T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
Advertisements

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI ÇAYELİ DEVLET HASTANESİ HASTA HAKLARI BİRİMİ
ERGANİ DEVLET HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ
İLETİŞİM BECERİLERİ ve DANIŞMANLIK.
İLETİŞİM ve DOĞRU ANLAŞILMA
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
DİNLEME VE ÖĞRENME BECERİLERİ
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
SORUN ÇÖZME ve DİNLEME BECERİLERİ.
HASTA VE YAKINLARI İLE İLETİŞİM
SOSYAL BİLGİLER 7.SINIF KONU: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
öğretmen-öğrencİ İletİşİmİ ve etkİn dinleme
DİNLEME VE ÖĞRENME BECERİLERİ
ÇOCUKLARIMIZLA ETKİLİ İLETİŞİM
Zor insanla başa çıkma yolları
Karabük Üniversitesi Sa ğ lık Yüksekokulu
İLETİŞİM.
DİNLEME.
İLETİŞİM & HASTA MEMNUNİYETİ
İletişim Kaynak Mesaj Kanal Alıcı Kim Ne Söyledi Hangi Yolla Kime
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
İLETİŞİM.
Hasta Memnuniyeti-İletişim
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
SINIF YÖNETİMİ “ÇOCUK EĞİTİMİ Mİ ANNE-BABA EĞİTİMİ Mİ?”
KİŞİLER ARASI İLETİŞİM -2-
İLETİŞİM   İletişim, dil kullanarak ya da kullanmaksızın insanlar arasındaki duygu, düşünce ve yaşantıların ifade edilme yöntemidir.
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
4.ÜNİTE C.ETKİLİ İLETİŞİM.
ÖZGÜVEN GELİŞTİRME EĞİTİMİ
Sözlükte "iletişim" ne demek?
İLETİŞİM ENGELLERİ.
Etkili İletişim Teknikleri: İletişim Becerileri ve Yapılan Hatalar
Mustafa bilge 2/d sınıf öğrt.
Aile İçi İletişim.
İLETİŞİM BECERİLERİ KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ÇOCUKLA İLETİŞİM KURMAK
ETKİLİ İLETİŞİM.
İLETİŞİM BECERİLERİ.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
MİDYAT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Sosyal Bilgiler İletişim
HAZIRLAYAN : EGE KÖMÜRCÜOĞLU SINIFI : 7-C NUMARASI : 333 İLETİŞİM.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
2. OTURUM İLETİŞİM KURMAK.
İLETİŞİM VE EMPATİ.
Didim Akbük Sağlık Eğitim Merkezi
İLETİŞİM.
DİNLEME BECERİLERİ YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI
Pozitif psikoloji İletişim becerileri.
HASTA-SAĞLIK ÇALIŞANI İLETİŞİMİ
Telefon ç alar. Y ö netici, “ Bir saat i ç inde odama gelin, manzaraya bakacağız. ” der. Kapı a ç ıktır. Işıklar yanmaktadır. Y ö netici “ Manzara karanlık.
Sağlıklı İletişimin Vazgeçilmez Öğeleri
HOŞ GELDİNİZ En mühim en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı yüksek bir cemiyet hâlinde yaşatır, ya da bir.
En uzak mesafe ne Afrika’dır
KİŞİLERARASI İLETİŞİM
Etkili İletişim Becerileri Hazırlayan =Büşra Kocaman
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Bir Arada Yaşamanın Temeli : İletişim
İLETİŞİM ENGELLERİ.
İLETİŞİM NEDİR?. İLETİŞİM NEDİR? İLETİŞİM: Duygu,düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİNDEKİ ROLÜ
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
Gökçe Erinç Büyükşengür
İLETİŞİM İLETİŞİM NEDİR İletişim, gönderici ve alıcı konumundaki iki insan ya da insan grubu arasında gerçekleşen duygu, düşünce, davranış ve bilgi alışverişidir.
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
Safa ZORLU Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı
İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
İLETİŞİM NEDİR??.
İletişim nedir Temel İletişim. Bir aklın, başka bir aklı etkileme sanatıdır. İletişim.
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER NEDİR? İnsanların; bilgi, duygu ve düşüncelerini çeşitli yollarla başkalarına iletmelerine “iletişim” denir. İnsanlar arası ilişkilerde iletişim en önemli araçtır. Öyle ki insanlığın yaratılışından günümüze kadar ki gelişmeleri düşündüğümüzde her şey iletişimin ürünüdür.

