“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
ABBAS AKAN ERKUL KOLEJİ
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
SINIF:5-d OKUL: İHLAS İ.Ö.O
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
ATATÜRK İLKELERİ 1-Cumhuriyetçilik 2-Milliyetçilik 3-Halkçılık
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
ATATÜRK İLKELERİ.
ATATÜRK İLKELERİ.
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
ATATÜRK İLKELERİ.
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
Kumluca metem vatanseverlİk
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
ATATÜRKÇÜLÜK.
Atatürk ilkeleri.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
1)31 Mart Ayaklanması’nı bastıran buna bu adı mustafa kemal vermiştir. HAREKET ORDUSU.
ATATÜRK İLKELERİ.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ATATÜRKÇÜLÜK ÜNİTESİ TEST SUNU
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
ATATÜRK İLKELERİ.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
Atatürk’ün Hayatı Hazırlayan: Ad SOYAD.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
ATATÜRK İLKELERİ
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Sunum transkripti:

“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN

“DUYARLILIK” YÜCE ATATÜRK, İnsanı “İNSAN” yapan temel özelliklerden biri olan ZEKANIN, yaşamda aktif ve yeterli kullanılabilmesi için, tüm evrenin gereksinimlerini bütünüyle algılayıp, doğru değerlendirmek ve onlara karşı duyarlı olmak gerekir.

duyarlı olmayı öğretmek konusunda da eşsiz bir rehbersin. Çünkü, ULU ÖNDER sen, Türk Ulusu’na duyarlı olmayı öğretmek konusunda da eşsiz bir rehbersin. Çünkü, yıkılmış, parçalanmaya mahkum zannedilen bir ülkede -her şeye rağmen umutları ve düşlerinin olduğunu iyi bildiğin- bir avuç insandan “GERÇEK BİR ULUS” yaratmak ve tüm bunları yaparken halkıyla bütünleşebilmek, İNSANOĞLUNUN DUYARLILIĞINA MÜKEMMEL BİR ÖRNEKTİR...

BİZLERE YAŞAMIN BOYUNCA, HER KONUDA EN İDEAL OLANI HAYATIN HER ALANIYLA İLGİLENMEYİ VE HER KONUDA EN İDEAL OLANI SEÇMEYİ ÖĞRETTİN.

İNSAN SEVGİSİ vb. konularda Özellikle yüzyıllar süren bir saltanatın hegemonyasını devrimlerinle yıkarak, zayıf olduğumuz ya da bilinçten yoksun bırakılmaya çalışıldığımız; CUMHURİYET, LAİKLİK, DEVRİMCİLİK, MİLLİ EGEMENLİK, ÇAĞDAŞLAŞMA, AKILCILIK ve İNSAN SEVGİSİ vb. konularda daha iyi olabileceğimizi gösterdin.

Günümüzde bizler çoğu zaman adımlarımızı nereye doğru atmamız gerektiğine bile zor karar verirken; YILLAR ÖNCESİNDEN BUGÜNKÜ TÜRKİYE GERÇEKLERİNİ TÜM ÇIPLAKLIĞIYLA DİLE GETİREBİLECEK UZAK GÖRÜŞLÜLÜĞÜN, TÜRKİYE’YE VE TÜRK HALKI’NA OLAN EŞSİZ DUYARLILIĞININ GÖSTERGESİDİR...

KENDİMİZLE ÖVÜNMEMİZİ İSTEMEN, BUNUN YANI SIRA, GÜVENİN TÜRK OLDUĞUMUZ İÇİN KENDİMİZLE ÖVÜNMEMİZİ İSTEMEN, BUNUN YANI SIRA, GÜVENİN ANCAK ÇALIŞMAKLA ELDE EDİLEBİLECEĞİNE OLAN İNANCIN, “İDEAL İNSAN” PORTRESİNİ ÇİZMEKTEDİR.

Senin, halkına gösterdiğin bu hedefin duyarlılığına karşılık bizler, kendimize yabancılaşmayı ve sorunlarımızı yadsımayı seçtik. Bizim yaşamımıza bizden başkalarının ilgi, özen ve duyarlılık göstermesini bekledik. Sonuçta da, yaşamımıza ve kendimize olan hakimiyetimizi yitirdik. Böylelikle de egemenlikten uzaklaşarak, kendi seçimlerimizin tutsağı olduk...

Dilimize de yabancılaşmaya, duyarsızlaşmaya başladık. Türkçe’yi, Türkçe kadar güzel ve zengin konuşup/yazmayı önemsemek yerine, sayılı sözcüklerle iletişim kurmaya çalışıyor, çoğu zaman bunu dahi tam olarak başaramıyoruz. Oysa Türk Dili’nin geliştirilmesi için bundan yetmiş-seksen yıl önce yaptıkların, bizim bugün dilimize dair kurduğumuz düşlerin dahi çok çok ötesinde...

Türk Ulusu’nun temel değerlerinden biri olan, din ve inanç özgürlüğünü bizlere armağan etmen de, geleceğin Türkiye’sinde anlamlı bir yaşam sürdürmemiz konusundaki idealizminin ve derin hassasiyetinin en çarpıcı işaretlerindendir. BUGÜN ÜLKEMİZDE İBADET ETME HAKKIMIZI KORUYABİLİYOR VE İÇTENLİKLE YERİNE GETİREBİLİYORSAK, BUNU, SENİN İSLAM DİNİ’ne GÖSTERDİĞİN DUYARLILIKLA, İNSANIN RUHSAL GEREKSİNİMLERİNE DUYDUĞUN SAYGIYA BORÇLUYUZ...

BÖYLELİKLE DE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLMEKTİR... ÖZETLE: XXI. Yüzyıl’daki en önemli hedeflerimizden biri; YAŞAMIMIZI ÜSTÜN NİTELİKTE VE SENİN BELİRLEDİĞİN İDEALLERE ULAŞABİLECEK ÖZELLİKLERDE SÜRDÜREBİLMEK İÇİN, TEMEL EVRENSEL DEĞERLERE ATATÜRK MANTIĞI ve DUYARLILIĞIYLA SAHİP ÇIKMAK, ONLARI KORUMAK, YÜCELTMEK, BÖYLELİKLE DE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLMEKTİR...

GENÇ FİKİR VE İDEALLERLE BİR KAT DAHA AYDINLATABİLMEK AÇTIĞIN IŞIKLI YOLU, GENÇ FİKİR VE İDEALLERLE BİR KAT DAHA AYDINLATABİLMEK DİLEĞİ, AMACI VE AZMİYLE... Aslı

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE www.aslidincman.wordpress.com aslidincman@mynet.com İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96