Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Advertisements

TATLI DİLLİM, 1972 OH OLSUN, 1973 Kemal Sunal, kendisini bir tiyatro oyununda seyreden Ertem Eğilmez tarafından beğenilince ilk olarak “Tatlı Dillim” filminde.
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Türkçe Bilmeceler 1 Hazırlayan: Mukades Sahin
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
GÖLGE OYUNUNDA TİPLEMELER
AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
İmparatorluktan Cumhuriyete Geçiş
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Gündem İç Politika – Dış Politika A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
İslamiyette Çokkültürlülük
Kadınlar Her Yerdedir Tanzimattan günümüze kadın tarihi
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Farabi ve Türk-İslam Sentezi İslamiyetİmanFarabiFelsefeMantık A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research,
European Manufacturing Innovation Survey 2004 Avrupa İmalat Sanayiinde Yenilik Araştırması 2004 Proje Konsorsiyum Ülkeleri: Almanya, Avusturya, İngiltere,
Davul in idioms and sayings
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Hazırlayan: Celile Ökten.
KEMAL SUNAL.
By Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
EURO 2008 TÜRK MİLLİ TAKIMININ TEKNİK ANALİZİ
Hazırlayan: Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Hazırlayan: Yasin tunç
Module 2: CRAFTSMANSHIP AND ARTISANS
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
Osmanlı İmparatorluğu’ndan seçmeler Celile Ökten A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of.
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Hazırlayan: Yasin Tunç
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Adana, 2008 Sürüm: Taslak Copyright 2008 TrAgLor. Bu bir Türkiye Tarımsal.
 Uzaktan eğitim öğrencisinin özelliklerini tanımlayabilme  Uzaktan eğitim öğrencisinin değişen rollerini anlayabilme  Uzaktan eğitim öğrencisinin aldığı.
Geleceği Okuma Teknikleri
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Turkey welcomes you! Meeting Programme / Toplantı Akışı  Opening / Açılış  Natioanl Anthems / Milli Marşlar  Speeches of Officials / Yetkililerin.
I 1/14 Yurt Dışı Bilimsel Etkinlik 26 – 27 Şubat 2015 Hava Harp Okulu.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
Binbir Gece Masalları.
Today’s Lesson By the end of this lesson you should be able to say phone numbers in Turkish.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
Cartoon characters ( Çizgi film Karakterleri)
Film Okuma.
BERKAY ARIKAN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YUNUS NADİ ABALIOĞLU.
Genel Bilgilendirme Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü 07 Ekim 2009 Tanışma Toplantısı.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
EVAPORATÖRLER.
Jazar 609-wong 335-gillespie 195 SEYİR ÖZELLİKLERİ (sürülebilirlik, Kontrol edilebilirlik) HANDLING CHARACTERISTICS.
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?
Konu: Ders İçeriği Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Şuayyip Çalış SAÜ| İnsan Kaynakları Yönetimi.
BEYPAZARI DISTRICT DIRECTORATE FOR NATIONAL EDUCATION ‘’Acadmy of New Possibilites’’
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
ONUR ÜNLÜ.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
Liver Transplant Center, Kidney Transplant Center Acıbadem HOSPITAL
Nasıl yani izle nisan itibariyle ilk kısa fragmanı yanınlanan Nasıl Yani izle meniz için sinemalardan sonra burada olacak. Başrollerde Aykut Elmas,
TURKISH 1 (UHF1271) GÜNLER&DERSLER DAYS&SUBJECTS
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
AYHAN TAŞ 1971 AYHAN TAŞ/1971 EĞİTİM
B-Effective First Touch
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN
Effects of phobias on people Cankaya University International Trade Prepared by: Nazlıcan Tek
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison

 Türk komedi tarihinin en çok bilinen ve en popüler isimlerinden birisi olan Kemal Sunal 1944 yılında İstanbul’da doğdu.  İstanbul’da Vefa Lisesini bitiren Kemal Sunal, daha çok erken yaşlarda oyunculuk kariyerine başladı.  Önce Kenterler Tiyatrosu’nda daha sonra da Devekuşu Kabera’da roller aldı.

 Oyunculuk kariyeri Ertem Eğilmez’in bir filminde rol almasıyla sinemaya kaydı.  Böylece insanların kalbinde taht kuracak olan ve Türkiye’nin en başarılı komedyenlerinden birisi olacak olan Kemal Sunal’ın sinema hayatı başladı.  Kemal sunal, başta Hababam Sınıfı serisi olmak üzere, onlarca filmde başrolde oynamış ve oynadığı karakterlerle halkın beğenisini toplamıştır.

 Oynadığı karakterler arasında en popüler olanları Hababam Sınıfındaki “İnek Şaban” tiplemesi, diğer filmlerde oynadığı “Orta Direk Şaban,” “Tosun Paşa,” “Süt kardeş Şaban,” “Yedi Bela Hüsnü,” “Çöpçüler Kralı,” Kibar Feyzo,”...  Filmlerinin ve karakterlerinin popüleritesinin belki de temel sebeplerinden bir tanesi hemen hemen bütün karakterlerin fakir kırsal ve kentsel kesimin doğal yaşamlarını ve yaşadıkları zorlukları mizahi bir dille dile getirmesi olmuştur.

 Karakterlerin doğallığı ve gerçekçiliği halkın bu karakterleri kendindenmiş gibi algılamasını ve bunları bağrına basmasını sağlamıştır.