HAYRABOLU TİCARET BORSASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Advertisements

İNTEROFİS HER DİLDE MÜTERCİM-TERCÜMANLIK MERKEZİ
KDV TEVKİFATI UYGULAMASI
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİR.
T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ XX.XX.XXXX
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ 1
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
NİZİP TİCARET BORSASI’NIN TARİHSEL GELİŞİMİ
2012 YILINA AİT ÖZET SUNU T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
HALK ELİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ
HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
MAKARNALIK BUĞDAY KALİTE ÇALIŞMALARI KALİTE VE DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
ÜLKE BİLGİLERİ ADI: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞKENT: TAHRAN YÖNETİM ŞEKLİ : TEOKRATİK CUMHURİYET PARA BİRİMİ : İRAN RİYALİ.
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
İNSANLIĞIN İKİ ÖNEMLİ İHTİYACI. Yönetilmezse; Sel Erozyon Heyelan Kontrollü akış Toprağın su ile buluşması Enerji Yönetilirse; Baraj, Gölet ve Setlerle.
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
BİTKİ ÖRNEKLERİNDE ÇEŞİTLİ ANALİZLER
F İ LD İ Ş İ - GAZEBO F İ LD İ Ş İ Tüm organizasyon hizmetlerinde sahne, şenlik alanı vb. ortamlarda ışıklandırması ile müzik ve gösterinin.
KKKanola Kanola Yagı. Kanola ş algama benzeyen tek yıllık bir serin sezon bitkisidir. Dünya ya ğ lı tohum üretiminde soya ve palmiyeden den sonra üçüncü.
Anız Yangınlarının Önlenmesi
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
Bitki Besin Elementleri
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜBRELER.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
ET VE ET ÜRÜNLERİ.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 21 AĞUSTOS 2015, KÜTAHYA KÜTAHYA YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Toprak analiz sonuçlarına göre; yörede yetiştirilen ürünler için gübre öneri programı oluşturulması amaçlanmıştır. Bu amaç kapsamında Beypazarı ilçesine.
 Adres: İSABEY MAH.2006 SOK.NO:15 D:4, Selçuk/İzmir Adres  Telefon: (0232) Telefon  Çalışma saatleri: 08:30–17:30 Çalışma saatleri.
23 Mart 2017 ANKARA YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER & BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜ
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Hazırlayan: Sınıf: No.:
SEMİNER TİM AKADEMİ 2023 – İNGİLTERE PAZARI 3 MAYIS GAZİANTEP
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
BİTKİLERDE BESLENME.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
U L U S A L H U B U B A T K O N S E Y İ
Çiftliğim ne kadar uygun ? Faaliyet için yeterli ari alanım var mı ?
2017 YILI BÖLGESEL ÜRÜN RAPORU
İSTATİSTİKİ VERİLERE BAKTIĞIMIZ DA BORSA OLARAK BİZ NE YAPMIŞIZ..
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
KÜTAHYA TİCARET BORSASI MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU.
LİSANSLI DEPOCULUK SUNUMU
Kişi Sayma Sistemleri Kişi Sayma Sistemleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
Organizasyon Şeması ( )
MECLİS ORYANTASYON SUNUMU STRATEJİK BEYANLAR VE POLİTİKALAR 2. BORSAMIZIN TARİHÇESİ 3. TOBB KANUNUNA GÖRE BORSALARIN TANIMI VE GÖREVLERİ 4.
Sunum transkripti:

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Adres : Kâhya Mah. Tekirdağ Cad. No:56 Hayrabolu / TEKİRDAĞ Tel : 0 (282) 315 11 78 – 51 00 Faks: 0 (282) 315 11 79 e-mail : hayrabolutb@tobb.org.tr web: www.hayrabolutb.org.tr

