Son çıkış tabelası o an hayattaki tercihlerimi hatırlattı bana

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cümlenin Öğeleri Sözcüklerin cümle içerisindeki görev adlarına “cümlenin öğeleri”denir. Cümle öğelerini, temel öğeler ve yardımcı öğeler olmak üzere iki.
Advertisements

ÇOCUK VE TRAFİK.
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
DERİN DEVLET ! Ben , bir derin devlet üyesiyim .. Artık sırları saklamamaya karar verdim ... Tüm dünyaya örgütümü ve sırlarının tamamını deşifre ediyorum.
KUYUDAKİ BİLMECE O ile O
Cümlenin Öğeleri Sözcüklerin cümle içerisindeki görev adlarına “cümlenin öğeleri”denir. Cümle öğelerini, temel öğeler ve yardımcı öğeler olmak üzere iki.
Önce Mektep vardı. O dönem, toprakları bundan kat be kat büyükken devletin. Ve o kat be kat topraklarda laik anlayışla yönetilen tek bir lise yokken,
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
ORMAN HAFTASI.
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
TRAFİK HAFTASI.
The Blue Day Book Efkarlı Gün Kitabı Bradley Trevor Greive
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Siyasi Terimler Sözlüğü Bekir Coşkun
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
- Bilgi Taassubu Önler BİLGİ TAASSUBU ÖNLER.
Öğrt: İHSAN DURAK.
Bülent Şenver Etik Liderlik Bülent Şenver
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
KRONİK HASTALIK TANISINA İLK TEPKİLER Fadime Şahin
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
Selim Furkan Tekin Hz-D
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
Liberalizmin Tarihsel Kökenleri
Herkes Ve Birkaç Kişi.
Bir Ülke, Bir Bayrak.
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
CÜMLEDE ANLAM.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ ? Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği *İstanbul Barosu Başkanlığı’nın çalışmasından yararlanılarak hazırlanmıştır.
Anılar aşklar Soluyor dünya gözümde Hiç umut kalmadı içimde
Kumluca metem vatanseverlİk
iş’te keyif… 1990 sevgili kızıma; iş yaşamının kapısında,
Cümlenin Öğeleri Sözcüklerin cümle içerisindeki görev adlarına “cümlenin öğeleri”denir. Cümle öğelerini, temel öğeler ve yardımcı öğeler olmak üzere iki.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
Herkesin kederli günleri vardır.. Kendinizi berbat hissettiğiniz, mutsuz günler,
GÜN GELİR BİR BİR SÖNER UMUTLAR.GÜNEŞ GİZLENİR SANKİ BULUTLARIN ARKASINA. KÖR BİR KARANLIK GELİR, YÜREKLERİ İÇİN İÇİN YAKAN BİR KOR MİSALİ. NE DÜŞÜNMEKTEN.
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
DÜNYAMIZIN UYDUSU AY NESLİHAN YAVAŞOĞLU.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır? A- Giydiği sarı ceketten aynısı bende de var. A- Giydiği sarı ceketten aynısı bende de var.
TRAFİK.
AB NEDEN TAM DESTEKVE‘YE VERİYOR ?. AB ÜYE ALACAĞI BİR ÜLKEDE ŞERİATIN YÜKSELİŞİNE BIRAKIN DESTEK VERMEYİ SESSİZ KALIR MI?
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
Cümlenin Öğeleri Sözcüklerin cümle içerisindeki görev adlarına “cümlenin öğeleri”denir. Cümle öğelerini, temel öğeler ve yardımcı öğeler olmak üzere iki.
Kaderle İlişkilendirilen Bazı Kavramlar
SINIF: 5 DERS: Fen ve Teknoloji
Konu : Araçların Manevraları (Dönüşler)
İLGEÇ (EDAT).
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Zekâ Oyunları.
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ
Liberalizmin Tarihsel Kökenleri
İNSAN HAKLARININ TARİHİ GELİŞİMİ SUNU
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
İNSAN HAKLARI KONU VI HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN GELİŞİM SÜRECİ-
Zekâ Oyunları. Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak.
Sunum transkripti:

