herkesi etkiler.

Çiftinizle çalı ş tı ğ ınız ve emek verdi ğ iniz halde uyumlu olamıyorsanız, de ğ i ş im zamanı gelmi ş demektir. Müzi ğ i, pisti de dans hocanızı de ğ i ş tirdi ğ iniz halde sonuç alamıyorsanız, e ş inizi de ğ i ş tirirsiniz.

Hayat bir tangodur ve tango iki ki ş iyle olur. İ yi tango yapabilmek için çiftlerin tarzlarını bilmesi, birbirlerine ve müzi ğ e uyum göstermeleri gerekir.

Müzi ğ i, ili ş kimizin dı ş ındaki de ğ i ş en hayat ko ş ulları olarak dü ş ünelim. Tango yapabilmek için adımlarımızın gitti ğ i yere nasıl dikkat ediyorsak, hayata kar ş ı reflekslerimizi de kavramadan e ş imizi yönlendirmeye kalkmamalıyız.

Tango bir uzla ş madır. Ruh ve bedenin sinerjisidir. Ama her uzla ş ma, estetik de ğ ildir, ço ğ u yozla ş madır. Tango yozla ş madan uzla ş manın belki de en do ğ al oyunudur.

Müzik de ğ i ş ir, e ş de ğ i ş ir, tango bitebilir. Bunu farketmek ama endi ş esiyle ya ş ayıp dansı da mahvetmemek gerekir. Çünkü aslında biten tek ş ey "o an"dır. Ve yeni bir an'ın da ba ş langıcını yaratan... Her dansa sonsuza kadar sürecekmi ş gibi ba ş lamalı, en önemli izleyicinin kendiniz oldu ğ unu ve bitenin sadece müzik oldu ğ unu bilerek devam etmeli...

Ya da hiç tango yapmamalı...