AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOĞRU-DOĞRU PARÇASI-IŞIN-PARALEL
Advertisements

AÇILAR A)BAZI GEOMETRİK KAVRAMLAR B)AÇILAR C)AÇI ÇEŞİTLERİ
MARKALAMA İŞLEMİ Parçanın tornalanmış olan alın yüzlerine eksantriğe eşit yarıçapta daireler çizilir. Parça uygun bir V yatağına yerleştirilir. Mihengir,
DOĞRU VE DÜZLEM.
MASTARLAR.
İGOOGLE EBRU KAYA İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde.
MOPAK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Frezeleme metodu.
BASİT MAKİNELER.
Kaliteli Teknik Resmin Üç Temel Niteliği:
Torna Tezgahında Yapılan İşlem Türleri
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
AÇI ÇEŞİTLERİ Açı: Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının birleşim kümesine denir. Dar Açı: Ölçüsü 90° den küçük olan açılra denir.
ERHAN ALTUN TEL EREZYON TEZGAHLARININ ÖZELLİKLERİ
Açılar Ve Açı Çeşitleri
Çeşitli Yüzeylerde Yansıma
FİNAL SINAVI ÇÖZÜMLERİ
CNC TEL EROZYON Tel erozyon ile işleme, elektrot olarak bobin şeklinde makaraya sarılan iletken telin, sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru ilerletilmesi.
KUMPASLAR.
MOPAK END.MES.LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI İMALAT İŞLEMLERİ DERSİ DÜZ VE KRAMEYER DİŞLİ AÇMA MODÜL SUNUSUDUR A.TURGAY SÜRMELİ.
Freze tezgahları ve Frezecilik
ALET BİLEME İŞLEMLERİ.
TEMEL TAŞLAMA İŞLEMLERİ
Uzayda Kapalı Yüzeyler
FELLOW TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK
MTS 3022 TÜNEL AÇMA Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
3. KRİSTAL AÇILARI 3.1. Kristal Yüzey Açısı ve Açı Sabitliği Yasası
ÇELİK ÇETVEL ile ÖLÇME.
Bartın İMKB İlköğretim Okulu
Merhaba arkadaşlar.
CNC tezgah ve sistemlerde; tezgah, parça ve takım olmak üzere üç ayrı koordinat sistemi vardır. Bu koordinat sistemlerinin  orijinlerine; tezgaha ait olanına 
FREZELEME ve FREZE TEZGAHI ÇEŞİTLERİ
VEKTÖRLER YÖNLÜ DOĞRU PARÇALARI :
HAREKET EKSENLERİ VE SAYISAL DENETİM TÜRLERİ
PARALELKENAR.
ZET Redüktör Türkiye’nin Redüktörü R.3,5.
TEL EREZYON TEZGAHININ. İŞLEME YÖNTEMLERİ. ve
Telegram da hesap açma Öncelikle bir web tarayıcı üzerinden telegram’ın sitesinden web üzerinden oturumu açmak isteyelim.
Açılarına Göre Üçgenler
DÖRTGENLER.
BİLGİSAYAR GRAFİĞİ Ders 5:PROJEKSİYONLAR
AÇILAR KAZANIM : BU SUNUM 6.SINIF 7.ÜNİTEYE UYGUN OLARAK DÜZENLENİP BU KONUNUN İYİ ÖĞRETİLMESİNİ SAĞLAMAK AMAÇLANMIŞTIR.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ İMALAT (CAM)
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER ÜÇGEN VE DÖRTGENLER
DİKME ÇIKMA,İNME VE PARALEL İNŞA ETME
8.SINIF / SOSYAL BİLGİLER Modül Soru Bankası.
İmal Usulleri Fatih ALİBEYOĞLU -8-.
TEKNİK RESİMDE KESİT GÖRÜNÜŞ
MİKROMETRELER Kumpaslara nazaran daha hassas olan ve okuma kolaylığı sağlayan ölçü aletleridir. Genellikle silindirik parçaların çaplarının ve ya düz parçaların.
BÖLÜM 6 DİFERANSİYEL VE AKSLAR. BÖLÜM 6 DİFERANSİYEL VE AKSLAR.
(section 3) Bölüm 3 Helisel dişli çarklar
BASİT MAKİNELER.
MOPAK END.MES.LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI İMALAT İŞLEMLERİ DERSİ SONSUZ VİDA VE KARŞILIK DİŞLİSİ AÇMA MODÜLÜ SUNUSUDUR A.TURGAY SÜRMELİ.
4. İŞ PARÇASI KOORDİNAT SİSTEMİ TANIMLAMA İş parçası sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra referans olarak seçilen takımla sıfırlama işlemi yapılır. Bunun.
FEN VE TEKNOLOJİ BASİT MAKİNALAR
BASİT MAKİNALAR Günlük hayatımızda işlerimizi kolaylaştırmak için yapılan basit aletlere basit makineler denir.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYON ANABİLİM DALI SÖKÜLEBİLİR BAĞLANTI ELEMANLARI Prof. Dr. H. Rıza BÖRKLÜ.
- BASİT MAKİNELER -   Hamza Solak.
Kristal Eksenleri Kristaller geleneksel olarak 3 (veya 4) referans eksen düzenine göre Bu hayali referans çizgilerine kristal eksenleri denir Eksenler,
T A Ş L A M A OTOMOTİV MAKİNE İŞLEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Can ÇINAR
TALAŞLI ÜRETİM YÖNTEMLERİ
KEMIK VE KEMIK YAPıSı AD: Ömer Faruk SOYAD: Mercan SINIF: 6/A NO: 92.
DİŞLİ ÇARK MEKANİZMALARI
TALAŞLI ÜRETİM YÖNTEMLERİ ÜNİTE-5. KONU BAŞLIKLARI Giriş Üretim Yöntemlerinin Sınıflandırılması Talaşlı Üretimin Temelleri Talaşlı Üretim Yöntemleri CNC.
SUNUM
Üniversal freze tezgahı
DİFERANSİYEL.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İLKER ALPÇETİN FL 11-A 68.  Alt ve üst tabanları daire olan dik silindire dik dairesel silindir denir.  Silindirin altında ve üstünde oluşan kesitlere.
Sunum transkripti:

