Slider(Kaydırma Kontrolü)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
POWEPOINT KISIM I
Advertisements

GRAFİK VE HARİTA YARATMA
CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 3 -.
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
ŞAHİN AKDAĞ.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
MATLAB MATLAB İLE GRAFİK.
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
BİLGİ ve İletİŞİM TeknolojİSİ
KONTROL ÖZELLİKLERİ.
Microsoft Word’de Sayfayı Düzenleme
Microsoft Word Seyfullah BAŞKÖYLÜ.
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 7
EXCEL 2003 Ders 1.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
MICROSOFT OFFICE.
Microsoft Power Point Dersi
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
Paint Programının Detaylı Tanıtımı
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
BİLGİSAYAR DÜNYASI’NA HOŞGELDİNİZ!
Bilgisayarda Ofis Programları
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
SAYFALARI BÖLMEK Uzun veri listeleriyle çalışıldığında verilerin satırlarca aşağıya inmesi durumunda hangi verinin hangi kategoriye ait olduğunu hatırlamak.
Hazırlayan: Cihan UĞUR
Temel Bilgi Teknolojileri
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
Windows 8.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
DENETİM MASASI.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
MICROSOFT OFFICE WORD 2007.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
MİCROSOFT WORD.
Excel Nedir ?.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Lync Windows Mağazası uygulaması için
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
GRAFİK NEDİR?   İstatistik bilim dalında çeşitli yöntemlerle elde edilen sonuçların çizgi ve şekillerle ifade edilmesine grafik denir.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
KLAVYEYİ TANIYALIM. Klavye  Klavye bilgisayarın, yazı yazmak ve komutlar vermek gibi işlemlerin yapılabilmesini sağlayan daktiloya benzer parçasıdır.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı
Formlar, Button, Label, Textbox, Radiobutton, Checkbox
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Delphi Ders4 Asli Ergün.
BİLGİ ve İletİŞİM TeknolojİSİ
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Microsoft Office Word.
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
Temel Bilgiler Pixel Sayısal görüntülerin en küçük birimi Picture element –Resim parçası Kendine ait renk bilgisine sahiptir İki boyutlu yapı Her.
Sunum transkripti:

Slider(Kaydırma Kontrolü) Windows-95/98 kontrollerinden olan Slider bir değeri ayarlamak için kullanılabileceği gibi bir kaydırma çubuğu gibi de kullanılabilmektedir. Uygulamalarınızda resim özellikli çubukların görünüşünü seviyorsanız, girdi almak ve bir görevin ilerlemesini görüntülemek için Slider adı verilen bir ActiveX denetimide kullanabiliriniz.

Slider denetimi bir kaydırıcı mandalı şecenekli olay imlerinden oluşan bir kullanıcı arabirimi bileşenidir. Kaydırıcı mandalını,kaydırıcı penceresi boyunca mandalı sürükleyerek hareket ettirebilirsiniz. Slider denetimi bir sözcük işlemcisinde kenar boşluklarını ayarlamak,çoklu ortam uygulamalarını denetlemek,bir pencere içerisinde kaymak ve benzer hareketler gerektiren diğer uygulamarda da yararlı bir girdi aygıtıdır. Slider denetimini sayısal değerler girmek ya da renkleri ayarlamak için de yararlı bulabilirsiniz.

Properties Max,Min Slider kontrolünün temsil edeceği değer aralıkları bu iki özellikle belirlenir. Value Slider kontrolünün şu anda temsil ettiği değer bu özellikle öğrenilip değiştirilebilir. Orientation Slider kontrolünün yerleşimin belirler.0 için yatay,1 için dikey olarak konumlandırılır.

TickFrequency Slider kontrolünün üzerinde belli aralıklarla bir cetvel gibi çizgiler gösterilir. Bu çizgilerin sıklığı ise TickFrequency özelliği ile belirlenir. Örneğin Max özelliği 1000 olan bir Slider için bu değere 100 verilirse Slider üzerinde 1000/100=10 tane çizgi içerir. TickStyle Slider üzerinde çizgilerin yerleşim stili bu özellikle belirlenir.

0,sldBottomRight Çizgiler sadece Altta (yönü yatay ise) veya Sağda (yönü dikey ise) gösterilir. 1,sldTopLeft Çizgiler sadece üstte (yönü yatay ise) veya solda(yönü dikey ise) gösterilir

2,sldBoth çizgiler her iki yöndede gösterilir 3,sldNoTicks çizgiler gösterilmez.

LargeChange, SmallChange Kaydırma çubuklarında da gördüğümüz bu özellikler Slider üzerindeki değişimin hangi aralıklarla yapılacağını belirlerler. SmallChange, Slider kontrolünün en küçük değişim aralığını belirlerken, LargeChange özelliği de PageUp ve PageDown tuşları ile ne kadarlık bir değişimin gerçekleşeceğini belirler.

Events Change() Slider kontrolünün değerinde bir değişme olduğunda Change olayı meydana gelir. Scroll() Slider kontrolünün değerin değişirken Scroll olayı meydana gelir. Change olayı sadece slider kontronünün değeri değiştiği anda meydana gelir. Scroll olayı ise kullanıcı göstergeyi bir yerden bir yere sürüklerken sürekli olarak meydana gelir.