4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Advertisements

babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Başarılı Olmanın Genel Kuralları Nelerdir?
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
AŞK VE GURUR.
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
SİLİKON VADİSİ.
AKRABALARIMIZ.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
Yavrum ve ben.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Alexander Graham Bell.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
İMRAN KERİMOV.
HZ. ÖMER.
MATEMATİK YARIŞMASINA
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
SİBEL.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
David Henry Wilson, 1937 yılında Londra'da doğdu ve Dulwich Koleji'nde ve Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Pembroke Koleji'nde öğrenim gördü. Halen Bristol.
tartışmalarına yol açar.
„ Baba, politika gerçekten nedir ?“
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 14
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
LUT (AS) VE ŞUAYB (AS)’IN KIZLARI İLE ÖRNEK İLİŞKİLERİ
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
Görücü Usulü Tercih Yapmak Bu yazıda üniversite tercihleri yapılırken karşılaşılan adayı ve rehber öğretmeni zorlayan durumlar incelenmiştir. Hazırlayan:
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
PARA BİRİKTİRİYORUM.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Abbasi Tarihi Berat Köse.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
ÇATALCA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ERGENLİK DÖNEMİ SUNUSU
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
DERDİYOK İLE ZÜLFÜSİYAH HİKAYESİ Horasan hükümdarı İsmail Şah, kendisine yardım etmeyen Mahmut ve Mehmet adlı iki tüccarı öldürtür, mallarına da el koyar.
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
3. Sınıf Matematik testlerİ Turhan kurmaç ...Egitimhane.com...
Oğlum ve ben.
-Piyanist- Roman Polanski
KONU:TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ SUNUSU HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
HALİDE EDİP ADIVAR.
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
Sunum transkripti:

4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.

Halen Kuzey Kaliforniya'da yaşamaktadır ve doktorluk mesleğini sürdürmektedir. İlk romanı Uçurtma Avcısı'nın ardından Bin Muhteşem Güneş yazarın ikinci romanıdır.

Hüseyni, Kabil doğumlu olup Alevilik mezhebine mensup bir yazardır. Babası Afganistan Dış İşleri Bakanlığında çalışmıştır yılında baba Hüseyni, Afganistan Elçiliğindeki görevi dolayısıyla ailesiyle birlikte Tahran, İran'a yerleşmiştir yılında Hüseyni ailesi, Halit'in erkek kardeşinin doğacak olması sebebiyle Kabil'e geri dönmüştür.

Ailenin Afganistan'a dönmesinin ardından bir kaç ay sonra da 40 yıllık Afgan lider Zahir şah kuzeni Davut Han tarafından düşürülmüştür yılında Hüseyni'nin babası Paris'te kendine bir iş bulmuştur ve bütün ailesini bu şehre taşımıştır.

Hüseyni Ailesi'nin Kabil yerine Paris'i tercih etmesinin sebebi, Afganistan'ın o dönemlerde içinde bulunduğu komünist baskıdır. Bu sebepten dolayı, Hüseyniler 1980 yılında ABD'den siyasi sığınma hakkı kazanmış ve San Jose, Kaliforniya'ya yerleşmişlerdir.

Hüseyni, 1984 yılında Independence High School Lisesi'ni bitirdikten sonra Santa Clara Üniversitesi Biyoloji bölümüne kabul olmuştur yılında mezun olan Hüseyni, ertesi sene Kaliforniya Üniversitesi Tıp bölümüne girmiştir.

1993 yılında cerrah olan Hüseyni, dahili cerrahideki ihtisasını 1996 yılında Los Angeles'taki Cedars-Sinai Medical Center'da tamamlamıştır.

Hüseyni doktorluk mesleğine ilk kitabı Uçurtma Avcısı'nı yazdıktan bir buçuk yıl sonraya kadar (2004) devam etmiştir.

Hüseyni şu anda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu'nda UNHCR iyi niyet elçisi olarak mültecilere yardım etmektedir

Hüseyni, Kuzey Kaliforniya'da İran asıllı Amerikan eşi Roya ve iki çocuğuyla hayata devam etmektedir.

Kitapta, iki küçük çocuğun hayat hikayesi anlatılıyor. Kahramanlarımız, Emir ve Hasan. Olaylar, Afganistan’da başlıyor ve Amerika’da sonlanıyor. Emir zengin ve herkes tarafından sevilen bir babanın oğludur. Hasan ise Emirlerin malikanesinde çalışan hizmetçinin oğludur.

Hasan ise Emirlerin malikanesinde çalışan hizmetçinin oğludur. İki çocuğun ortak yanları var ki ikisinin de annesi yoktur ve aynı kadından süt emmiştir. Bu iki çocuk birlikte büyür ve iyi arkadaş olurlar. Fakat bir sorun var; o da Hasan’ın ırkı diğer Afganlardan farklıdır. Afganistan’da pek sevilmeyen bir ırktır bu. Sokakta zengin Afganlar tarafından sürekli küçümsenir ve alay edilir.

Ruslar Afganistan’a saldırmadan önce sürekli uçurtma şenlikleri düzenleniyormuş. Bu çocuklar da uçurtma uçurmayı ve onları savaştırmayı çok seviyor. Günün birinde Emir, Hasan’ın yardımıyla yarışmayı kazanır ve yere son düşen uçurtmayı yakalamaya giden Hasan, bir kaç kötü çocuğun saldırısına uğrar. Çocuklardan biri Hasan’a tecavüz eder.

Bunu uzaktan gören Emir, bu olaya dur demek ister ama; korkaklığı yüzünden sesini çıkaramaz ve bu vicdan azabı sürekli acı çekmesine yol açar. Günün birinde Hasan ve babasını evden kovmak için onlara iftira atar ve gururlu Hasan ve babası, Emir’in babasına bir şey söylemeden evden giderler. Afganistan işgal altındayken yaşanamayacak bir yer haline gelir ve babası ve Emir, Amerika’ya gitmek zorunda kalır.

Orada zor koşullar altında yaşarken, Emir güzel bir Afgan kızına aşık olur ve evlenirler. Yazarlık yapmaya başlayan Emir, giderek iyi para kazanmaya başlar..

Günün birinde bir telefon gelir ve Afganistan’a gitmek zorundadır. Çocukluk arkadaşı Hasan ve karısı taliban tarafından öldürülmüştür Yetim kalan çocuğu talibandan kurtarması gerekiyor.

Bir de şok yaşar. Hasan onun kardeşi çıkar. Babası hizmetçisinin karısıyla yatmıştır ve Hasan ondan peydah olmuştur.