ISI VE SICAKLIK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Advertisements

Çevremizdeki her maddenin bir sıcaklığı
ISI VE SICAKLIK Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
SU HALDEN HALE GİRER.
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
SU HALDEN HALE GİRER.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
Isı SICAKLIK.
FEN ve TEKNOLOJİ / ISI ve SICAKLIK
MADDENİN HALLERİ ve ISI
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
ISI VE SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
SU HALDEN HALE GİRER.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
ISI.
MADDE VE ISI.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
HATİCE AKKOYUNLU  Sıcaklık maddenin bir molekülünün ortalama kinetik enerjisidir.  Isı maddenin molekülleri arasındaki toplam enerjidir.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDE VE ISI FADİME GÜLHAN.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Enerji Kaynağı Güneş.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI YAĞMURUN OLUŞUMU VE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER GÜNEŞ ENERJİSİ VE YERYÜZÜNE ETKİSİ ISI VE SICAKLIK KAVRAMLARI.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
ISI VE SICAKLIK.
Maddenin Halleri ve Isı
Esra AYDİNFen ve Teknoloji ISI VE SICAKLIK. Esra AYDİNFen ve Teknoloji Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
ISI VE SICAKLIK.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ISI VE SICAKLIK.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
ISI VE SICAKLIK.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

ISI VE SICAKLIK

2)Isı ve Sıcaklık Sıcaklığı yüksek olan madde ile sıcaklığı düşük olan madde temas ettirildiğinde aralarında ısı akışı olur. Isının akış yönü sıcaklığı yüksek olan maddeden, düşük olan maddeye doğrudur. Bir maddenin sıcaklığındaki değişim o maddenin miktarına da bağlıdır. Sıcaklığı yüksek olan bir madden sıcaklığı düşük olan bir maddeye ısı verir. Is veren maddenin sıcaklığı azalırken, diğerinin artar. Bu durum iki maddenin sıcaklığı eşit olana kadar devam eder.

Bir maddenin sıcaklığındaki artış aldığı ısı miktarına bağlıdır Bir maddenin sıcaklığındaki artış aldığı ısı miktarına bağlıdır. Kütleleri eşit aynı tür maddelerden fazla miktarda ısı alan maddenin sıcaklığı daha fazla yükselir. Aynı miktarda ısı verilen aynı tür maddelerin sıcaklıklarındaki artış maddenin kütlesine bağlıdır. Kütlesi küçük olan daha fazla ısınır.

Odun, kömür, doğal gaz gibi ısı sağlamak amacıyla yakılan maddelere yakıt ya da yakacak denir. KATI YAKITLAR= başlıca katı yakıtlar odun ve maden kömürleridir. Yakacak olarak kullanılan odun ağaçtan elde edilir. SIVI YAKITLAR: petrol ve petrol ürünleridir. GAZ YAKITLAR: sıvılaştırılmış petrol gazları(LPG), doğal gaz ve hava gazı gibi yakıtlardır.

Bitki ve hayvan atıkları güneş enerjisi sayesinde yüzyıllar süren bir dönüşümden geçerek kömür, petrol, doğal gaz gibi yakıtlara dönüşürler., Buharlı trende kömür yada odunun verdiği ısıyla su buhara dönüştürülür. Oluşan buhar bu aracın hareket ettirilmesinde kullanılır. Görüldü gibi ısı bir enerjidir ve maddeleri hareket ettirebilir.bizlerde besinlerden adlımız enerjiyle gün içerisinde oyun oynamak, koşmak, bisiklet sürmek, konuşmak gibi hareketler yaparız.