HAYRABOLU TİCARET BORSASI

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Ticaret Borsaları Ticaret borsaları, 5174 Sayılı Kanunun 28. Maddesinde belirtildiği üzere bu kanunda yazılı esaslar çerçevesinde borsaya dahil maddelerin alım satımı ve borsada oluşan fiyatlarının tespit, tescil ve ilânı işleriyle meşgul olmak üzere kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip kurumlardır. Kambiyo ve kıymetli madenlerle ilgili borsalar bu Kanun kapsamı dışındadır.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Borsamız Kotasyonuna Dahil Maddeler 1. HUBUBAT (Arpa, Buğday, Çavdar, Kaplıca, Kuşyemi, Mısır, Yulaf, Çeltik) 2. HUBUBAT MAMULLERİ (Arpa Kırması, Buğday Kepeği, Buğday Unu, İrmik) 3. YAĞLI TOHUMLAR (Ayçiçeği, Kolza-Rapista) 4. KÜSPE VE PRİNA (Ayçiçeği Küspesi) 5. NEBATİ YAĞLAR (Ayçiçek Yağı) 6. TEKSTİL HAMMADDELERİ (Keçi Kılı, Yapak) 7. HAM DERİLER a – Büyükbaş Kasaplık Hayvan Derileri Malak Derisi, Manda Derisi, Sığır Derisi b – Küçükbaş Kasaplık Hayvan Derileri Keçi Derisi, Koyun Derisi, Kuzu Derisi, Oğlak Derisi 8. ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ (Küçükbaş Et, Büyükbaş Et)

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 1972 yılında kurulmuştur ve yukarıda da belirtildiği üzere şuan 5174 sayılı Kanun hükümlerine göre çalışmaktadır. Organlarımız: Meclis Yönetim Kurulu Disiplin Kurulu

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Borsa, üyeleri arasından seçilmiş 14 Meclis Üyesi ve bu Meclis Üyeleri arasından seçilmiş 5 Yönetim Kurulu Üyesi tarafından yönetilmektedir. İdari kadroda ise; 1 genel sekreter, 1 genel sekreter yardımcısı, 1 muhasebe memuru, 1 tescil & istatistik memuru, 1 kantar tartı memuru, 1 müstahdem, 1 laboratuvar sorumlusu ve 2 laboratuvar görevlisi olmak üzere 9 personel çalışmaktadır.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Web Sitemiz: www.hayrabolutb.org.tr Web sitemizde; Borsamızda ve diğer borsalarda oluşan günlük fiyatlar, aylık ve yıllık bültenler, tüccar, sanayici ve çiftçilerimizi ilgilendiren haberler, duyurular ve Borsamız tarafından gerçekleştirilenler yayımlanmaktadır.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Kantarımız 60 tonluk elektronik kantarımız ile hizmet vermekteyiz.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Kayar Yazı ile Fiyat Bildirimi

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Satış Sistemimiz Hazır ürün için kayıt işlemi ve numune alımı Ürün analizi Satış salonunda satış işlemi Yapılan tüm bu işlemler ücretsizdir ve aynı gün ürün ödemesi Borsa garantisindedir.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Ürün Laboratuvarı-Analizler İlk kurulan laboratuvarımız olup 2000 yılından beri hizmet vermektedir. Buğdayda; rutubet, hektolitre, gluten miktarı ve indeksi, sedimantasyon ve gecikmeli sedimantasyon ile protein analizleri, Ayçiçeği ve Kanolada; rutubet ve yağ oranı analizleri, Çeltikte; rutubet ve randıman analizleri, yapılmaktadır.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Ürün Laboratuvarı-Cihazlar Laboratuvar Un Değirmeni Elek Takımı Gluten Yıkama Cihazı Gluten İndeks Santrifüjü Sedimantasyon Analizi İçin Sallama Cihazı Hızlı Rutubet Ölçüm Cihazları NIR Cihazı Hektolitre Ölçüm Takımı NMR Cihazı Işıklı Büyüteç Hassas Terazi

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Ürün Laboratuvarı-Resim-1

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Ürün Laboratuvarı-Resim-2

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Toprak Laboratuvarı Laboratuvarımız 2010 yılının Ekim ayından beri hizmet vermektedir. Laboratuvarımızda yapılan analizler: Demir, Bakır, Çinko, Mangan, Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Fosfor, pH, Azot, Organik madde, Suyla doygunluk, Toplam tuz miktarı, Kireç, Kireç ihtiyacı. Laboratuvarımızda bulunan cihazlar: ICP, Azot Yakma (Kjeldahl) Cihazı, Azot Distilasyon Cihazı, Kalsimetre, Ultra Saf Su Cihazı, Çalkalayıcı, Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı, Hassas Terazi, Analitik Hassas Terazi, pH Metre, EC Metre, Buzdolabı, Etüv, Kurutma Dolabı ve Mikser.

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Toprak Laboratuvarı-Resim-1

HAYRABOLU TİCARET BORSASI Toprak Laboratuvarı-Resim-2

HAYRABOLU TİCARET BORSASI TEŞEKKÜRLER! Saim Demirbaş Genel Sekreter saim.demirbas@hayrabolutb.org.tr