Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsn-ü Zan Su-i Zan.
Advertisements

ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
BAKARA SÛRESİNDEN SON İKİ AYETİ
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
BAHÇELİEVLER MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Hz. Muhammed’in Aile İçindeki Örnek Davranışları
1 1.
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
Elif Azize Odaba ş ı Elif Azize Odaba ş ı 6B – B – 1448 ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. Bismillahirrahmanirrahim.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)
Hz. Muhammed’in Hayatından Örnek Davranışlar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi12.Sınıf 3.Ünite
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
HZ. MUHAMMED’İN ÖRNEK KİŞİLİĞİ
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 3. Ünite Sunusu
SINIF : 5. Sınıf KONU : Hz. Muhammed ( sav.) ve Aile Hayatı
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
PEYGAMBERLERE İMAN.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
2. Ünite: İslam’da İman Esasları
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
Sevgili Peygamberimiz
Mehmet AYDOĞAN Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi
RABBENA DUALARI YAZILIŞI ANLAMI FAZİLETİ HAZIRLAYAN: RESUL ŞAHİNER
KUTLU DOĞUM HAFTASI Nisan 2015
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
EN SEVGİLİYE.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
Sorumluluk Bilinci.
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK DAVRANIŞLARI
2. Nezaket.
2. İnanca Bağlılığı.
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
4. İnsanların Seviyelerine Göre Konuşmak
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
1. Allah Sevgisi.
MERHAMET VE ADALET.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
HOŞGÖRÜ.
Alevilik.
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
Sevgili Peygamberim… Sallallahu Aleyhi ve Sellem.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
Ek ÖRNEK OLAY 2. ÖRNEK OLAY 3. ÖRNEK OLAY 4. ÖRNEK OLAY 5.
1. Hicret ne demektir Hicret (Arapça: هجرة ), Muhammed ve diğer müslümanların baskılar yüzünden 622'de Mekke'den Medine'ye göçüne verilen isimdir. 2.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
Sallallahu Aleyhi ve Sellem
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
Bugün neler öğreneceğiz?
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
PEYGAMBER EFENDİMİZİN İSTİŞAREYE ÖNEM VERMESİ. İstişare (danışma); bir iş için bilgi veya yol-yöntem sormak, danışmak, görüş almak, fikir alışverişinde.
1. Peygamberimizin Çocukluk ve Gençlik Yılları
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
1.ÜNİTE PEYGAMBERİMİZİN MEKKE YILLARI
Sunum transkripti:

Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi - Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi “Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.” Enbiya/107 Peygamber efendimiz (s.a.v.) İslam’a davet üzere gittiği Taif’te taşlanmış ve bir üzüm bağına sığınmıştı. Bu duruma çok üzülen rahmet peygamberi, “Rabbim halkımı bağışla; onlar ne yaptıklarını bilmiyor” diye dua etmişti.

“Merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.” - Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Bir gün peygamber efendimiz (s.a.v.) bir çocuğu kucağına oturtmuş ve onu sevip, öpmüştü. Bunu gören bir adam hayretle, “Benim on çocuğum var; fakat ben hiçbirini öpmedim.”; peygamberimiz, “Allah senin kalbinden merhameti almışsa; ben ne yapabilirim?” diyerek şu uyarıda bulunmuştur: “Merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”

- Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi TEVBE SURESİ “And olsun! Size içinizden öyle aziz bir peygamber geldi ki; sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. Çünkü o size çok düşkün; müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” (128.Ayet)

- Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Sevgili peygamberimiz (s.a.v.) çocuklara ve torunlarına çok düşkündü. Onlarla şakalaşır ve eğlenirdi. Namazda iken torunları Hasan ve Hüseyin (r.a) onun sırtına çıkardı; oyunları bitene kadar secdeden kalkmazdı. Bir gün torunlarını kucağına oturttu ve rabbine şöyle dua etti: “Allah’ım ben onları seviyor ve merhamet ediyorum. Sen de onlara merhamet et.”

Sevgili peygamberimiz ona kızmamış ve hatasını affetmiştir. - Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Sevgili peygamberimiz (s.a.v.) küçük Enes’e bir görev vermişti. Enes çocukların arasında oyuna dalmıştı. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen gelmediğini gören peygamberimiz; onu ensesinden yakalar. Enes irkilerek geri döner ve bakar ki; peygamber kendisine gülümsemektedir. “Enesciğim! Sana söylediğim yere gittin mi?” diye sorar. O da ‘hemen gidiyorum ey Allah’ın Resulü’ der ve ayrılır. Sevgili peygamberimiz ona kızmamış ve hatasını affetmiştir.