Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü
Advertisements

DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
TÜRKİYE’DE LOJİSTİK: MEVCUT DURUM VE STRATEJİLER Prof. Dr. Okan TUNA
SUUDİ ARABİSTAN T.C. Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
İstanbul /Tüyap Kongre Merkezi
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
LİBYA T.C. TRABLUS Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
FİRMA PROFİLİ MİSYON & DEĞERLERİMİZ YAKLAŞIMIMIZ FAALİYET ALANLARI İŞ ORTAKLARIMIZ MARKALARIMIZ REFERANSLAR SATIŞ AĞIMIZ STOK VE TESLİMAT SÜRELERİ ONLINE.
Güney Afrika Cumhuriyeti
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Birtel İletişim Teknolojileri
Company Logo. LOGO TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL EKONOMİK ENTEGRASYON ARAYIŞLARI ÖZDEMİR AKBAL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
DIŞ TİCARET VE ÖDEMELER DENGESİ
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
DIŞ TİCARET’İN TANIMI DIŞ Ticaret Nedir ?
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Afrika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
ADALI TUR IAF 2016 AFR İ KA’DA YATIRIM FORUMU  IAF (Invest in Africa Forum) Afrikalı özel sektör ve devlet himayesindeki ş irketlerin, olası yatırımlar.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
, DERNEK, YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE EĞİTİM FAALİYETLERİ MERKEZİNDE TÜRKÇE ÖĞRETİM YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK VE BU ALANDA ÇALIŞMALAR YAPAN.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
Sunum transkripti:

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA

AFRİKA

5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika

Vizyonumuz Küreselleşen dünyada rekabet edebilmenin gerektirdiği yenilikçi fikirler ve ileri teknolojiler ile Türkiye’nin uluslararası ekonomiler arasındaki konumunu ileriye taşıyacak Türk özel sektörü temsilcileri ile Afrika ülkelerine örnek olmaktır.

Misyonumuz Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yeni yatırım imkanlarının oluşturulması, Türk ve Afrikalı özel sektör temsilcilerine yol gösterilmesi, ikili ve çoklu işbirliklerinin oluşturulması ve Afrika ülkelerinde bulunan irtibat noktalarımızın sayısının artırılmasıdır.

Faaliyet Alanlarımız Doğrudan Yabancı Yatırımlar İkili ve Çoklu İşbirlikleri İthalat – İhracat Sağlık, Eğitim ve Turizm Akademik Ortaklıklar Müteahhitlik Lojistik Finansman ve Bankacılık

İletişim Ağımız Türk ve Afrikalı Kamu Temsilcileri Türk ve Afrikalı Özel Sektör Temsilcileri Türkiye ve Afrika Ülkelerinde Faaliyet Gösteren Ticaret Odaları Yurtiçi ve Yurtdışı Temsilciliklerimiz Üniversiteler Yurtiçi ve Yurtdışında Faaliyet Gösteren İş Dernekleri

Yönetim Şeklimiz GENEL KURUL YÖNETİM KURULU DENETİM KURULU GENEL SEKRETER GENEL SEKRETER YARDIMCISI MALİ VE İDARİ İŞLER HUKUKİ İŞLER YURTİÇİ TEMSİLCİLİKLER ÜYE İLİŞKİLERİ BİLGİ İŞLEM YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLER BÖLGESEL ÇALIŞMA GRUPLARI ( Kuzey Afrika – Batı Afrika – Orta Afrika – Doğu Afrika – Güney Afrika ) SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUPLARI ( Enerji – Tarım – Kimya – İlaç – İmalat Sanayi – Savunma – Sağlık – Eğitim – Turizm – Bankacılık – İnşaat – Lojistik – Tekstil )

BÖLGESEL ve ÜLKESEL ÇALIŞMA GRUPLARI BÖLGESEL ÇALIŞMA GRUPLARI KUZEY AFRIKA BATI AFRIKA ORTA AFRIKA DOĞU AFRIKA GUNEY AFRIKA ÜLKESEL ÇALIŞMA GRUPLARI

Üyelik Koşullarımız - 1 Türkiye’de faaliyet gösteren ve 13/11/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş firmalar ile 31/12/1961 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda tanımlanan serbest meslek mensupları arasından Afrika ülkeleri ile halihazırda iş ilişkileri olan ya da ilgili ülkeler ile ilişkilerini geliştirmek isteyen firma ve kurumlar Derneğimize üye olabilirler.

Üyelik Koşullarımız - 2 Üye firmalar Derneğimiz altında oluşturulan bölgesel ve sektörel çalışma gruplarında yer almak üzere birden fazla temsilci tayin edebilirler. Üyelik, her yıl Genel Kurul tarafından belirlenen üyelik aidatı ile gerçekleşmektedir. Dernek çatısı altında düzenlenecek faaliyetlerde gerek duyulan kişisel ulaşım, konaklama, vb. harcamalar üyelerimiz tarafından karşılanmaktadır.

Üyeliğin Faydaları - 1 Üyelerimiz arasından halihazırda Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren firmalarımızın elde ettiği tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde, söz konusu ülkelerle ticari ilişkiler içerisine girmek isteyen üyelerimize gerekli olan iş planı ve strateji konusunda destek olunmaktadır. Dış ilişkilerde karşılaşılan ve iş olanaklarını olumsuz etkileyen sorunların çözümünde yardımcı olunmaktadır.

Üyeliğin Faydaları - 2 Üyelerimizin Afrikalı firmalardaki muhatapları ile bir araya gelmeleri sağlanmaktadır. Tüm Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren geniş çaplı üye profili ile yaratılan sinerjiden tüm üyeler yararlanabilmektedir. Çok taraflı işbirlikleri için uygun zemin yaratılmaktadır.

Üyeliğin Faydaları - 3 Üyelerimizin farklı pazarlarda yer alabilmeleri için ciddi imkanlar sağlanmaktadır. Derneğimiz çatısı altında düzenlenen toplantılar, seminerler ve iş seyahatleri sayesinde üyelerimize geniş bilgi desteği, network oluşturma imkânı, yeni projeler hakkında doğrudan bilgi sahibi olma şansı sağlanmaktadır.

İletişim Bilgilerimiz Adres: İstanbul Tel: +90 850 771 1000 E-posta: info@afrisiad.com Web: www.afrisiad.org Üye İlişkileri Sorumlusu : ………………………….