ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMASI
MALZEMELER 1.ENGİNAR 2.PATATES 3.HAVUÇ 4.ÖNCEDEN HAŞLANMIŞ BEZELYE 5.PİRİNÇ 6.DEREOTU DİŞ SARIMSAK
1.AŞAMA İLK ÖNCE ENGİNARI HAŞLIYORUZ.AMA 1 GÜN ÖNCEDEN LİMONLU SU YAPIP ONUN İÇİNE KOYUYORUZ SONRA PİRİNÇ,PATATES VE HAVUÇLARI HAŞLIYORUZ.İÇİNE SARIMSAKLARI BÜTÜN ŞEKİLDE ATIYORUZ
2.AŞAMA HAŞLANMIŞ OLAN MAZLEMELERİMİZE BEZELYE EKLEYİP LEZZET VERMESİ İÇİN 2 YEMEK KAŞIĞI UN,1 YUMURTA SARISI,1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT,2 DİŞ SARIMSAĞI RENDELEYİP VE HAŞLADIĞIMIZ SUDAN YARIM SU BARDAĞI SUYU KARIŞTIRARAK TERBİYE OLUŞTURUP HAŞLANAN MALZEMELERİMİZİN İÇİNE EKLİYORUZ.
SON AŞAMA İLK OLARAK ENGİNARI TABAĞA YERLEŞTİRİYORUZ. SONRASINDA HAŞLAYIP TERBİYELEDİĞİMİZ MALZEMELERİMİZİ ENGİNARLARIN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİYORUZ. SON OLARAKTA DEREOTU VE KENARLARINA HAVUÇ KOYARAK SÜSLÜYORUZ.
VEEEE AFİYET OLSUN… VEEEE AFİYET OLSUN…
HAZIRLAYAN,YAPAN VE SUNAN BURCU OĞUZ SİZLERE AFİYET OLSUN İNŞALLAH BEĞENİRSİNİ Z