BİTKİSEL ÜRETİM YAPILARI (Sera Tipleri)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sera Yapım Tekniği HAZIRLAYAN Ürün Planlama Sorumlusu Hakan TANRIVERDİ
Advertisements

ARAZİ TESVİYESİ.
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
IŞIK Işığın Kırılması Mustafa ÇELİK.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
ISI YALITIMI.
izoBOZZ, A SINIFI KAZANÇ
ARAZİNİN SULAMAYA HAZIRLANMASI
SU HALDEN HALE GİRER.
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ EDİRNE EVLERİ
Madde ve Isı.
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
ISIL İŞLEM TÜRLERİ.
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Okan Tarık KOMESLİ Çevre Mühendisliği Bölümü
HONEYCOMB Furkan Yıldız Furkan Aydın
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
HOLLANDA’DA TARIM VE HAYVANCILIK
Atmosferin Katmanları
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri.
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
İZOLATÖR VE PARAFUDR.
Kırılma Mekaniğine Giriş
ENERJİ YAKLAŞIMI Çatlak büyümesi için mevcut enerji malzeme direncini kırdığında çatlak genişlemesi, bir başka deyişle kırılma olur. Kırılma için, enerji.
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ
Damla sulama yöntemi.
MADDE ve ISI.
BİTKİSEL ÜRETİM YAPILARI (Sera Tipleri)
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ
Su Kaynakları Potansiyeli ve Kullanımı
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
Hazırlayan : Merve YILDIZ Danışman : Prof.Dr. Kerim ÇETİNKAYA
SERALARIN TASARIMI (Sera Yapı Elemanları)
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
1/500 Çizim Tekniği Topografya; arazinin eğim çizgilerinin gösterilmesi, eğim kotlarının yazılması, Ev/çok katlı bina ve bahçe girişlerinin gösterilmesi,
SERALARIN TASARIMI (Seraların Projelenmesi)
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
Isının Yalıtımı.
Madde Ve Isı.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
SULAMA YÖNTEMLERİ Sulama yöntemi; suyun toprağa veriliş biçimi olup mevcut sulama yöntemleri aşağıdaki şekilde gruplandırılabilir. A. Yüzey sulama yöntemleri;
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
Endüstriyel Yapı Tasarımında Prefabrikasyonun Önemi
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI I TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI.
Evaporatif Klima Erdinç Klima Düşük Maliyet Enerji Tasarrufu Çevre Dostu Çok Kolay Montaj Tüm hakları saklıdır © Erdinç Klima 2009.
2 farklı tipte cam kullanılır (normal pencere camı, emprime cam)
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
ISI YALITIMI.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
kontrol altına alınabilmelidir.
SULAMA YÖNTEMLERİ Sulama yöntemi; suyun toprağa veriliş biçimi olup mevcut sulama yöntemleri aşağıdaki şekilde gruplandırılabilir. A. Yüzey sulama yöntemleri;
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ SULAMA DERSİ SULAMA YÖNTEMLERİNİN PLANLANMASINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER DERS YÜRÜTÜCÜSÜ:
AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF: 6-B NO: 818 AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF:
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SULAMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
Işığın Kırılması.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

BİTKİSEL ÜRETİM YAPILARI (Sera Tipleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

Plastik örtülü seralar Plastik seraların tercih edilmesinin birinci nedeni yatırım maliyetlerinin düşük olmasıdır. Plastik seralarda örtü malzemesinin tutturulması, rüzgar gergilerinin yerleştirilmesi, olukların uygun planlanması ve yan duvar- çatı havalandırmasına özen gösterilmelidir.

Polikarbonat Örtülü sera Polikarbonat örtüler hem plastik, hem de cam sera konstrüksiyonuna uygulanabilir. Polikarbonat örtülerin yaygın olan iki tipi, tek kat oluklu levha ve çok katlı levhalardır. Yay tipi seralarda oluklu tek kat levhalar, diğer sera tiplerinde ise çok katlı levhalar uygulanabilir. Polikarbonat levhaların cama göre avantajları dolu ve çarpmadan kaynaklı kırılmaya karşı direnci ve ışığı dağıtarak geçirmesi, plastiğe göre avantajı da uzun ömürlü olmasıdır. Polikarbonat levhaların maliyeti cama göre 3-4 kat, plastik örtüye göre ise 8-10 kat daha yüksektir.

Polikarbonat+çift kat plastik örtülü sera Plastik seralarda çatı yüzeylerinin çift kat plastikle, yan yüzeylerin ise çok katlı polikarbonatla kaplanması ile oluşturulan seralardır. Yan yüzeylerin polikarbonatla kaplanması ile ısı tasarrufu ve ısının homojen dağılımı sağlanır. Üç katlı polikarbonatla kaplı seralarda soğuğun etki derecesine göre ısı tasarrufu %50’ye kadar çıkabilir.