Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BOLOGNA SÜRECİ Sakarya Üniversitesi
Advertisements

Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
MATLAB Bilgisayar Programlama Yrd.Doç. Dr. Aslıhan KURNUÇ
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Bölüm yönetimiyle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilmekteyim.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
YAPAY ZEKA ÖDEV - 3 Kenan KILIÇASLAN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Doktora Programı.
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 5: Fonksiyonlar
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Ocak.  Oyun ve oyunun özellikleri  Oyunun psikolojik ve sosyolojik incelemesi  Bireylerin gelişimsel özellikleri ve oyun ilişkisi.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEU-ADEK Yürütme Kurulu Üyesi
EGİtİm FAKÜLTESİ Sakarya Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
Ankete katılım Bahar 176 öğrenci Güz öğrenci Ali Osman KURT
Dersin Öğretim Üyesi: Prof.Dr. Canan ÇETİN
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İkili Kodlama Kuramı Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyı.
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL 1 PROFESÖR 7 YARDIMCI DOÇENT 16 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ (ÖYP) 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, (1 50 d) (1 DOÇENT,
Girişimlerde Mühendis-Tasarımcı İlişkisi Yrd. Doç. Dr. Pınar Kaygan ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ MMF 202 SAYISAL YÖNTEMLER DERSİ DERS BİLGİLENDİRMESİ.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
Analog Elektronik Hafta 1
ETKİNLİK PROGRAMI 24 Kasım 2014 Saat: 17:00 Kokteyl 18:00
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Nicel Araştırmalar II.
Sunum transkripti:

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli ? Yrd.Doç.Dr. Özcan Erkan Akgün Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yrd. Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim Tasarımı Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdiler İşlemler-Süreçler Ürünler Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Akademik/Mesleki Program çıktıları <Ders çıktıları Mesleki yeterlikler

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 1: Süreç Tanımsız ve Başarılı Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarının nedeni ne?

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 2: Süreç Tanımsız ve Başarısız Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarısızlığın nedeni ne?

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 3: Süreç Tanımlı ve Başarılı Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarının nedeni ne?

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 4: Süreç Tanımlı ve Başarısız Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları Başarısızlığın nedeni ne?

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 5: Tanımlı Süreçte Kaliteli Eğitim Planlaması Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları “A Dersi” nasıl en iyi biçimde öğretilebilir?

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Durum 6: Tanımsız Süreçte Kaliteli Eğitim Planlaması Üniversite Zaman Eğitim Düzeyi Girdi İşlem-Süreç Ürün Öğrenci Öğretim Elemanı Öğretim programı Öğretim yöntemi Ölçme değerlendirme Sınıf yönetimi / Rehberlik Ders çıktıları “A Dersi” nasıl en iyi biçimde öğretilebilir?

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemleri Belirlenmeli ve EBS’de Tanımlanmalıdır. Çünkü: 1.Öğretim tasarımı yapılmazsa gerçekleşen öğrenme ürünleri beklenen öğrenme ürünlerinden (ders çıktılarından) farklı olabilir. 2.Derslerin kalitesinin artırılabilmesi için yöntemin etkisinin belirlenmesi gereklidir. Bunun için öğretim yöntemleri tanımlanmalıdır. 3.Ölçme değerlendirme yöntemlerinin süreç içinde planlı kullanılması ders anlatma süreci kadar öğrenme ürünlerinin gelişmesine destek olabilir. Hatalı öğrenmelerin düzeltilmesini sağlar. 4.Ders çıktılarının yanlış ölçülmesi ve değerlendirilmesi öğrenmenin hedeflenenden düşük düzeyde kalmasına rağmen başarılı sayılmasına neden olabilir. Bu nedenle ölçme değerlendirme yönteminin etkililiğinin belirlenmesi için öncelikle yöntemin tanımlanması gerekmektedir. 5.Eğitimde hesap verebilirliğin sağlanmasında öğrenme öğretme süreçlerinin tanımlanması öğretim elemanının lehine bir durumdur.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Yrd.Doç.Dr. Özcan Erkan Akgün Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müd.Yrd. Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi