DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Advertisements

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
DERS VE MESLEK SEÇİMİ MUSTAFA KAYNAK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
ESPİYE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
İZMİR ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR DERS SEÇİMİ.
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
2014 SINAV SİSTEMİ.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
SÖKE CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
HAZIRLAYAN ÖZGÜL ÇELİKKALELİ KUTLUK
ÖĞRETİM YILI LYS BAŞARI TABLOSU.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
1. DERS SEÇİMİ NEDİR? İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
Öğrencilere İDEALİNİZ NEDİR? diye sormuşlar.. “Önce şıkları görelim.” DİYE CEVAP VERMİŞLER.
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
ALAN – DERS SEÇİMİ.
TERCİH.
DERS SEÇİMİ.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR? BURAK BORA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

PROGRAM ÇEŞİTLERİ MADDE 6 — Orta öğretim kurumlarında; a) Yüksek öğretime, b) Hem mesleğe hem yüksek öğretime, c) Hayata ve iş alanlarına hazırlayan programlar uygulanır.

DERS ÇEŞİTLERİ Öğretim programları, öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine göre bireysel farklılıklarına ve yönelecekleri alan/dalın özelliklerine uygun olarak; ortak dersler, seçmeli derslerden oluşur.

Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırma amacına yöneliktir.

Seçmeli Dersler MADDE 9 – Seçmeli dersler; öğrencileri ilgi ve istekleri doğrultusunda hedefledikleri yükseköğretim programlarına hazırlayan ve kişisel yeteneklerini geliştirebilmelerine imkân sağlayan derslerdir.

Ders seçimi, öğrencinin meslek seçimine attığı ilk adımdır. Meslek seçimi sadece gelecekte nasıl bir işte çalışacağımız değil, nasıl bir yaşam biçimi istediğimizi de belirler.

Bir çok faktörün etkilediği meslek tercihini yaparken, alan seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: Hangi alanlarda yetenekliyim? Hangi dersleri seviyorum? Ygs ve Lys soru dağılımları

Tercih Edilebilecek Alanlar Sayısal – Fen Bilimleri Sözel – Sosyal Bilimler Eşit Ağırlık –Türkçe Matematik Yabancı Dil

Başarılı olunan dersler ve seçilecek alan ilişkisi Sayısal alanı seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri Sözel alanı seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? Edebiyat, Dil Anlatım, Tarih, Coğrafya Eşit Ağırlık alanını seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? Matematik, Geometri, Edebiyat, Dil Anlatım Yabancı Dil alanını seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? Yabancı Dil, Edebiyat, Dil Anlatım

YGS DERS DAĞILIMI

LYS TEST İÇERİKLERİ

TESTLERİN AĞIRLIKLARI ( % OLARAK) MF Puan Türleri PUAN TÜRÜ TESTLERİN AĞIRLIKLARI ( % OLARAK) YGS LYS-1 LYS-2 Türk. Tem. Mat Sos. Bil. Fen Bil. Mat. Geo Fiz. Kim. Biy. MF-1 11 16 5 8 26 13 10 6 MF-2 7 12 MF-3 14 15 MF-4 9 22

TESTLERİN AĞIRLIKLARI ( % OLARAK) TM Puan Türleri PUAN TÜRÜ TESTLERİN AĞIRLIKLARI ( % OLARAK) YGS LYS-1 LYS-3 Türkçe Tem. Mat Sos. Bil. Fen Bil. Mat. Geo TD ve Edb. Coğ-1 TM-1 14 16 5 25 10 18 7 TM-2 22 8 TM-3 15

Puan Türlerine Göre Programlar MF1 : Aktüerya, Matematik Mühendisliği, Matematik Öğretmenliği, Bilgisayar Bilimleri MF2 : Biyoloji, Kimya, Su Ürünleri Mühendisliği, MF3 : Beslenme ve Diyetetik, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Genetik, Tıp, Veterinerlik MF4 : Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Gıda Mühendisliği, İç Mimarlık, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı

TM-1: Bankacılık, ÇEKO, Ekonomi, İktisat, Maliye, Turizm İşletmeciliği, Uluslarası Ticaret TM-2: Kamu Yönetimi, Sınıf Öğretmenliği, Uluslarası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Hukuk TM-3: Arkeoloji, Grafik, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Felsefe, Moda Tasarımı

SAYISAL EŞİT AĞIRLIK TIP FAKÜLTESİ MAT ,FİZ, BİY, KİMYA HUKUK TÜM MÜHENDİSLİKLER DİŞ HEKİMLİĞİ MOLEKÜLER BİYOJİ HEMŞİRELİK ECZACILIK MİMARLIK vs... EŞİT AĞIRLIK HUKUK KAMU YÖNETİMİ ULUSLAR ARASI İLİŞK. İŞLETME - İKTİSAT PSİKOLOJİ - REHBERLİK SINIF ÖĞRETMENLİĞİ FELSEFE, SOSYOLOJİ BANKACILIK, FİNANS vb

TEŞEKKÜR EDERİZ