ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMASI. MALZEMELER 1.ENGİNAR 2.PATATES 3.HAVUÇ 4.ÖNCEDEN HAŞLANMIŞ BEZELYE 5.PİRİNÇ 6.DEREOTU 7.7-8 DİŞ SARIMSAK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından.
Dyt. Emine Beyhan ŞILBIR Dyt. Duygu MATARACI
YEMEK TARİFİ YEMEK TARİFİ.
Gıdalarımızı saklama kuralları
Dilim dilim dilinir Tuzlanıp yenilir?.
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
YEMEK PROGRAMIMIZ 2 AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
Dengeli beslenmek için günlük alınacak besin grubu miktarları
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
SAKARYA CEVAT AYHAN FEN LİSESİ MART AYI AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜDÜR
SAÇLARIMIZ VE DOĞAL ÜRÜNLER
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
BESİNLER.
Sosyal Bilgiler Dersi 5.Sınıf 4.Ünite Üretiyoruz.
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
SAĞLIKLI BESLENME.
GRUP ÜYELERİ Burcu Selçuk Suzan Uğurlu Azize Önal Serap Aydıner.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
TANTUNİİİİİİ .
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
TAVUK YUMURTA CİVCİV.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
ÇARPMA İŞLEMİ.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
AFİYET OLSUN..
KONU: ÇALIŞMA YAPRAĞI HAZIRLAYAN: DEMET KILIÇ MATEMATİK ÖĞRETMENİ.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
Getreideprodukte Tahıl ürünleri (Vollkorn-) Brot (Tam tane-) Ekmek Getreideflocken, Müsli ohne Zucker Sütle karıştırılan tahıllar, şekersiz müzli Fettarme.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
SAĞLIKLI BESLENME.
SEBZELER.
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
YİYECEKLER-İÇECEKLER
ŞATO Tabldot ve Ev Yemekleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
DOMATES SOS.
EYLÜL 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
Sunum transkripti:

ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMASI

MALZEMELER 1.ENGİNAR 2.PATATES 3.HAVUÇ 4.ÖNCEDEN HAŞLANMIŞ BEZELYE 5.PİRİNÇ 6.DEREOTU DİŞ SARIMSAK

1.AŞAMA  İLK ÖNCE ENGİNARI HAŞLIYORUZ.AMA 1 GÜN ÖNCEDEN LİMONLU SU YAPIP ONUN İÇİNE KOYUYORUZ  SONRA PİRİNÇ,PATATES VE HAVUÇLARI HAŞLIYORUZ.İÇİNE SARIMSAKLARI BÜTÜN ŞEKİLDE ATIYORUZ

2.AŞAMA HAŞLANMIŞ OLAN MAZLEMELERİMİZE BEZELYE EKLEYİP LEZZET VERMESİ İÇİN 2 YEMEK KAŞIĞI UN,1 YUMURTA SARISI,1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT,2 DİŞ SARIMSAĞI RENDELEYİP VE HAŞLADIĞIMIZ SUDAN YARIM SU BARDAĞI SUYU KARIŞTIRARAK TERBİYE OLUŞTURUP HAŞLANAN MALZEMELERİMİZİN İÇİNE EKLİYORUZ.

SON AŞAMA İLK OLARAK ENGİNARI TABAĞA YERLEŞTİRİYORUZ. SONRASINDA HAŞLAYIP TERBİYELEDİĞİMİZ MALZEMELERİMİZİ ENGİNARLARIN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİYORUZ. SON OLARAKTA DEREOTU VE KENARLARINA HAVUÇ KOYARAK SÜSLÜYORUZ.

VEEEE AFİYET OLSUN… VEEEE AFİYET OLSUN…

HAZIRLAYAN,YAPAN VE SUNAN BURCU OĞUZ SİZLERE AFİYET OLSUN İNŞALLAH BEĞENİRSİNİ Z