TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehber Sunan
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Ercüment EŞSİZ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
REHBERLİK SERVİSİ GÜLGÜN SÜYÜR
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır.
HAZIRLAYAN: MURAT CİVELEK
Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü www. canakkaleram
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
Test Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
REHBERLİK SERVİSİ. SINAV KAYGISI  SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav öncesinde öğrenilen bilgilerin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel.
 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 15 ADIMDA TEST ÇÖZME: 1.Çözeceğiniz testin konusunu önceden mutlaka okuyun… 2.Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
SINAV TAKTİKLERİ.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
Test Çözme Yöntem Ve Teknikleri. Test Çözmenin Temelinde Yer Alan Önemli Üç Unsur BİLGİ YORUM HIZ.
18 Adımda Test Çözme Becerisi
SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. UNUTMAYIN!!! SBS BİR SÜREÇTİR.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Özcan SULU Rehber ve Psikolojık Danışman
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
Test Çözme Teknikleri.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
TEOG TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Engin DEMİRCİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede üç unsur önemlidir. BİLGİ YORUM HIZ.
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
TEST TEKNİĞİ. Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni bilgi eksikliğinin yanında sorulara yaklaşım tarzından veya soru stiline aşina olmamaktan.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ AHMET ATİLLA KONURALP REHBERLİK SERVİSİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
EĞİTMEN KOLEJİ VERİMLİ ÇALIŞMA VE TEST TEKNİKLERİ.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
Test Çözme Teknikleri.
ETKİLİ TEST ÇÖZME STRATEJİLERİ
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
SINAVLARDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?
17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.
Sunum transkripti:

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

Test Tekniği Nedir?... Test tekniği; doğru yorum yapabilmek, süreyi iyi kullanabilmek ve muhakeme gücünü etkin ve hızlı hale getirebilmek için gerekli olan yöntem ve eylemler bütünüdür.

Test Tekniğinin Temel İlkeleri... Hedefe yönelik çalışmak Kolaydan zora doğru gitmek Zamana bağlı olarak soru çözmek Farklı kaynaklardan bol miktarda soru çözmek Hızlı değil anlayabileceğimiz şekilde okumak

Test Tekniğinin Temel İlkeleri... Soru kökleri okunurken olumsuz ifadelere dikkat etmek ( olumsuz ya da italik ifadelerin altını çizin!!) Hiçbir bilginizin olmadığı sorularda mantık yürütmeyin. O soruları boş bırakın. Doğru cevabı bulmakta zorlandığınız sorularda yanlışları bulmayı deneyin.

Test Tekniğinin Temel İlkeleri... Teste en iyi olduğunuz dersin sorularıyla başlayın. Soruyu çözerken kendi görüşünüzü değil metinde yer alan görüşleri ve değerlendirmeleri dikkate alın. Bütün şıkları okumadan cevabı işaretlemeyin. Test esnasında kısa molalar verin. Molaları bölüm aralarına denk getirmeye çalışın. (Maksimum 2 dakika)

“Bana bir problem ve 1 saat süre verilse bu sürenin 45 dakikasını problemi anlamaya,10 dakikasını çözüm yolları üretmeye, 5 dakikasını da problemi çözmeye ayırırım.” Einstein

Test Tekniğinin Temel İlkeleri... Hızınızı kontrol edin. Kodlama hatası ve kaydırma yapmamak için her sorudan sonra cevabı optik forma işaretleyin. Sorularla inatlaşıp zaman kaybetmeyin.

Zor soru yapan değil çok soru yapan kazanır.

Test Tekniğinin Temel İlkeleri... Turlama Tekniği Turlama tekniği en kolay sorudan en zor soruya doğru giderek test çözme tekniğine verilen addır. Önce testte yer alan ve herkesin yapabileceği yani garanti sorular cevaplanır. Zor olan yada zor görünen sorular incelenmeden vakit kaybedilmeden atlanır. Böylece çok kolay,kolay ve normal sorulardan soru kaçırma ihtimali azaltılarak başarıyı arttırma şansı yakalanır.

