HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
Advertisements

BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
ÖĞRETİCİ METİN ÖRNEKLERİNİ OKUMA
ÖZNUR KARAELOĞLU.
Edirne Koleji Rehberlik Servisi
Mesleki Yeterlilik Kurumu
İMRAN KERİMOV.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
Cahit Arf.
Döneme adını veren Tanzimat Fermanı’nın 1839 da ilan edilmesine rağmen Tanzimat Edebiyatı neden 1860 yılında başlar ??
Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Topluluğu 1982 yılında kurulmuştur. Her sene en az bir oyun sahnelemektedir.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
1-5 NİSAN GÖSTERMEYE BAĞLI EDEBİ METİNLER
Haldun Taner’İn hayatI
EL SANATLARITEKNOLOJİSİ
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
ŞİİR ÇEŞİTLERİ GEDİKLİ FURKAN TAHA. ŞİİR ÇEŞİTLERİ GEDİKLİ FURKAN TAHA.
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
1. Günlük yaşantıda bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? 2. Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Tartışınız.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
ANLATIMDA SINIRLANDIRMA
ÖĞRETİM YILI LYS BAŞARI TABLOSU.
ŞİİRLERDE BULUŞMA.. TARİHE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞ ŞAİRLERİMİZLE ŞİİRLERDE BULUŞMA.
 24 Mayıs 1946 yılında İstanbul‘da doğdu.  1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi  New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans.
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
Ahmet Kutsi Tecer.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
SANAL SINIF UYGULAMASI
İÇ SINAVI.
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatlarının İzlenmesi
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇIRAKLIK PROGRAMLARI VE UYGULAMALARI
, DERNEK, YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE EĞİTİM FAALİYETLERİ MERKEZİNDE TÜRKÇE ÖĞRETİM YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK VE BU ALANDA ÇALIŞMALAR YAPAN.
SANAT DALLARI.
II.ÖYKÜ.
Sağlık Hizmetlerinde Tutundurma Politikaları
SKY 405 Sağlık Kurumlarında Pazarlama
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
HALİDE EDİP ADIVAR.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRK DİLİ I DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET DOĞAN TURAN (Ders Koordinatörü)
10edebiyat.net. Tanzimat'tan önce roman kavramına yabancı olan toplumumuzda hikâye kavramı, halk hikâyeleri ve mesnevilerle bir tutulmuş, bir bakıma halk.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Sohbet (Söyleşi).
Sunum transkripti:

HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ

Haldun Taner 1915’te İstanbul’da doğan Haldun Taner, ortaöğretimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. İki yıl Viyana Üniversitesi’nde felsefe ve tiyatro bilimi öğrenimi gördü. Türkiye’de epik tiyatro türü ve kabare tiyatrosunun öncüsüdür.

Dönem Özellikleri 1950’li yıllar Türk eczacılık tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir. Zira bu dönemde ilk Türk ilaç fabrikası (Eczacıbaşı İlaç Fabrikası) faaliyete geçmiştir. Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu’nun kabulü ile 1954 yılında ilaç sektöründeki yabancı yatırımcıların sayısı hızla artmış; ancak bu artış yerli ilaç üreticileri açısından bazı sıkıntıları da beraberinde getirmiştir.

Fazilet Eczanesi Haldun Taner’in 1952 Eylül’ünde yazdığı “Eczanenin Akşam Müşterileri” başlıklı hikâyesini geliştirerek kaleme aldığı ve üç perdeden oluşan eser, 1950 yıllarında bir Boğaziçi eczanesinde geçmektedir. Üç perdenin ortak dekoru eski üslupta düzenlenmiş bir eczane, önündeki yol ve rıhtımdır. Dekorda, sahnenin sağ köşesinde bir rıhtım bankı, gerisinde bir incir ağacı yer almaktadır.

Sahibinin her derde çare ilaçlar ürettiği, kalfasıyla usta-çırak ilişkisi kurduğu bir yer olmanın dışında başka önemli işlevlere de sahiptir. Tanışıkların karşılaşıp sohbet ettikleri, yoruldukça soluk alınan, sıkıldıkça dost bulunan, sevinç ya da üzüntü paylaşılan, insanların birbirine zaman ayırdığı bir buluşma merkezidir.