Kaynak Alıcı Mesaj Geri bildirim T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER Kaynak Alıcı Mesaj Nasılsın? İyiyim, ya sen? Geri bildirim

İletişimin en önemli unsuru ise etkili iletişim kurmaktır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER İletişimin en önemli unsuru ise etkili iletişim kurmaktır. Başarılı bir iletişim kurmak demek, karşımızdaki kişinin bize ne anlatmak istediğini tam olarak anlamak ve ona ne anlatmak istiyorsak onu en iyi şekilde anlatmak demektir.

İLETİŞİMDE JEST VE MİMİKLER ÖNEMLİDİR. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER İLETİŞİMDE JEST VE MİMİKLER ÖNEMLİDİR.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER İnsanlar Arası iletişimi Etkileyen Olumlu Davranışlar ‘’Ben dili’’ile konuşmaya özen gösterin Konuşmaktan çok dinlemeyi tercih edin Başarılı ve iyi iş yapanları tebrik edin Suçlayıcı ve kırıcı olmayın Açık ve net olun

İnsanlar Arası İletişimi Etkileyen Olumsuz Davranışlar Öğüt T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER İnsanlar Arası İletişimi Etkileyen Olumsuz Davranışlar Öğüt vermek, teselli etmek Suçlayıcı bir tavır içinde olmak. Her zaman ‘’sen dili’’ile konuşmak Alay etmek Çok konuşmak ve cevap hakkı vermemek

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER İLETİŞİMDE ETKİN DİNLEME VE EMPATİ Etkin dinleme : İletişim sürecinin en önemli unsurlarından birisi etkili dinlemektir. Etkili dinlemeyi başarabilen bireyler toplumsal ilişkilerinde saygı gördükleri gibi karşılarındaki insanların da güven ve sevgisini kazanırlar. Empati: Kişinin kendisini, iletişim içinde olduğu kişinin yerine koymasıdır. Kişinin, olaylara bir başkasının gözüyle bakabilmesidir

İYİ BİR DİNLEYİCİNİN ÖZELLİKLERİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER İYİ BİR DİNLEYİCİNİN ÖZELLİKLERİ Dikkatini karşıdakine verir Karşıdakinin sözünü kesmeden dinler Karşıdakini dinlediğini gösteren tavırlarda bulunur Göz teması kurar Başka bir işle uğraşmaz Jest ve mimiklere dikkat eder

ETKİN DİNLEMEDE SEN- BEN İLETİLERİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER ETKİN DİNLEMEDE SEN- BEN İLETİLERİ SEN DİLİ BEN DİLİ Suçlayıcı Değer veren Kırıcı Olumlu Alaycı Dinleyen Olumsuz İletişim Türüdür. Sevecen İletişim Türüdür.

“Nerede kaldın seni çok merak ettim.” T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER 1-Karşınızdakini suçlamak yerine, duygularınızı anlatın: “Nerede kaldın? Saatin kaç olduğunun farkında mısın?” YERİNE “Nerede kaldın seni çok merak ettim.”

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER 2-Cezalandıracağınıza o davranışı benimseyin ve ona yol gösterin: “Bir kez daha geç kalırsan, asla arkadaşlarına gidemezsin!...” YERİNE “Bir kez daha geç kalırsan telefon edip haber verebilirsin

İnsanlar arası ilişkilerde iletişim en önemli araçtır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER ! SONUÇ İnsanlar arası ilişkilerde iletişim en önemli araçtır. İnsanlar arası iletişimde yaşanan problemler günümüz insanını ve toplumlarını olumsuz etkilemektir. Bu problemi ortadan kaldırmak bizim elimizdedir. Çünkü ‘’İletişim bizimle başlar’’ olumlu veya olumsuz devam etmesi bizim elimizdedir.