Paragraf Soruları Nasıl Çözülür?... Önce soru kökünü sonra paragrafı okuyun. Paragrafın uzun olması sizi korkutmasın. Hızlı değil anlayarak okuyun. Cevabı soru köküne göre arayın. Cevabı paragrafın içinde bulunan sorular en kolay sorulardır. Yorum istenen sorularda metne bağlı kalın.

Öncüllü Sorular Nasıl Çözülür?... Ortak yargı aranır. Her öncülün seçeneklerde bir karşılığı olup olmadığı aranır. Yorum yaparken öncüllere uygunluk aranır. Soru köküne göre öncüller incelenir.

YGS ve LYS Tekniği… YGS ve LYS’ de çıkan soruların zorluk derecesi aşağıdaki gibidir; Zorluk Derecesi Oranı ( % ) Çok Kolay 10 Kolay 20 Normal 40 Zor Çok Zor

YGS ve LYS Tekniği… YGS ve LYS’ de sorular kolaydan zora doğru bir sıra takip etmez. Aynı derse ait en kolay ve en zor sorunun puanı aynıdır. Sorunun kısa olması kolay, uzun olması da zor olduğu anlamına gelmez.

YGS ve LYS Tekniği… Çok soruya cevap vermek çok net çıkarmak anlamına gelmez. Şöyle ki; İsimler Doğru Yanlış Boş Net Orhan 110 60 10 95,00 Selin 105 39 36 95,25 Murat 100 18 62 95,50 Tabloda görüldüğü gibi en az doğru yapan aday en yüksek nete ulaşmıştır.

YGS ve LYS Tekniği… Kodlama Kodlamalar asla sınav sonuna bırakılmamalıdır. Aynı soru üzerinde birden fazla şıkkın işaretlenmesi o sorunun yanlış kabul edilmesine neden olur. Optik forma cevaplar kodlanırken koyu ve yumuşak bir kurşun kalem kullanılmalı ve kutucuk tam olarak doldurulmalıdır.

YGS ve LYS Tekniği… Cevaplarınızı müsvedde kağıda geçirmeye uğraşmayın. 4 doğru şıkkın arka arkaya gelme ihtimali çok çok düşüktür. Testlerin çözümü esnasında kendi alanınızdaki derslerin çözümüne daha fazla zaman ayırın.

Zamanı Verimli Kullanma… Yeni sınav sisteminde sadece ilk sınavda yani YGS de zaman inisiyatifi öğrencidedir. LYS sınavlarında zaman ÖSYM tarafından belirlenmektedir.

Zamanı Verimli Kullanma… YGS’ de Örnek Zaman Planlama   TÜRKÇE MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER FEN BİLİMLERİ SÖZEL 40-45 60 30-40 20 EA 35 65-70 25-30 30 SAYISAL 55

Test Çözerken… Hatalar Çizerek okumak Hızlı okumaya çalışmak Ara vermeden soru çözmek Önce soru kökünü okumamak Test çözerken uygun bir oturuş ve pozisyona sahip olmamak Zaman disiplinine sahip olmamak

Test Çözerken… Hatalar Cevapları optik cevap formuna işaretlemeyi en sona bırakmak. Zor sorularla inatlaşmak Bir önceki soruya takılmak Sınav esnasında kendimizi çevremizdekilerle kıyaslamak Çabuk demoralize olmak

Test Çözerken… Hatalar Sınav esnasında sürekli negatif düşünmek. Sınav esnasında başka şeylerle ve düşüncelerle meşgul olmak

Zihin neyi alıyor ve neye inanıyorsa, onu başarabilir… Eğer doğru bir teknik ve iyi bir çalışmayla sınavlara girerseniz başarı kaçınılmazdır. Zihin neyi alıyor ve neye inanıyorsa, onu başarabilir…

BAŞARILAR…