1 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme - 2009 VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008 1 CONSEIL. MARKETING. FORMATION PARIS. SAO.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
SILMO Paris –Tanıtım Toplantısı İstanbul – Grand Hyatt Oteli
BASIN TOPLANTISI 15 Nisan Yeni dönemde AMPD AMPD’nin yeni yönetim döneminde amacı, bilimsellik platformu çerçevesinde; Sektörün büyümesini sağlamak,
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Reklamcılar Derneği Medya Paylaşım Toplantıları 4 Eylül 2008.
Araştırma Tasarımı Shopper Index : 9 il kent merkezinde
UĞUR EROL,GÜLLÜ İNAN, COŞKUN KOCA
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkanı
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler
-Demografik- Nüfus Analizi
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ULAŞ YILDIRIM (TOBB ETÜ – SANAT VE TASARIM)
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
Küresel Büyüme Oranları (%)
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜM
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Nuşin Oral Başkan KÜÇÜLÜRKEN KÜÇÜLTMEK Mİ? BÜYÜRKEN BÜYÜTMEK Mİ?
KANAL-TV.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
YASED BAROMETRE 2006 AĞUSTOS.
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
1 ANKARA ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Mevcut durum ve geliştirme ALIŞVERİŞ MERKEZİ ANKARA 2009 Mevcut durum ve geliştirme ALIŞVERİŞ.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Kamu Borç Stokun Yapısı ve Sorunları R. Hakan ÖZYILDIZ 2013.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
AVM’LERİ FARKLILAŞTIRAN ETKİNLİKLERİ GELİŞTİRMEK VE YÖNETMEK
Nisan 2012, Bilkent Ünivesitesi Kütüphanesi Umut Al Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
TEST – 1.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
SICAK GÜNDEM: CARREFOURSA/GİMA VE MİGROS/TANSAŞ DEVRALMALARI
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
1 BAYRAMPAŞA ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin CONSEIL. MARKETING. FORMATION PARIS. SAO.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ BURSA VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
2. Pazarlama Planının Hazırlanması
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
TEMEL YETENEK “Temel yetenek, bir işletmeyi başka işletmelerden ayıran, işletmenin vizyonunun gerçekleştirmesinde rol oynayan, rakipler tarafından kolayca.
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
SON DÖNEM ENFLASYON GELİŞMELERİ
Hızlı Tüketim Ürünleri
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
1 MERSİN ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin CONSEIL. MARKETING. FORMATION PARIS. SAO PAULO.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Hızlı Tüketim Ürünleri
EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MÜŞTERİ ANKET ÇALIŞMASI VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin 2008
ANTARES AVM KENTPARK AVM ANKAMALL AVM FORUM ANKARA PANORA AVM AGORA AVM ÖZDİLEK AVM OPTİMUM AVM VİAPORT AVM CAPİTOL AVM PALLADİUM AVM CARREFOUR CEVAHİR.
Sunum transkripti:

1 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme VAL D’EUROPE - ETUDE CLIENTELE - Juin CONSEIL. MARKETING. FORMATION PARIS. SAO PAULO. ISTANBUL 23 Rue de la performance VILLENEUVE D’ASCQ Tel Fax Fahrettin Kerim Gökay caddesi No:245, D:6 Göztepe / Kadiköy Tel Mevcut durum ve geliştirme ALIŞVERİŞ MERKEZİ İÇERENKÖY 2009 Mevcut durum ve geliştirme ALIŞVERİŞ MERKEZİ İÇERENKÖY 2009

2 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Etki Alanı İçerenköy

3 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Etki alanı : İçerenköy Etki alanı

4 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi geniş bir etki alanına sahip : nüfus (2005’te : nüfus). Alışveriş Merkezi cirosu birçok bölgeden oluşuyor. Cironun 28%’i yakkın bölgesinden gerçekleştiriyor (bölge 1, 2 ve 9), 2005’te 39 % idi. Etki alanı : İçerenköy Etki alanı : nüfus * Eğilim, bilgi amaçlı

5 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi

6 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi Hanehalkı harcamaları Kaynak : Tuik, 2007 Türk hanehalkının harcamaları, gelişen bir ülkenin rakamlarını yansıtıyor ki harcamaların büyük bölümü Gıda, alkolsüz ve alkollü içecekler, ve tütun’den oluşuyor; Eğlence ve Kültür, Eğitim gibi harcamalar daha düşük. Istanbul ve Ankara daki harcamalar Türkiye geneline göre fransız hanehalkı harcamalarına daha çok benziyor, veriler arasında farklılık olsa bile.

7 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Hanehalkı harcamaları Kaynak : Tuik, 2007 Türk hanehalkının harcamaları büyüyor ve ülkenin gelir seviyesi artmasıyla, büyümeye devam edecektir ve 2007 arası, harcamalar 1,5 kat büyüdü. Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi

8 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme ,9 % 12,3 % Pazar payı – Carrefour İçerenköy Pazar payı – Rakipler 9,7% Alışveriş Merkezinin performans endeksi İçerenköy Alışveriş Merkezinin müşteri sayısı 12,6 milyondur ve cirosu 427 Milyon TL olarak tahmin ediliyor. Alışveriş Merkezinin performans analizi Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi Alışveriş Merkezi kendi müşterileri üzerinde daha düşük bir performans gösteriyor : onların harcamalarının 12,3 %’sini nüfuz ediyor ki, çalışma yapılan 5 AVM’in endeks ortalaması ise 12,3%. 2005’te performans olarak ortalamanın üzerindeydi ve 2009 arası, Alışveriş Merkezinin performans endeksi düştü.

