BAL HASADI. Bal Hasad Dönemi  Bölgeler göre değişmekle birlikte genelde Eylül ayı içerisinde yapılır.  Gerektiği durumlarda yılda birkaç defa ve farklı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bal Arılarında İletişim
Advertisements

Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Arı Ürünlerinin Üretimi ve Değerlendirilmesi
Düzenleyen: A. AKBAL A R I L A R.
Arıcılığın Tarihi Arıcılığa ait ilk bulgular yıl öncesine dayanır.
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
U.Ü. ORHANGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. Yeliz UMUR
ORGANİK ARICILIK ESASLARI
ARICILIKTA MEVSİMSEL BAKIM İŞLEMLERİ Ahmet KUVANCI Ziraat Mühendisi Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü.
Çam Pamuklu Koşnili (Marchalina hellenica)
MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE
ARICILIKTA İLKBAHAR ÇALIŞMALARI
Bal Arılarının Yaşam Ortamı
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
Sonbahar Dönemi Çalışmaları
SONBAHAR ÇALIŞMALARI VE KIŞLATMA
ARICILIK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ZİRAAT MÜHENDİSİ / ZOOTEKNİST OĞUZHAN ÜNLÜ 2013.
İlkel Kovandan Arı Aktarma
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
Bir Damla Balın Hikayesi
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Oğul Çalışmaları.
Bal Arılarında İletişim
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Arıcılığın Yeri ve Önemi
İnci Kutusu İle Ana Yetiştirme
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
Arı Kışlatma.
Arıcılık Malzemeleri.
Sabit ve Gezginci Arıcılık
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Afrika Bal Arıları / Katil Arılar
ANTALYA KALİTE ÖDÜLÜ S Ü R E Ç Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya.
Polinasyonda Bal Arılarının Önemi
Bal Hasadı.
Arılarla Çalışırken.... Dikkat Edilmesi Gerekenler... Arıların uçuşta olduğu ılık güneşli günde koloni açılmalıdır. Temiz ve açık renkli giyecekler giyilmelidir.
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Sonbahar Dönemi Çalışmaları
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
Sabahları Hasan amcanın horozuyla uyanırdık… Kendi ellerimizle yumurtayı kümesten alırdık... Domatesi, biberi, patlıcanı, bahçeden koparırdık... Doğal.
Bal Arılarında İletişim
KESİRLERLE ÇIKARMA İŞLEMİ
20 Eylül 2012 AB Koyun ve Keçi Pazar Durumu. DG AGRI, Man Com 20 September  Ağır Kuzu: >13 kg ca, 12 Üye Ülkenin Ortalamas  Hafifi Kuzu:
500 gr. bal için arılar, 3,750,000 defa çiçeğe konup
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR ÇIKIŞ
TEMEL SAĞLIK BİLGİLERİ Dr
FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI.
SALÇA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
ARICILIĞIN ÜLKE EKONOMİSİ AÇISINDAN ÖNEMİ Yeryüzünde bulunan ve tozlaşmayla çoğalan bitkilerin % 80’inin tozlaşmasında balarıları baş rolü oynarlar. Balarılarının.
Son günlerde duyuyoruz ki arılar ölüyormuş. Њ. Arılar ölürse, bizlere de yol görünüyor. Њ.
Bal Dışındaki Arı Ürünleri Hazırlayan: Duygu Uygun Danışman: Prof. Dr. Mustafa Karhan.
Bal ve şekerli ürünlerin analizleri
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Tarım İl Müdürlüğü
TRAKE AKARI (Acarapis woodi)
Arıcılık Ekipmanları.
Hasat Tütün hasadına tütüncülükte tütün kırımı da denir. Tütün çeşitlerine göre hasat zamanı ve şekli farklıdır. Şark tipi tütünlerin hasat olgunluğuna.
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
Bitkiler * Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. * Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal.
Yirmi bin türden oluşan geniş bir familyaya sahip olan arılar, hayvanlar dünyasındaki en çarpıcı mühendislik ve mimarlık bilgisine sahip, sosyal hayatları.
Değişimci ve Gelişimci İnsan Tipleri – 5 Tip Kategorisi Bir şey yapılması gerektiğini fark etmeyenler Bir şey yapılması gerektiğini görüp ne yapılacağını.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitkiler Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal nem.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

BAL HASADI

Bal Hasad Dönemi  Bölgeler göre değişmekle birlikte genelde Eylül ayı içerisinde yapılır.  Gerektiği durumlarda yılda birkaç defa ve farklı zamanlarda da hasat yapılabilir.

Bal Hasat Zamanı Peteğin 2/3’ü sırlandığı zaman petekler hasada gelmiş demektir. Erken hasat edilen ballarda su oranı yüksek olacağı için balın kalitesi düşecek ve balda bozulma olacaktır.

Peteklerin kovandan alınması

Çekilen peteklerin sağım çadırına taşınması

Peteklerde sır alma

Peteklerin sağım makinasına yerleştirilmesi

Peteklerin sağım makinasında süzülmesi ve tenekelere alınması

Bal Hasadı Hasat edilen ballar süzme veya petekli olarak pazara sunulabilirler. Süzülen petekler tekrar kovanlara geri verilerek arıların temizlemeleri sağlanır.

TEŞEKKÜRLER