TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor?.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
Özgül DEMİRTAŞ.
ŞEHİT FERHAN HASOVALI ORTAOKULU
ORTAK SINAVLAR.
SINIF GEÇME BİR DERSİN DÖNEM PUANI; a) Sınavlardan alınan puanların,
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)

TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNDE KİMLER BAŞARILI OLUYOR

HEDEF KOYANLAR

OKULLARINDA TEOG KONULARINI EN ÇOK ÖĞRENENLER. DERS TEKRARI YAPANLAR *OKULLARINDA TEOG KONULARINI EN ÇOK ÖĞRENENLER *DERS TEKRARI YAPANLAR *SORU KONU ANALİZ ÇALIŞMASI YAPANLAR *TEOG TARZI ÇOK SORU ÇÖZENLER *ÇÖZEMEDİĞİ SORULARI ÖĞRENENLER *ZAMAN YÖNETİMİ BECERİSİ OLANLAR *DÜZENLİ ÖDEV YAPANLAR *DEVAMSIZLIĞI AZ OLANLAR

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi’nde yenilikler yapılmış ve süreç revize edilmiştir. Yeni geçiş sisteminde SBS kaldırılmış ve yerine merkezi olarak derslerin bir genel sınav notu yerine geçecek olan birinci dönem 6, ikinci dönem 6 olmak üzere 6 dersten toplam 12 sınavın yapılacağı yeni bir uygulama getirilmiştir.

Yeni sistemin ortak değerlendirmelerde Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinin her iki dönemdeki birer genel sınavları merkezi yapılacaktır.

Ortak değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günler eğitim ve öğretime ara verilecektir. Öğrenciler sınavların uygulanacağı iki gün içerisinde kendi okullarında ancak başka okul öğretmenlerinin gözetiminde sınava gireceklerdir.

Bu sınavlar çoktan seçmeli ve 4 seçenekli soru olarak uygulanacak ancak yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Doğru cevaplar baz alınarak 100 puan üzerinden öğrencilerin derslerden aldıkları puanlar hesaplanacak ve bu puanlar her iki dönem için Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil dersleri için 2. yazılı yerine, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için ise 1. yazılı yerine geçecektir.

“ Yıl Sonu Başarı Puanı” Nasıl Hesaplanır? Yıl Sonu Başarı Puanı her sınıf seviyesinde ayrı ayrı hesaplanır.

Öğrencinin aldığı her bir dersin 1. ve 2 Öğrencinin aldığı her bir dersin 1. ve 2. dönem sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınır, Her bir dersin ortalaması o derse ait haftalık ders saatiyle çarpılır, Tüm dersler için elde edilen puanlar toplanır, Toplam değer bu derslerin haftalık toplam ders saatine (27 saat) bölünerek 100 puan üzerinden o yıla ait “Yıl Sonu Başarı Puanı” hesaplanmış olur.

Üç yılın sonunda, 6, 7 ve 8. sınıflarına ait yıl sonu başarı puanlarının ortalaması alınır, Elde edilen yıl sonu başarı puanı ortalamasının da %30’u alınır.

6.sınıf yıl sonu başarı puanı ortalaması 85 6-7-8 YIL SONU BAŞARI PUANLARININ ARİTMETİK ORTALAMASI 94 KATKI ORANI (%30) 28,200 7.sınıf yıl sonu başarı puanı ortalaması 99 8.sınıf yıl sonu başarı puanı ortalaması 98

“Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı” Nasıl Hesaplanır?

Sadece merkezi sınav yapılan 6 dersin her biri için 1. ve 2 Sadece merkezi sınav yapılan 6 dersin her biri için 1. ve 2. dönem merkezi sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınır, Her bir dersin ortalaması o derse ait haftalık ders saatiyle çarpılır, 6 ders için elde edilen puanlar toplanır, Toplam değer bu derslerin haftalık toplam ders saatine (21 saat) bölünerek 100 puan üzerinden “Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı” hesaplanmış olur. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanının %70’i alınır.

8.SINIF DERSLERİ KREDİ 1.DÖNEM (MERKEZİ) 2.DÖNEM (MERKEZİ) ORTALAMA AĞIRLIKLI   TÜRKÇE 5 80 48 64 320 FEN VE TEKNOLOJİ 4 70 90 MATEMATİK 79 84,5 338 T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2 100 88 94 188 YABANCI DİL 50 99 74,5 298 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 45 72,5 145 TOPLAM 21 1609 8.SINIF AĞIRLIKLI ORTALAMA 76,62 KATKI ORANI(%70) 53,6333

“ TEOG ” Puanı Nasıl Hesaplanır?

Öğrencinin ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı ile yıl sonu başarı puanı toplanarak TEOG puanı elde edilir ve öğrenci bu puana göre yerleştirilir.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI(1) + YIL SONU BAŞARI PUANI(2)   AĞIRLIKLANDIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI(1) + YIL SONU BAŞARI PUANI(2) = TEOG PUANI(3) 53,6333 + 28,2000 = 81,8333

Geçerli bir mazeret sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda telafi sınavı yapılacak ve bu sınav belirlenen sınav merkezlerinde uygulanacaktır.

3 NİSAN ORTA OKULU OLARAK TEOG SINAVINA; TÜM ÖĞRETMENLER OLARAK HAZIRIZ TENEFÜS VE DERS SONRASINDA ÖĞRETMENLERİNİZE HER TÜRLÜ SORULARINIZI SORARAK KONUYU PEKİŞTİRİN REHBERLİK SERVİSİNE TEOG KONUSUNDA TÜM SORULARINIZI SORABİLİRSİNİZ