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK Azdırma Tezgahının Tanımı: Freze tezgahlarının, dişli açmada yetersiz kalmalarından ya da diş açma işini istenen kalitede yapamamalarından ötürü azdırma tezgahlarının önemi daha belirginleşmiştir. Azdırma tezgahları, yuvarlanma metodu ile dişli çark açan özel tezgahlardır. Bu tezgahlar sayesinde, dişli çarklarda arzulanan düzgünlük ya da kalite elde edilmiş olur.

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK Azdırma tezgahı adını azdırma frezesi denilen kesici ucundan-çakısından almıştır. Azdırma frezeleri sağ ve sol yönlü olarak yapılan özel kesicilerdir. Görünümleri vida biçimindedir ancak azdırma tezgahında her modülden tek çakı olarak bulunur ve bir tezgah tüm modülleri açamaz. Tezgahın kapasitesine göre modülleri de sınırlı olur. Örneğin; 0.5, 0.75, 1, 1.25, 1.5, 1.75, 2 gibi. 4

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK Azdırma Tezgahında Gerçekleşen İşlemler Azdırma tezgahında işlenecek parçalar 3 çeşit işleme tabi olabilirler: Düz dişli açma: Düz dişli açma işleminde parçanın ekseniyle dişlerin yönü paraleldir. Diğer bir şekilde ifade etmek gerekirse; parça düz bir yüzeye konulduğunda dişlerle yüzey arasında dik açı olduğu gözlenir. 5

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK Helisel dişli açma: Bu işlemde, parçanın ekseniyle dişlerin yönü paralellik göstermez. Parça düz bir yüzey üzerindeyken dişler ile yüzey arasındaki açının dar açı olduğu gözlenecektir. Çakı tezgaha yerleştirilirken belli bir açı verilmesi gerekmektedir. 6

AZDIRMA TEZGAHI İLE DİŞLİ AÇMAK Nihayetsiz çark: Tanjansiyel başlık gerektiren bu işlem her tezgahta yapılmaz. 7