Bir yürekte Cannn olabilir misin? O yüreğe Can Katabilir misin? Bir Cannn’ımmm kelimesine o yürekte bin anlam katabilir misin? Gözlerde ışıltılar, pırıltılar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
semahat resmi BAZEN SICAK, YUMUŞAK UZANAN, OKŞAYAN ELLERDE, BAZEN GÜZEL BİR BAKIŞTA,
Advertisements

HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
Kokun hasretimin özlemin ızdırabı gibi sardı
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan…
Aşk nedir?.
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
BENİM HAYATIM Can dündar.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan… pınarından sulanan!... Kula,kuldan değil!... Doğrudan… Doğadan!... Armağan!.. Metin : Mehmet Halil Arık.
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
SÖZCÜKTE ANLAM.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Kıl Beni Ey Namaz !.
KIL BENİ EY NAMAZ. ÇÖLLERDEN TOPLA HÜCRELERİMİ… RAHMETİNİN SERİNLİĞİNDE YIKA KALBİMİ…
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Çocuğumuzu tanımanın önemi:
Seni anarım sevdayla Seni düşünürüm ürpermeyle Çok mısra dökülür dudaklarımdan Çok şiir geçer yüreğimden.
HAYAT DİYE BİR ŞEY VAR "Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
BİRLEŞİK FİİL GRUBU.
Size de olur mu bilmem ; her ölümün ardından yaşamın peşine düşerim ben... Yakın bir dostu toprağa verir vermez, kabrinin çiçekleri kurumadan daha, ihmal.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: VÜCUDUMUZU TANIYALIM.
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer. GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer.
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
MaiL_Lovers MaiL Grubu
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
"Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
KANDIRILABİLİRİM.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Senin şu an benden uzak olduğun gibi.
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Sevdamızın pembe zamanlarında Sevdamızın pembe zamanlarında Griliğinden aydınlık çaldığımız Griliğinden aydınlık çaldığımız Çok bulut geçti üzerimizden.
Dostluğa Dair.
Yansımaları dünün güne Devasa aynalarda olabildiğine net
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
DOKUNUYORUM; ÖYLEYSE VARIM (ses düğmesini açabilirsiniz)
HASRETİM SANA ....
ORGANLAR KONUŞUYOR Ben olmasaydım, hiçbir şeyi tutamaz ve hiçbir yere dokunamazdınız. Bıcır bıcır yıkanmaya bayılırım. Yumuşacık havlularla kurulanırım.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Boynumda tütün esen nefesin Boynumda tütün esen nefesin ürperiyor. Mevsimin sert soğuğunda Mevsimin sert soğuğunda karışıyor Saç tellerime sarılan sıcaklığı.
Türkiye’ den getirdikleri oluşturulan köşe.. Sınıflardan görüntüler.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
BEN Mİ?... EVET... Ben mi?evet... Bir gün çıkıp gideceğim kapıları,evleri,dergileri,hüzünleri bırakarak... Bir çiçek merhaba diyecek... Hoş geldin.
Adı yok.
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
BÖLÜM 2 4/D SINIFI UZAY KAMPI GEZİSİ. ÇOK EKSENLİ SİMÜLATÖR.
ÜNLEM GRUBU ve SAYI GRUBU
Her okuyuştan sonra “spacebar(boşluk)”tuşuna basınız
SEN DAHA DOĞMAMIŞTIN AYŞE TURKUAZ-CAN AKIN
BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa
İLETİŞİM ÇEŞİTLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Bir yürekte Cannn olabilir misin? O yüreğe Can Katabilir misin? Bir Cannn’ımmm kelimesine o yürekte bin anlam katabilir misin? Gözlerde ışıltılar, pırıltılar görebilir misin? Çalınmış Zamanları renk renk yaşayabilir misin? Ellerin, gözlerdeki ışıltıların o yüreğin sıcaklığını birebir yansıttığını algılayabilir/algılatabilir misin?

yüzlerce, binlerce renklerin dışında renkler bilir misin? Can sesini duyduğunuzda yüreğinizde; ürperti ve titreşimlerin getirdiği telaşın midenize vuruşunu bilir misin? İmgelerin tadını bilir misin? Ya kelimelerin, mimiklerin, ifadelerin yetersiz kaldığını bilir misin?

Dizlerinizin, omzunuzun, göğsünüzün can ateşini arayışını bilir misin? Avuçlarınızın; Can Çiçeğinin ellerini, saçlarını, yüzünü özümleyişini bilir misin? Saçlarına, gözlerine, burnuna, dudaklarına ve tenine dokunuşun hazzını bilebilir misin? Kalabalıklarda sessizlik şarkıları söylemeyi bilir misin? Ya ellerin dansını bilebilir misin? sıkıca sarmanın, yüreğe katmanın tadının hazza dönüşümünü, Onun dizlerinde, omuzlarında, sonsuza kadar kalmayı, hatta yok olmayı isteyebilir misin? Yani dostluğu + yüreği + ruhu + mantığı ve bedeni tek tek sırayla yaşamayı, yudum yudum yüreğe katmayı bilebilir misin?

Kim bilebilir! kim bilebilir ki!.. kim yaşamış ve yaşatmıştır, kim algılatmış ve algılamıştır ki, kimin gözleri acımıştır, kimin yüreği kanamıştır, kim deli yürek olmuştur, kimin yüreğine yağmurlar yağmıştır/yağdırılmıştır ve kim bu “misin” leri Ve 'kim'leri birebir yaşamsalına katmıştır ki :)

İşte bütün bunları sadece, ama sadece, CANA CAN KATANLAR bilir...