9 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Alışveriş Merkezinin 2008/2009 müşteri sayıları Ortalama haftalık giriş : 2008/2009 aynı dönem içinde -24% düşüş. Haftalık ortalama (Ocak’tan Nisan’a) : Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi

10 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi iyi ve dengeli bir sunuma sahip. İlk 3 rakip’e göre, Tekstil ve Aksesuar ve Kültür Eğlence sektörlerinde bir eksiklik olduğu görülüyor. Aksine, Restoranlar ve Hizmetler sektöründe de geniş bir sunum mevcut. Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi Sunum analizi

11 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi

12 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi Tehtitler ve Fırsatlar Etki alanındaki Alışveriş Merkezi yoğunluğu ile Istanbul şehirinin rekabet düzeylerini ayrı incelemeli. 2005’te, şehirin rekabet ortamına göre etki alanında rekabet daha yoğundu ile 2009 arası, Istanbul’da bir çok Alışveriş Merkezi açıldı. Bu nedenle Istanbul’daki AVM yoğunluğu 2 kat artı, ve etki alanında ise 1,7 kat artış oldu. Rekabet ve AVM yoğunluğu açılacak AVM’lerle daha da artacak. Gelecekte, Istanbul’da rekabet düzeyi daha büyük olacak (+ 76%) ve etki alanındaki (+ 49%) rekabet seyiyesi ile aynı düzeyde olacak.

13 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme (Avm yoğunluk : m²/1000 kişi) Tehtitler ve Fırsatlar Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi (Etki alanındaki yoğunluk) (Istanbul’daki yoğunluk)

14 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme – Tehtitler Etki alanındaki yoğun rekabete rağmen, Alışveriş Merkezi çok iyi bir lokasyona sahip, ve rakipleriyle mücadele edecek kadar güçlü. Projelerin etkisi sınırlı kalacaktır. Rekabet daha çok Alışveriş Merkezinin mağazalarını etkileyecektir, hipermarket ise bölgesinin « lideri » olarak kalıyor. Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi Tehtitler ve Fırsatlar

15 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi Tehtitler ve Fırsatlar Ana rakiplerine karşı, özellikle Optimum, Palladium, ve Nautilus, Carrefour İçerenköy etkisini koruması için güçlendirilmeli. 2 – Fırsatlar Alışveriş Merkezini güçlü avantajlara sahip : - Güçlü bir imaj - Güçlü bir hipermarket - Geniş bir etki alanı - Yakkın bölgesinde yoğun bir nüfus - Bölgedeki nüfus iyi bir gelir düzeyinde - Gelişen bir bölgede - Büyük geniş otopark alanına sahip

16 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Öneriler Rakipleriyle ve gelecek projelerle baş edebilmesi için, Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi « yenilenmeli » (Daha yeni bir görünüş kazanmalı) ve eksiklerini tamamlamalı. Öncelikle müşterilerinin beklentilerine dikkat etmeli. Avm mutlaka bir eğlence bölömü oluşturmalı : Sinema ve/veya Bowling, ve çocuk merkezi. Zara, C&A, Marks&Spencer ve Décathlon (spor) gibi büyük mağazalar getirilmeli ki yeni akış olanakları olsun. Décathlon (spor) tarzı gibi bir büyük mağazanın getirilmesi, ve buna ek olarak deneme pistleri, ve ürünleri tanıtım/görteri alanı oluşturulması bölge halkına çok uygun olacaktır. Avm’de eksik olan Tekstil ve aksesuar ile Kültür alanı (D&R, Fnac,…) tamamlanmalı. Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi

17 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour Haramidere Migros Galleria Carousel Olivium Carrefour Bayrampasa Cevahir Profilo Metrocity Kanyon Akmerkez Capitol Tepe Nautilus Carrefour ümraniye Carrefour Icerenköy Real/IKEA Maltepe Park Forum Istanbul City Park Merter Real Taksit Center Sapphire Forum TEM Edip Iplik Ispartakule NeoCity Akkoza Akasya Optimum Outlet Ali Samiyen Capacity M1 Real Metroport Tansas Koctas Armoni Sefaköy Fly Inn Airport Historia Marka City Istinye Park Carrefour Istinye Migros Istinye Projet Tarabya Dogus Power Center Palladium Astoria City’s Trump Towers Torunlar Istoc Demirören-Istiklal Town Center Hayat Park Aquarium Bahcelievler Kale Center Ömür Plaza ORA Asya Park Basak Deposite MarmaraPark Akkom Buyaka Ancora Pelican Mall Mass Plaza Espri Kadir Has Colony Atrium Yaylada Kozzy Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi Mevcut Avm Proje halinde Avm Rekabet haritası

18 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi Rekabet ortamı (Açık olan AVM’ler)

19 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezini geliştirme analizi (Projeler) Rekabet ortamı

20 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme ANNEXE

21 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi Mevcut merchandising planı

22 İÇERENKÖY ALIŞVERİŞ MERKEZİ – Mevcut durum ve geliştirme Alışveriş Merkezinin performans ve sunum analizi Alışveriş Merkezinde bulunan mağazalar