ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Karanlık Çağ İlk Çağ Orta Çağ Yeni Çağ Yakın Çağ
Advertisements

KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
İNKILAP NE DEMEKTİR ?   Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform demektir. 
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ATATÜRK İLKELERİ.
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
AVRUPA BİRLİĞİ EKONOMİ POLİTİKASI
SOSYOLOJİ DERSİ 3.ÜNİTE TOPLUMSAL DEĞİŞME PANT REEE
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
ATATÜRK İNKILAPLARI.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
Zaman içinde bilim.
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
Atatürk inklapları Atatürk, askeri bir dahi ve karizmatik bir lider, aynı zamanda büyük bir inklapçıydı. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti ‘ nin çagdas.

Dönemlere Ayrılma Her dönüm noktası, hem yeni bir gelişmenin başlangıç noktası, hem de bir önceki gelişmenin doruk noktası olmaktadır.
=İnkılapçılık Tarihi ve Atatürkçülük= Konu:İnkılapçılık
Tanzimat ve Islahat Fermanları
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Atatürk ilkeleri.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ BİREY DERSANELERİ.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
ULS1040 Türk Sİyasal HayatI - I
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
AİT Ders - Çalışma Soruları
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
AİT ve 3. Ders - Çalışma Soruları. 1. Tanzimat Fermanı’nda, aşağıda verilenlerden hangisinde ıslahat yapılması öngörülmemiştir? A. Yargı B. Vergi.
ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI
TÜRKİYE ORTADOĞU İLİŞKİLERİ VE SURİYE KRİZİ
18. YY OSMANLI DEVLETİ’NDEKİ YENİLİK HAREKETLERİ
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
FRANSIZ İHTİLALİ.
TOPLUMSAL ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR
Rönasans Hareketleri’nin İTALYA ‘da Başlamasının Nedenleri
BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
EĞİTİM ALANINDAKİ İNKILAPLAR
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
19. YÜZYIL OSMANLI DEVLETİ ISLAHATLARI
OSMANLI İMPARATORLUĞU GERİLEME DÖNEMİ ISLAHATLARI SORU PROĞRAMI
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz

TANZİMAT EDEBİYATI’NIN OLUŞUMU
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Osmanlı Siyasi Tarihi (Kuruluş ve Yükseliş Dönemi)
TÜRK EDEBİYATI EVRELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
III. SİYASAL İKTİDAR.
Sunum transkripti:

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Atatürk inkılapları hakkında bilgi vermek, Cumhuriyet devrinin siyasi, ekonomik ve toplumsal tarihini analiz etmek, iç ve dış politika meselelerini tartışmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş süreci, Atatürk dönemi inkılapları, siyasi gelişmeler, II. Dünya Savaşı ve Türkiye, 1945 sonrası dünyadaki siyasi gelişmeler ve Türkiye'nin batıyla entegrasyonu, Kıbrıs Meselesi, Ermeni Meselesi, Askeri darbeler ve anayasal gelişmeler, 1980 ve sonrasına genel bakış.

Kaynak Eserler 1)Erik Jan Zürcher, Modernleşen Türkiye'nin Tarihi, (çev. Yasemin Saner Gönen), İstanbul 2012. 2) Feroz Ahmad, Modern Türkiye'nin Oluşumu, (çev. Yavuz Alogan), İstanbul 2011. 3) Carter V. Findley, Modern Türkiye Tarihi, (çev. Güneş Ayas), İstanbul 2011. 4) İlber Ortaylı, İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı, İstanbul 2008. 5) Kemal Karpat, Türk Demokrasi Tarihi, İstanbul 2010. 6) Selim Deringil, Denge Oyunu 2. Dünya Savaşı'nda Türkiye'nin Dış Politikası, İstanbul 2012.

KAVRAMLAR Islahat: Düzeltme, iyileştirme;Restorasyon, Toplum hayatında belirli alanlarda yapılan düzeltmelerdir. Islahatlar ülkenin hukuk düzenine uygun olarak yapılır, zorlayıcı değildir.

İhtilal: Halk hareketi sonucunda, baskı ve zor kullanarak, mevcut düzeni (rejimi) yıkarak yerine ilerici bir düzen (rejim) kurulması. Örn: Kurtuluş Savaşı, Fransız İhtilali

İnkılap: Köklü yenilik İnkılap: Köklü yenilik. Mevcut sistemin yerine ileri, çağdaş, modern sistem getirme.

Reform: Sözcük Anlamı: Yeniden düzenlemek. 16 Reform: Sözcük Anlamı: Yeniden düzenlemek.16. Yüzyılda Katolik kilisesindeki bozulmaya son vermek için, kilise dışında başlayan, dinsel yenileşme hareketidir.

Rönesans: Sözcük Anlamı:Yeniden Doğuş. 15. ve 16 Rönesans: Sözcük Anlamı:Yeniden Doğuş. 15. ve 16. Yüzyılda Batı Avrupa’da edebiyat ve güzel sanatlarda meydana gelen değişme ve gelişmelerdir.

KAVRAMLAR Islahat: Düzeltme, iyileştirme; Restorasyon,Toplum hayatında belirli alanlarda yapılan düzeltmelerdir. Islahatlar ülkenin hukuk düzenine uygun olarak yapılır, zorlayıcı değildir. İhtilal: Halk hareketi sonucunda, baskı ve zor kullanarak, mevcut düzeni (rejimi) yıkarak yerine ilerici bir düzen (rejim) kurulması. İnkılap: Köklü yenilik. Mevcut sistemin yerine ileri, çağdaş, modern sistem getirme. Reform: Sözcük Anlamı: Yeniden düzenlemek. Tarihsel Anlamı: 16. Yüzyılda Katolik kilisesindeki bozulmaya son vermek için, kilise dışında başlayan, dinsel yenileşme hareketidir. Rönesans: Sözcük Anlamı:Yeniden Doğuş. Tarihsel Anlamı:15. ve 16. Yüzyılda Batı Avrupa’da edebiyat ve güzel sanatlarda meydana gelen değişme ve gelişmelerdir.