A.Ç PROTON : Çekirdeğin içinde bulunur ve pozitif ( + ) yüklüdür. NÖTRON : Çekirdeğin içinde bulunur ve yüksüzdür. ( 0 ) ELEKTRON : Çekirdeğin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
ATOMUN TARİHSEL GELİŞİMİ
Hazırlayan:Selma Kayaköy
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
Hazırlayanlar Murat Kaya Emel Yıldırım Fevzullah Kurt
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
ATOM TEORİLERİ.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
ATOMUN YAPISI.
Maddenin Tanecikli Yapısı
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Atom ve Yapısı.
Ayşe KARAHANÇER 1985: Doğum yeri KAYSERİ 2003: Mezuniyet Kayseri Sağlık Meslek Lisesi 2006:Erciyes Üniversitesi Radyoterapi terk 2006:Kırklareli Devlet.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
ATOM MODELLERİ DALTON ATOM MODELİ THOMSON ATOM MODELİ
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.
Büşra Özdemir.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı ATOM MODELLERİ.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
Maddenin Tanecikli Yapısı
Maddenin yapısı ve özellikleri
ATOM.
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
ATOM VE KURAMLARI.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE MADDENİN HALLERİNİN TANECİKLİ YAPISI.
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son.
ORTAK AKIL NEDİR?. BİRLEŞTİRİLMİŞ ZEKA Bir gruptaki kişilerden her biri düşüncelerini bağımsızca açıklar ve daha sonra bu düşüncelerin en iyilerine.
Atom ve yapısını inceleyelim
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
KİMYA Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi M. Utkucan isenlik.
Atom Modelleri ve Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi
ATOMUN YAPISI.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI ..
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM VE YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
Atom Nedir Atom Nedir Maddenin yapı taşına atom denir. Atom çerisinde de daha küçük parçacıklar bulunmaktadır. Atom içerisinde proton, nötron ve elektron.
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

A.Ç PROTON : Çekirdeğin içinde bulunur ve pozitif ( + ) yüklüdür. NÖTRON : Çekirdeğin içinde bulunur ve yüksüzdür. ( 0 ) ELEKTRON : Çekirdeğin etrafındaki yörüngelerde hızla hareket ederler ve negatif ( - ) yüklüdür.

MODERN ATOM TEORİSİ ELEKTRONLARIN BULUNMA İHTİMALİNİN OLDUĞU BÖLGELERDE ELEKTRON BULUTLARI VARDIR. ELEKTRONLAR BELİRLENEN BÖLGELERDE DEĞİL, OLMASI GEREKEN ALANLARDA DOLANIRLAR. YUKARIDAKİ ŞEKİLDE OLDUĞU GİBİ ELEKTRONLAR BELİRLİ BİR KONUMDA DEĞİLDE DEĞİŞİK KONUMLARDA OLABİLMEKTEDİRLER.

TARİH BOYUNCA ATOM DÜŞÜNCELERİ 1-MİLATTAN 400 YIL ÖNCE DEMOKRİTUS ATOM FİKRİNİ İLERİ SÜRMÜŞTÜR.HER MADDE AYNI ATOMLARDAN OLUŞMUŞTUR DİYORLARDI. 2-PLATON (EFLATUN) ARİSTOTELES ATOMUNDA DAHA KÜÇÜK PARÇALARA AYRILABİLECEĞİNİ SAVUNDULAR YÜZYIL BAŞLARINDA JOHN DALTON BİLİMSEL GERÇEKLERE DAYANAN ATOM FİKRİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR.HER ELEMENTİN AYRI ATOMLARDAN OLUŞTUĞUNU GÖSTERDİ. ATOMLARIN İÇİNİN DOLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDU. 4-DALTONDAN 50 YIL SONRA MARİE CURİE VE BECGUEREL(MERİ KÜRİ,BEKEREL) ATOMLARIN BÖLÜNEBİLECEĞİNİ GÖSTERDİ. 5-GÜNÜMÜZDE MODERN ATOM TEORİSİ KULLANILMAKTADIR.

a: Japonya’ ya 1945 de AMERİKAN’IN ATTIĞI İLK ATOM BOMBASI

ATOM BOMBASININ SONRASINDA GAMA IŞINLARININ ETKİSİNDE OLUŞAN GENETİK MUTASYONLAR.