Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Bal Hasadı Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

2 Bal Hasat Dönemi Bölgelere göre değişmekle birlikte genelde Eylül ayı içerisinde yapılır. Gerektiği durumlarda yılda birkaç defa ve farklı zamanlarda da hasat yapılabilir.

3 Bal Hasat Zamanı Peteğin 2/3’ü sırlandığı zaman petekler hasada gelmiş demektir. Erken hasat edilen ballarda su oranı yüksek olacağı için balın kalitesi düşecek ve balda bozulma olacaktır.

4 Bal Hasadı Hasat edilen ballar süzme veya petekli olarak pazara sunulabilirler. Süzülen petekler tekrar kovanlara geri verilerek arıların temizlemeleri sağlanır.

5 Bal Hasadı Çalışmaları

6 Bal Hasadı Çalışmaları

7 Bal Hasadı Çalışmaları

8 Körüğün Yakılması

9 Maskenin Giyilmesi

10 Kovana Duman Verilmesi

11 Kovana Duman Verilmesi

12 Arıların Uzaklaştırılması

13 Peteklerin Alınması

14 Peteklerin Alınması

15 Makineyle Sırların Alınması

16 Sır Tarağı ile Sırların Alınması

17 Süzme Makinesine Yerleştirme

18 Ekstraktör ile Balın Süzülmesi

19 Makine ile Balın Çekilmesi

20 Süzme İşleminin Bitirilmesi

21 Balın Şişelere Doldurulması

22 Balın Ambalajlanması

23 Balın Ambalajlanması

24 T e ş e k k ü r l e r . . .


"Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları