elektrik kaza resimleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

FİZİKSEL RİSK ETMENLERİ
SOLUNUM SİSTEMİ.
Sensörler Öğr. Gör. Erol KINA.
Elektrik, şebekeleri kullanıldıkları gerilimler
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ŞALT SAHASI.
AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI VE ÖNEMİ
ALÇAK VE YÜKSEK GERİLİM TEK HAT PLANI
ENERJİ KAYNAKLARI.
ELEKTRİK TESİSLERİ KOMPANZASYON.
YENİ NESİL MR CİHAZI HAZIRLAYAN: HI ROBOT EXPERTS
Verim ve Açık Devre Gerilimi
ADI:TUĞBA NUR SOYADI:KÖKTEN SINIF:6/B MUMARA:1101
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
Hazırlayan:Yunus Başaran
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -.
İzolatör ve Parafudr.
Elektrik Elektriksel kuvvetler, Elektriksel alan, Elektrik potansiyeli
Merkezi İşlem Birimi, Anakart, Bellek
ENERJİ NAKİL ( İLETİM ) HATTI NEDİR?
ELEKTRİK AKIMI
Titreşimli Çalışmalarda İSG
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK ÇARPMASI.
OBEZİTE İLE MÜCADELE.
İZOLATÖR VE PARAFUDR.
Elektrik Enerjisi Üretimi
Ders Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Mustafa TURAN
ISININ YAYILMA YOLLARI
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI-6.sınıf
ŞOK DOLAŞIM SİSTEMİ, KANIN TÜM HÜCRE VE DOKULARA ULAŞMASINI SAĞLAR. BU SİSTEM SAYESİNDE HER HÜCREYE OKSİJEN VE BESİN MADDESİ TAŞINIR VE HÜCRELERDEN METABOLİK.
İnsan Vücudu.
ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
6.SINIF: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER DOLAŞIM SİSTEMİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
ELEKTRİK ENERJİSİ Elektriksel potansiyel enerjiden yeniden türetilen enerjidir .Bir elektrik devresi  tarafından çekilen ve tüketilen enerjiyi açıklar.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
ELEKTRİK ENERJİSİ İLETİM VE DAĞITIMI DİREK BAŞI DONANIMLARI
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
VÜCUDUMUZDAKİ KANIN YAPISI VE GÖREVLERİ
ELEKTRİK Elektrik; Durağan veya devingen yüklü
Şekil 13. 8B’de verici ve alıcı ayrı, ayrı yerlerdedir
GÜÇ ÖLÇME Gücün Tanımı Elektrik enerjisi ile çalışan alıcıya elektrik enerjisi uygulandığında ısı, ışık, hareket vb. şekilde iş elde edilir. Elektrik enerjisi.
PERMANANT MAGNET Doğal çubuk mıknatısların büyütülmüş şeklidir. Fe veya Br gibi üzerinde metallerin dizilmesiyle oluşur. RF COİLLER Uyarılmış protonlardan.
ELEKTRİK AKIMI.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BURAYA TIKLAYINIZ Vücudumuz neden sıcaktır?
Kaçak akim koruma şalterleri teknik eğitim semineri Şahin keskin
Her sistemin kendine özgü görevleri olmasına karşın bu görevleri diğer sistemlerden bağımsız olarak gerçekleştiremez. Egzersizle yukarıdaki açıklamanın.
HAYVANSAL DOKULAR.
Genel Fizik Ders Notları
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrik kazalarını oluşum nedenleri
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
Elektrik kazalarını etkileyen faktörler
ELEKTRİK ÇARPMASI.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
Sunum transkripti:

elektrik kaza resimleri bilgiler hazırlayan

Elektrik kazaları 18.yüzyılda Benjamin Franklin'in yıldırımlar üzerinde yaptığı çalışmalardan bu yana elektrik alanında büyük gelişmeler kaydedilmiş olup artık günümüzde onsuz bir yaşam düşünülemez hale gelmiştir. Büyük enerji santrallerinde üretilen elektrik enerjisi yüksek gerilim hatları ile çok uzak mesafelere aktarılmakta, kurulan sistemler ile de en uçtaki evlere, işyerlerine varıncaya kadar dağıtılmaktadır. Canlılar ise bazı vücut fonksiyonlarını yerine getirirken vücutlarında ürettikleri elektrik enerjisini kullanmaktadır. Başta beyin, kalp gibi organlarımıza ait hücreler elektrik enerjisi üretir, ve sinirler yolu ile bunu kaslara diğer bölgelere iletirler, alıcılardan gelen sinyaller ise yine sinirler ile beyine yani merkezi sinir sistemine bir elektrik akımı olarak taşınır. Deniz canlılarının bazıları vücutlarında ürettikleri elektriği düşmanlarına karşı korunmak amacıyla bir savunma silahı olarak kullandıkları da bilinmektedir.

Doğadaki elektriğin en görkemli boyutuyla karşımıza çıkan yıldırımlar ise yine bulutlar ile yeryüzü arasında meydana gelen yine elektriksel bir olaydır. Elektrik direklerinde, panolarda , trafolarda, yüksek gerilim hatlarının yakınlarında , elektrikle çalışan pek çok cihazın üzerinde tehlike karşı ikaz eden işaret ve yazılara rastlamak mümkündür. Aslında elektrik her zaman öldürücü değildir, yine de daima güvenlik tedbirlerine uygun davranmak lazımdır. Doğadaki maddeleri elektriği iletmeleri açısından "iletkenler" ve "yalıtkanlar" (dirençler) olarak kabaca ikiye ayrılmaktadır. İnsan vücudu ise elektrik için oldukça iyi bir iletkendir. Canlı bir dokunun içerdiği sıvı ve elektrolit oranı ne kadar yüksek ise elektriği o ölçüde daha iyi iletir. Kemik dokusu ve deri elektrik akımına karşı en çok direnç gösteren dokulardır. Kaslar, kan damarları ve sinirler akımı ise akıma karşı en az direnç ile iletirler.

Lütfücan özkan Numara :608