Son çıkış tabelası o an hayattaki tercihlerimi hatırlattı bana Son çıkış tabelası o an hayattaki tercihlerimi hatırlattı bana. Hayat da bir otoban gibi sanki. Her an farklı güzergâhlara dönme ve değişik olaylarla karşılaşma durumu sözkonusu. Her tercih başka başka köprülere sürükler insanı. İnsan doğru yaptığını zanneder, akıl fenerine güvenir, ‘Benden daha iyi kim bilebilir ki?’ der. Doğru bildiği ve inandığı istikamete doğru harekete devam eder. Oysa kaderin de bir planı vardır ve gidilen istikamet, hakkında hayırlı değilse bir şekilde ikazlar gönderir insana. ‘Köprüden önce son çıkışın bu, çıktın çıktın yoksa karşı yakadasın’ der. ‘Yanlıştan dönmek için son fırsatın bu’ der. Son çıkış da kaçarsa elden geri dönüş olmaz artık. Ya da bazı durumlarda olur ama o da çok pahalıya mal olur. Pişmanlıkların sonu gelmez... Hasan Yükselten

Köprüden Önce Son Çıkış Mümtaz SOYSAL mumtazsoysal@gmail.com

BOĞAZİÇİ'NİN iki yanındaki otoyollardan köprülere doğru araba sürenler bilir: Köprüye yaklaşınca sağda bir uyarı levhası görülür; yöredeki bir semtin adıyla birlikte "Köprüden önce son çıkış" diyen bir levhadır bu. O semte gitmek istediğiniz halde dalıp çıkışı atladınız mı, akan trafikle birlikte kısa sürede kendinizi yüzlerce metrelik bir köprünün üzerinde ve öbür ucunda bulursunuz. Artık, geri dönüp istediğiniz yere gidebilmek uğruna uzak kavşaklardan dönmek için hayli vakit harcamak zorundasınızdır. Türkiye'nin bugünkü durumunda da böyle. Cumhuriyetçi devrimin yolu üzerine konan engellere doğru sürüklenirken bu son çıkış fırsatı kaçırılırsa gerici iktidar sizi önüne katar ve uzaklara sürer. Kısa zamanda hiç beğenmeyeceğiniz sahillere sürüklenmiş, içinden çıkılmaz kuyulara atılmış bulabilirsiniz kendinizi. Büyük olasılıkla, bataklığından kurtulmak için uzun yıllar didinmek, bin bir eziyete katlanıp ağır bedeller ödemek zorunda kalacağınız durumlardır bunlar. Uyanık durma, karşı çıkma, direnme zamanıdır. Çünkü ülke korkunç bir akıbete doğru itiliyor.

Karşıdevrimciler azmış, pervasızca ve kıra döke korkunç bir işe girişmişlerdir: Örtünme konusunu bahane edip Cumhuriyeti yıkacak dinamitleri aynı Cumhuriyetin mevzuatına sokmak için kollarını sıvamışlardır. Bunun, üniversite yerleşkelerinde kalmayıp aşama aşama kamu yaşamının her alanını kapkara bir kapanışa götüreceğini ve görüntüdeki karanlığın yavaş yavaş zihinlere, bilim ve hukuk alanına bulaşacağını bile bile.

Şaşırtıcı olan, Cumhuriyetin kuruluş yıllarından beri böyle bir yıkım fırsatı beklemiş bir irtica canavarının sözde din özgürlüğü ve yükseköğrenim hakkı adına yeniden baş kaldırmış olması değildir. Şaşırtıcı olan, yine aynı Cumhuriyeti kuranların büyük çabalarla bağımsızlaştırmış, okutmuş, yetiştirmiş milyonlarca insanın bu çullanışı, sanki bir başka devletin yıkılış filmini seyreder gibi, sessiz, tepkisiz seyrediyor olmasıdır. Oysa Cumhuriyet dönemlerinde doğup büyümüş birkaç kuşağın birden ayağa kalkma ve "Yıktırmayız" diye haykırma günüdür. Herkesin. Yalnız geçmişin onurlu yıllarını görmüş yaşlıların değil, gelecekleri karartılmak istenen gençlerin de. Yalnız üniversitelilerin değil, devletten herhalde böyle bir edilginlik için maaş almayan devlet görevlilerinin de.

AÇI 26.01.2008 MÜMTAZ SOYSAL Son Çıkış mumtazsoysal@gmail.com Yalnız memurların değil, emekleri ve çabalarıyla Cumhuriyeti üretken kılan işçilerin ve işverenlerin de. Yalnız sivillerin değil, Cumhuriyet için ölmeye ant içmiş askerlerin de. Çünkü Cumhuriyet kendisinin hançerlenişini sessiz seyretsinler diye yetiştirmedi bu kuşakları. Onlara verdiği bilimin aydınlığı, tekniğin becerisi, silahın caydırıcılığı, kısacası bütün bu donanım hep o korunsun diye verildi. AÇI 26.01.2008 MÜMTAZ SOYSAL Son Çıkış mumtazsoysal@gmail.com SUNUM:Doğan Özgezgin ozgezgin@yahoo.com