TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAŞLIK (ARIAL, 42 PUNTO, KOYU)
Advertisements

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
HABER YAZILARI.
Ders Kitaplarında Tasarım
İnfrared & Radyant Isıtıcı İhtiyacını Hesaplarken
TÜBİTAK BİLİM FUARLARI
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
Dr. Yener ATASEVEN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
Öğretim Materyali Tasarlama ve Materyalin Üzerinde Değişiklik Yapma
PowerPoint Slayt Hazırlama
Etkili Sunum Teknikleri
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Tanıtım Etkinlikleri. Promosyon malzemesi dağıtımı Yer: kayıt masası Kapasite: maks. 5 firma Ücret: 5,000 Euro* / adet Üretim maliyeti dahil değildir.
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
REKLAM OLANAKLARI Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı 6 – 10 Ekim 2010 TÜYAP, Istanbul Fuar Ana Sponsoru Organizatör.
ÖĞRETİM ARAÇLARI VE ETKİLİ KULLANIMI
Etkili Sunumlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Kongreye Davet ve açılış konuşması) genel bilgiler kurullar bilimsel program kurslar bildiri gönderim kuralları kayıt&konaklama sosyal program iletişim.
1/20 ÖLÇÜLER (Uzunluk) 4 metre kaç santimetredir? A B C D.
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ Dr. Hüseyin Arak.
T R Z TRZ.
Uzaktan eğitimde etkili teknikler. Uzaktan eğitimdeki eğilim verilen eğitimi aktif ve dinamik bir hale öğrenim deneyimi haline getirmek.
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
Etkili Sunular Oluşturmak
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARLARININ HAZIRLANMASI
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Poster tasarımları resimlerle desteklenmelidir Yazılar acık ve net olmalıdır. Yazı tipleri okunur olmalıdır . Başlık olmalıdır. Fazla yazı kullanılmamalıdır.
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ
Dr. Yener ATASEVEN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi
GÖRSEL TASARIM.
POSTER HAZIRLAMA VE POSTER SUNUMU
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Diyarbakır tanıtım toplantısı ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2013 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ Diyarbakır tanıtım toplantısı.
MEDYA & MATERYAL VE GÖRSELLİK
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Araştırma Özetinin Konu Başlığı
Fakülte Adı (Örneğin: Mühendislik Mimarlık Fakültesi)
Eğitimde Materyal tasarımı Ve Hazırlama ilkeleri.
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ Dr. Hüseyin Arak.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Fazilet Hazal Burmabıyık
V. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
IV. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Etkili Sunular Hazırlama
ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SUNUSU
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ
Kapak Sayfasında sadece logo ve fon görseli kullanılır.
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
AFİŞ NEDİR? AFİŞ HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? ELİF KARAGÖZ 10/M.
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
UNI0131 Proje Yönetimi ve Girişimcilik Dersi Proje Ödevi
(İki başlıktan birisini seçiniz) ya da sizin belirlediğiniz
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bitirme Çalışması Başlığı
Poster Başlık Yazarlar
VIII. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
BİTİRME PROJESİ BAŞIĞI Danışman: Unvan Ad SOYAD
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
Poster Başlığı (Calibri, 32 punto, Kalın)
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
TASARIM/BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Proje Adı Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI AR-GE PROJELERİ Mühendislik Tasarım Süreci Teknoloji ve Tasarım Dersi Yapım Kuşağı Projeleri, Bilim Fuarı AR-GE Projeleri kapsamında değerlendirilmektedir. Teknoloji ve Tasarım Dersi Kurgu Kuşağı Projelerinden “Bilimsel Yöntem” ile hazırlanmış olanları ise Araştırma Projeleri kapsamında ele alınabilmektedir.

PROJE POSTERLERİ

PROJE POSTERLERİ Fuar veya sergilerde tanıtımı yapılan projelerin, ziyaretçiler tarafından anlaşılmasını sağlamak için proje posterleri özenle hazırlanmalıdır. Klasik proje posterlerinin yerine kullanımı ve taşıması daha kolay olan “3 Sütunlu Bilim Fuarı Posteri” kullanımı önerilmektedir.

PROJE POSTERLERİ

PROJE POSTERLERİ Proje içerik yazıları “koyu renk fon üzerine açık renk yazı” ile değil (!), “açık renk fon üzerine koyu renk yazı” ile yazılmalıdır. Okumayı kolaylaştıran model budur. Posterde fotoğraflar kullanılacaksa boyutlarının 20cm x 25cm ile 12cm x 18cm olmasına daha büyük veya daha küçük olmamasına dikkat edilmelidir.

PROJE POSTERLERİ

PROJE POSTERLERİ 3 Sütunlu Bilim Fuarı Posterleri, kolay taşınabilmesinin yanında ekstra bir stand veya pano gereksinimi doğurmadığından her yerde kolayca kullanılarak sergilenebilme kolaylığı sağlamaktadır.

PROJE POSTERLERİ

PROJE POSTERLERİ Hazırlanacak posterlerde, Tasarım Süreci ve Tasarım Günlükleri net ve anlaşılır bir biçimde yansıtılmalıdır. Tasarım sürecinin tüm adımları fotoğraf, grafik, v.b. görsel materyallerle desteklenmelidir.

PROJE POSTERLERİ Bilim Fuarı Proje Posteri standartlarına bakıldığında en büyük boyut 36x48 inch metrik sistemde ise 90x120 cm civarı bir ölçüde karşımıza çıkmaktadır. Bu boyutun fuar/sergide standart olarak tüm katılımcılar tarafından kullanılması, görsel ve estetik açıdan etkili olacaktır.

PROJE POSTERLERİ - ÖLÇÜLER

Bilim Fuarı Posteri – Genel Madde Yazı Boyutu Durum Açıklaması Proje Başlığı 150+ Fuar alanının her yerinden görünmesini sağlar. Başlıklar 32+ 5 metre mesafeden yürüyenlerin kolayca okumasını sağlar. Alt Başlıklar 20+ Ana metin boyutundan biraz daha büyüktür ancak belirginliği sağlar. Ana Gövde Metni 16-18 Posteri okumak için yakına gelenlerin rahatça okumasını sağlar. Metinler 12-16 Gövde metninin biraz daha küçük yazılması gerekiyorsa kullanılabilir.

Bilim Fuarı Posteri – Kapalı Stand Madde Yazı Boyutu Durum Açıklaması Proje Başlığı 150+ Fuar alanının her yerinden görünmesini sağlar. Başlıklar 48 Yakın mesafe yürüyüş halinde herkes tarafından okunmasını sağlar. Alt Başlıklar 36 En az 5 metreden okunabilmeyi sağlar. Ana Gövde Metni 32 En az 7,5 metreden okunabilmeyi sağlar. Metinler 24-32 Gövde metninin biraz daha küçük yazılması gerekiyorsa kullanılabilir. Standlara yaklaşma imkanı yoksa…

Bilim Fuarı Posteri – Okuma Mesafeleri Okuma Mesafesi En çok – En az Asgari Yazı Boyutu Durum Açıklaması 1,2 m 0,35 m 8 Kitap okuma mesafesi, çoğu kişi 10.11.12 punto tercih eder. 2,4 m 0,70 m 16 Büyük bir afişi okumak için yakın ve en ideal mesafedir. 5,0 m 1,50 m 32 Çok kalabalık fuarlarda, yakından bakmanın mümkün olmadığı durumlar. 25 m 7,50 m 160 Uzaktan herhangi bir noktadan görünebilen başlıklar için. Standlara yaklaşma imkanı yoksa…

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI