MÜZIK ALETLERI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
Advertisements

YAYLI ÇALGILAR.
ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
TELLİ ÇALGILAR.
SES.
Hazırlayan: Selvihan Öztürk Ondokuz Mayıs Üniversitesi Resim-iş Öğretmenliği II.Öğretim II.Sınıf ©2006.
SOLUNUM SİSTEMİ 04/05/2006 SOLUNUM SİSTEMİ.
FAZIL SAY Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ
SOLUNUM SİSTEMİ Büşra AYDIN No: 88 Sınıf: 6/A
SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ÇALGILARI
Çalgı Müziği.
VÜCÜDUMUZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUR
MÜZİK ALETLERİNDEN ÇIKAN SESLER
Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında.
SOLUNUM SİSTEMİ 1.Solunum Nedir? 2.Solunum Organlarımız
SES NEDİR? Titreşen maddelerin bulunduğu ortama yaydığı enerjiye ses denir.
Solunum Sistemi
Besin maddelerinin oksijenli ve oksijensiz
SOLUNUM SİSTEMİ Solunum sistemi, kandaki karbondioksit gazının oksijen gazı ile yer değiştirmesini sağlayan sistemdir. Solunum Sistemi Solunum sisteminde.
SES Müzik ve Fen Mustafa ÇELİK.
Nefes ve Teknikleri
TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Oğuzhan AKKUZU.
MÜZİK ALETLERİ.
Kopuz Enstrümanı.
SOLUNUM SİSTEMİ Hücrede besinlerin oksijenle parçalanarak enerji üretilmesi olayına solunum denir. Besin + oksijen karbondioksit + su +
4.ÜNİTE: SES Ses titreşim sonucu meydana gelen bir enerji olup, maddesel ortamda dalgalar halinde yayılır. Bir ses dalgasında taneciklerin sık olduğu.
Solunum Sistemi ve Yardımcı Organlar Ali Metin ÇEVİK /B
KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ
 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi Ölçme,  Seçme ve Yerleştirme.
SELAMİALİ İLKÖĞRETİM OKULU
SES NEDİR SES NASIL OLUŞUR SES KAYNAKLARI NELERDİR
KEMAN.
İÇ ORGANLARIMIZ.
REBETİKA : Rebetika'nın asıl taşıyıcıları özellikle alt tabakadan işsiz güçsüz insanlar ve rebetlerdir. Hapishane ve tekkeler (rebetlerin haşhaş içtikleri.
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
Sekiz Müzik Organizasyon
BATI MÜZİĞİ TARİHİ GOTİK DÖNEM.
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
Hece ve Hece Çeşitleri Tek bir ses ya da ses öbeğinden oluşan,ağzımızdan bir çırpıda çıkan ses birimine hece denir. Sesleri gösteren işaretlere hece denir.
SES TİTREŞİMDİR Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: Rönesans Dönemi Müziği
Jazz Müzik bilgileri.
Ses ünitesi.
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
SES CİSİMLERİN TİTREŞMESİ SONUCU OLUŞUR
SOLUNUM SİSTEMİ
Fatma ŞİMŞEK Selenay Melek KARACA
…KEMAN… 8\F. KEMAN’IN YAPIMI ASLıNDA KEMAN BIR REZONANS KUTUSUDUR. BIR KOL, DÖRT TEL VE TELLERI TUTAN PARÇALARDAN MEYDA­NA GELMIŞ, BASIT YAPıLı BIR ÇALGıDıR.
SOLUK ALIP VERME.
8.SINIF 4.ÜNİTE Hazırlayan: Arif Özgür ÜLGER. SES Katı, sıvı ve gaz halindeki maddelerin oluşturduğu maddesel (tanecikli) ortamlarda dalga şeklinde yayılabilen.
CÜMBÜŞ. cümbüş Cümbüş, Zeynel Abidin Cümbüş tarafından 20. yüzyıl başlarında geliştirilmiş olan [1] telli bir müzik aletidir. Sap kısmı gövde ile bağlandığı.
SOLUNUM SİSTEMİ SOLUNUM ORGANLARI
SES NEDİR? Titreşen maddelerin bulunduğu ortama yaydığı enerjiye ses denir. Gitarın tellerine vurunca, teller ileri geri hareket eder ve ses oluşur. Flüt,
BURAYA TIKLAYINIZ Vücudumuz neden sıcaktır?
MÜZİK ALETLERİ.
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
YAPI FİZİĞİ 1 YAPI AKUSTİĞİ 2. Bölüm
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Pop Müziği Topluluğu Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında.
KLASİK MÜZİK TARİHİ Enstrümanlar, Terimleri ve Müzik Teorisinin Uygulaması.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
Barok ve Klasik Dönem Enstrümanları
Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
DİL VE İLETİŞİM BOZUKLUKLARI Sağlık Bilimleri Fakültesi
RİTİM ÇALGISI İLE KISA VE UZUN SESLER
Sunum transkripti:

MÜZIK ALETLERI

HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması

Müzik Aletlerinin Sınıflandırılması Telli Çalgılar Vurmalı Çalgılar Yaylı Çalgılar Üflemeli Çalgılar Tuşlu Çalgılar En ilginç ses; insan sesi. .

TELLİ ÇALGILAR GİTAR: Telli ve perdeli bir çalgıdır . MANDOLİN: Eğitim müziğinde çalınan bir çalgıdır. ARP (HARP): Üçgen şeklinde bir çalgıdır.

YAYLI ÇALGILAR KEMAN: Özellikle solo bir çalgıdır. VİYOLA: Büyükçe keman özelliğindedir. VİYOLONSEL: Solo ve eşlik çalgısıdır. KONTRBAS: Yaylıların en büyüğü,en kalın seslisidir. Eşlik çalgısıdır.

ÜFLEMELİ ÇALGILAR TROMPET: Açık ve parlak bir ses rengi vardır. KORNO: Parlak bir sesi vardır. SAKSAFON: Ses rengi nedeniyle ayrı bir özellik taşır.Ses yapısına göre beş çeşidi vardır.

TUŞLU ÇALGILAR PİYANO : Duvar ve kuyruklu piyano adı verilen çeşitleri vardır. Solo ve eşlik çalgısıdır. AKORDEON : Portatif,körüklü bir tuşlu çalgıdır. Hava basıncıyla çalışır. ORG: Elektronik bir yapıya sahiptir, çok sesli müzik yapmayı kolaylaştırmıştır.

Ses telleri aslında tel değil, birbirine hızla çarpan dudaklar şeklinde bir dokudur. Ses tellerinin üzerinde bulunan boğaz, ağız boşluğu ve burun rezonans boşluklarımızdır. Sesin gücünü ve kalitesini arttırmaya yararlar. Ayrıca diyafram da ses çıkarmamıza yardımcı olan bir organımızdır.

İNSAN SESİ Ağız dışında ses çıkaran organların tamamı solunum sistemine aittir. Akciğerlerin havayı emme görevi dışında havayı ses tellerine doğru üfleme görevi de vardır. Böylece ses telleri bir müzik aletine dönüşür...

Ses telleri aslında tel değil, birbirine hızla çarpan dudaklar şeklinde bir dokudur. Ses tellerinin üzerinde bulunan boğaz, ağız boşluğu ve burun rezonans boşluklarımızdır. Sesin gücünü ve kalitesini arttırmaya yararlar. Ayrıca diyafram da ses çıkarmamıza yardımcı olan bir organımızdır.

Tek başına söyleyen ya da çalan sanatçıya solist denir. İnsan seslerinden meydana gelen müzik topluluğuna koro, koroyu yönetene şef adı verilir.

DEĞERLENDİRME Aşağıdakilerden hangisi vurmalı bir çalgıdır?

Aşağıdaki çalgılardan hangisi yaylı bir çalgı olan kemandır?

Aşağıdaki kişilerden hangisi bir koro şefidir?

AŞAĞIDAKİ LERDEN HANGİSİ ÜFLEMELİ BİR ÇALGI DEĞİLDİR?

Aşağıdakilerden hangisi tuşlu bir çalgıdır?