7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
7-19 YAŞ ETKİLİ ANNE BABA EĞİTİMİ
AİLE ve ERGENLİK Kişilik Oluşumunda Ailenin Etkisi
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
3.Hafta: Erken Çocukluk ve Okul Öncesi Dönemlerinde Özel Eğitim
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
“ AKT İ F YA Ş LANMA VE KU Ş AKLARARASI DAYANI Ş MA” Prof. Dr. Emine ÖZMETE AVRUPA B İ RL İĞİ BAKANLI Ğ I KASIM, 2012 Gaziantep.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Tartışma Hastane (sağlık kurumları) yönetimi niçin ayrı bir yönetim disiplini olarak gelişmiştir ?
SINIF YÖNETİMİ ÇOCUK EĞİTİMİ “ÇOCUĞUN RUHSAL GELİŞİMİ”
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
KAPSAMLI SAĞLIK BAKIMI
Aile eğitimi.
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
5. BÖLÜM 0-18 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ANNE BABANIN ROLÜ
Bilgilendirme Sunusu
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
AİLE EĞİTİMİ GÜZ DÖNEMİ SEMİNERLERİ…
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
Sapkınlık, Aile ve Arkadaşlar
OKUL BAŞARISIZLIĞI.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
7-19 YA Ş A İ LE E Ğİ T İ M İ S İ BEL METE REHBER Ö Ğ RETMEN ULUS ORTAOKULU E Ğ ITIM Ö Ğ RETIM Y ı L ı.
OKUL – VELİ İŞBİRLİĞİ HAZIRLAYAN: GMT.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
ZORBALIK.
DAVRANIŞ SORUNU OLAN ÇOCUK VE GENÇLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
PROJE 1 AKRAN ARABULUCULUĞU.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
GELECEĞİ PLANLAMAK MESLEK SEÇİMİ.
GELENBEVİ ÇALIŞIYOR ÇALIŞIYORGELENBEVİ. Öğrencilerin farklı yaşam alanlarında edindikleri deneyimlerle kişilik gelişimini çok yönlü bir şekilde desteklenmiş.
Ebeveynlik Kuram ve Araştırmalarıı
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
BÖLÜM 5 CİNSİYET. BÖLÜM 5 CİNSİYET CİNSİYET Cinsiyet Üzerindeki Biyolojik, Sosyal ve Bilişsel Etkiler Cinsiyet Kalıp Yargıları, Benzerlikler ve Farklılıklar.
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
ERGENLERDE MADDE KULLANIMI Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu
Sunum Akışı Kuraldışı/Problemli davranış nedir?
ERGENLİK DÖNEMİ PSİKOSOSYAL GELİŞME
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
GÜVENLİ OKULLAR. GÜVENLİ OKUL KRİTERLERİ Olumlu ilişkiler kurulmasını sağlar. Çocukların duygularını özgürce ifade edebilecekleri olanaklar yaratır. Çocuk.
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
ÖZEL EĞİTİMDE AİLE EĞİTİMİ VE REHBERLİĞİ
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Etkileşime Dayalı Teknikler
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
OKUL AİLE İŞ BİRLİĞİ TANIM-KAPSAM-ÖNEM.
Risk faktörleri-koruyucu faktörler perspektifi
GENÇLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
ERGENLİK DÖNEMİ ANNE-BABA SORUMLULUKLARI
Adler’in Yaklaşımı Temel Kavramlar Aile bütünlüğü:
ÇOCUK VE ERGENLERDE CİNSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Sunumları:
Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKUL TEMELLİ ÖNLEYİCİ REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
Sunum transkripti:

7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ

PROGRAMIN GENEL FELSEFESİ Programın temel felsefesi çocuğun yüksek yararı çerçevesinde 7-19 yaş çocuklar ile etkileşimde bulunan tüm bireylerin çocuk gelişimine maksimum katkı sağlamasına destek vermektir.

PROGRAMIN GENEL FELSEFESİ Bu program, ebeveynlerin güçlü noktalarını fark ederek, var olan becerilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. ’’Bütün anne babalar iyidir ve çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar’’ temel felsefesinden hareket eder.

Bu program, kişisel güçlenmeden yola çıkarak toplumsal güçlenmeye PROGRAMIN GENEL FELSEFESİ Bu program, kişisel güçlenmeden yola çıkarak toplumsal güçlenmeye katkı sağlamayı hedefler. Bu program cinsiyet ayrımına karşı duyarlıdır. Bu program, içinde yaşadığımız kültürdeki ailenin güçlü yanlarına duyarlı ve uygun Olmayı hedefler.

en genel hedefi anne baba çocuk ve PROGRAMIN GENEL HEDEFİ : 7-19 yaş aile eğitimi programının en genel hedefi anne baba çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun/ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamaktır.

ÖZEL HEDEFLERİ: Ebeveynlerin anne, baba ve eş olarak, aile içindeki rollerini görebilmelerini sağlayabilmek. Ebeveynlerin, kendi ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde, aile içindeki roller ve karar alma sürecinde, toplumsal cinsiyet ayrımı yapmaksızın, eşitlikçi ve katılımcı bir yaklaşım içinde olmalarını sağlayabilmek.

ÖZEL HEDEFLERİ : Ebeveynlerin, çocuklarının ergenlik döneminin genel özelliklerine ilişkin farkındalıklarını arttırmak. Ailelerin, ergenlik dönemindeki çocukları ile ilişkide kullandıkları iletişim becerilerini güçlendirmek.

hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamak. ÖZEL HEDEFLERİ : Ailelere risk etkenlerinin kendileri ve çocukları üzerindeki duygusal ve davranışsal etkilerini fark ettirerek, riskli durumlar karşısında hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamak.

Aileleri çocukla geçirilen zamanı ÖZEL HEDEFLERİ : Aileleri çocukla geçirilen zamanı etkin planlayabilmeleri için desteklemek. Ebeveynlerin çatışma yönetim becerilerini arttırmak.

ÖZEL HEDEFİ : Anne ve babaların, çocuğun kişiliğinin gelişmesi ve istendik davranışlarının kalıcı hale gelmesi için kullandıkları olumlu yöntemleri geliştirmek. Ebeveynlerde, çocukların geleceğini Planlama sürecinde, olması gereken durumlara ilişkin farkındalığı arttırmak.

PROĞRAM NASIL UYGULANIR Maksimum 25 velinin katılımıyla oturumlar oluşturulur. 8 oturumluk bir program Haftada bir oturum yapılır. grup liderinin önderliğinde konular; küçük-büyük grup tartışması, örnek olaylar, soru-cevap, etkinlik uygulama, hayalinde canlandırma, oyunlarla ve açıklamalarla zenginleştirilmiştir. Konuların işleyişi velinin de katılımı ile güçlendirilir.

KONU BAŞLIKLARI 1.Hafta: Ergeni Tanımak 2. Hafta: İletişim Kurmak 3. Hafta: Birlikte Büyümek 4. Hafta: Aile Tutumları 5. Hafta: Riski Yönetmek 6. Hafta: Olumlu Davranış Kazandırma 7. Hafta: Uzlaşabilmek 8. Hafta: Geleceği Planlamak

’Bütün anne babalar iyidir ve çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar’ temel felsefemizi paylaşarak, 7-19 ailesini güçlendiren büyümesine katkı sağlayan velilerimize sonsuz teşekkürlerimize sunuyoruz.