MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN 25.05.2006.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya çapında 60’dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;
Advertisements

AGORA Elektronik veritabanını açmak için bannere tıklayın.
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
EBSCO Discovery Service
Cambridge Journals Online
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
STANDARDİZASYON FAALİYETLERİ
Online Resources From Oxford University Press.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım.
INTERNET ve AĞLAR.
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
Bibliyografyalar oluşturma ve yönetim programı ENDNOTE WEB
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. AV-DATA
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri.
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
IEC EN "Endüstri Standartları Ve Patentlerin Üniversite Kütüphanelerine Katma Değeri ve Uygulaması" IEEE AISI BSI ASTM ANSI ISO.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service (Akademik Arama Motoru) Kullanıcı Kılavuzu.
1IHS Confidential © IHS Konferans Programı 09:30 – 09:45 Açılış Konuşması – Günün Programı Mehmet Tekin Haseki - MİKRO A.Ş. 09:45 –
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standards Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
ULUSAL, BÖLGESEL, ULUSLARARASI STANDARDİZASYON FAALİYETLERİ
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Jane’s Information Group Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
TEKNİK DOKUMAN VE STANDARTLAR VERİ TABANLARI MEHMET HASEKİ Antalya – 14 Mayıs 2007 TUBITAK – ULAKBIM UASL III Eğitim Toplantısı.
ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARI
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
1 © 2004 MIKRO IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006.
ENGINEERING SCIENCE DATA UNIT (ESDU) VERİTABANI Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
Copyright © 2005 IHS Inc. All Rights Reserved. CONFIDENTIALITY NOTICE: All information in this presentation is highly confidential and intended for IHS.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. British Standards Online- BSOL.
ÖLÇME VE ENSTRÜMANTASYON
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
MÜHEND İ SL İ K STANDARTLARI ULUSLAR ARASI STANDARD İ ZASYON.
1 Doküman Kontrolü İyi Dokümantasyonun Temelleri ve Doküman Kontrol Sistemleri.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. MALZEME SEÇİMİ İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
4. TSE.
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCO E-Kitaplarda Arama
ADANA – STANDARTLARIN HAZIRLANIŞI
Pratik kullanım rehberi
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Sunum transkripti:

MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN

IHS “Information Handling Services”

IHS ( INFORMATION HANDLING SERVICES Merkez – Denver Colorado, USA 1954 yılından bu yana teknik bilgi sağlama, Ulusal ve uluslararası standartlara tek bir arayüzle erişim, Çapraz referanslar, Tam Metin teknik bilgi ağı Satınalma birimlerine özel lojistik ve parça yönetimi, Zaman, para ve işgücü tasarrufu ile verimlilik arttırılması ve korunması,

IHS IHS Veritabanları: Mühendislik (Specs & Standards) Lojistik (Haystack) Havacılık (AV-DATA) Test edilmiş ve onaylanmış AR-GE sonuçları(ESDU)

IHS Standartlara ; Tek Doküman; basılı ya da PDF olarak, Organizasyonların kolleksiyonlarına abonelik yoluyla, ERC/Internet Aboneliği, DVD Aboneliği tam Metin olarak erişim sağlayabilirsiniz.

Specs & Standards Veritabanı Tek bir ara-yüz ile 390’dan fazla Ulusal ve Uluslararası Standard Geliştirme Organizasyonu’nun 1 Milyon’dan fazla yayınını kapsayan özel bir veritabanıdır. İçeriğinde: Askeri / Sivil Standartlar ve Şartnameler Yönetmelikler Test Metodları El Kitapları Rehberler Çizimler,kodlar ve diğer kurumsal dokümanlar bulunmaktadır.

Tam metin içerik Specs & Standards Veritabanımızda full-text/tam erişim ile ulaşacağınız yayın ve dokümanlar: NATO Dokümanları ABD Savunma Bakanlığı Direktifleri (DOD Directives) ABD Askeri Dokümanları (Military Specs & Standards) ABD Federal Havacılık İdaresi Nizamnameleri (Federal Aviation Administration Orders) ABD Deniz Kuvvetleri Yönerge ve Direktifleri (Naval Instructions & Directives)

Tam metin içerik EN European Norms BSI British Standards Institution AFNOR Association Française de Normalisation DIN Deutsches Institut für Normung e. V ISO International Organization for Standardization IEC International Electrotechnical Commission ITU International Telecommunication Union ASTM American Society for Testing and Materials IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers UL Underwriters Laboratories, Inc. ANSI American National Standards Institute JIS Japanese Industrial Standards

Specs & Standards veritabanında aşağıdaki konulara özel abonelik paketleri mevcuttur. Bu paketler farklı Standard Geliştirme Organizasyonlarının konu ile ilgili dokümanlarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Havacılık ve Uzay Otomotiv Yapı/İnşaat Elektronik ve Telekom Hükümet ve Savunma Petrokimya ve Elektrik İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Specs&Standards Veritabanı

Specs and Standards Veritabanı ile ;  Abone olduğunuz organizasyonlar için Fulltext,  Abone olmadığınız organizasyonların özet bilgilerine (Revizyon durumu, dokümanın özet bilgisi, güncellik durumu, Referans Dokümanlar) erişim.  ERC/Internet aboneliklerinde kontrollü doküman listesi oluşturabilme ve sisteme girmeden yolu ile güncellik takibi yapabilme

Sisteme giriş Kullanıcı Adı Şifre

Geliştirilmiş arama motoru ERC arayüzü Doküman numarası Doküma n Adı Tam metin (Full-text) içerisinde arama

Geliştirilmiş arama motoru Doküman Araştırmalarınızı; Sadece Abone olduğunuz segment içerisinde, Güncel olan dokümanlar arasında, Daha önce kaydetmiş olduğunuz araştırmalar arasında, İçerik listesinde Organizasyona göre (DIN, Eurofile(EN), etc. ) Güncellik durumuna göre (active, historical), Birden fazla segmente abone iseniz segment seçerek, Doküman tiplerinden, Yayınlanma Tarihinden, ICS (International Classification for Standards, ve FSC (Federal Supply Classification) kodlarından, yapabilirsiniz.

Specs & Standards Veritabanı Araştırma sonuçlarınızı; Kaydedip sistemde saklayabilirsiniz Çıktısını alabilirsiniz Excel tablosuna aktarabilirsiniz.

15IHS Confidential © IHS Geliştirilmiş Arama Motoru Specs & Standards veritabanı içinde Doküman adı, Doküman numarası, Anahtar Kelime’lere göre arama yapabilirsiniz. 1

Tam metin erişim Tam Metin Doküman Dokümanı PDF olarak PC’nize kaydedebilir ve de çıktısını alabilirsiniz.

İçerik özellikleri Dokümanın yayın dilini görebilirsiniz.

İçerik özellikleri “Summary” Butonuna tıkladığınızda ise;

İçerik özellikleri Dokümanın revizyon geçmişine

İçerik özellikleri Dokümanın Özet Bilgilerine,

İçerik özellikleri Referans Dokümanlara ulaşabilirsiniz.

Haystack ile çapraz referanslı FLIS (Fedaral Logistics Information Data) ile ilişkilendirilmis standardların FLIS kayıtlarına erişebilirsiniz.

Haystack ile çapraz referanslı CAGE raporlarına link

Kontrollü Doküman Listeleri Oluşturma Arama sonuç ekranında görmüş olduğunuz “add to list” kutucuklarını işaretlemeniz yeterlidir.

Kontrollü Doküman Listeleri Oluşturma

alert

Teşekkür ederim. SORULAR CEVAPLAR